Az iPhone kamera kézi vezérlése (és miért szeretné)

A How-To Geeknél gyakran visszatérünk, hogy jobb képek készítéséhez meg kell értened, hogyan kell manuálisan vezérelni a fényképezőgépet – még akkor is, ha nem minden beállításnál vagy felvételnél csinálod ezt. Az Ön iPhone-ja sem kivétel. Sajnos az iOS nem kínál kézi vezérlést az alapértelmezett Kamera alkalmazásban, így harmadik féltől származó alkalmazást kell használnunk.

Az Apple (a Google-t üldözve) folytatta az innovációt, és szoftveres funkciókkal egészítette ki a Kamera alkalmazást – például az intelligens HDR-t és a portré módot. Ezek nagyszerűek, de nem helyettesítik a kézi vezérlést. Például, ha fotózni szeretne egy mozgó jármű ablakán, manuálisan kell beállítania a zársebességet; az iPhone kamerája szinte mindig túl lassúra állítja, hogy elkerülje az elmosódást. Hasonlóképpen, valószínűleg manuálisan szeretné vezérelni a fényképezőgépet, ha éjszaka fényképez, vagy ha nagy a kontraszt.

  Több Twitter fiók hozzáadása a Twitter weben

Az iPhone-om kamerája teszi a dolgát.

Még akkor is, ha elsősorban az iPhone-ját hagyja elvégezni a dolgát – mint én, őszintén szólva –, akkor is fontos tudnia, hogyan vezérelheti manuálisan a dolgokat, hogy nagyszerű képeket készítsen, amikor szüksége van rá.

Amit irányíthatsz

Az iPhone készülék nem ad teljes kézi vezérlést minden lehetséges beállítás felett. Az objektív rekesznyílása és gyújtótávolsága f/1,8-ra van rögzítve, valamint a teljes képkockának megfelelő 26 mm-es (széles látószögű objektív) és 51 mm-es (teleobjektív esetén). Ez azt jelenti, hogy az expozíciót a zársebesség és az ISO vagy az expozíciókompenzáció segítségével kell szabályoznia.

Egy jó kézi kameraalkalmazással a következőket vezérelheti:

Záridő (1/45000-1 másodperc).
ISO (15–2304).
Fehér egyensúly.
Fókusztávolság.
Expozíciókompenzáció (-6-tól +6-ig).

  Hogyan állítsunk be Chromecastot iPhone-jával

RAW formátumú fényképeket is készíthet, ami több lehetőséget kínál a képek szerkesztése során.

Az ingyenes lehetőség: VSCO (ingyenes)

Oké, bár én „ajánlom” VSCO, valójában nem ajánlom, hacsak nem csak alkalmanként kell kézi vezérlést használnia, és nem akar ezért fizetni. Csak arról van szó, hogy ez a legjobb ingyenes lehetőség.

A VSCO egy hihetetlen szerkesztő alkalmazás – ez az egyik kedvenc fotós alkalmazásom-De a probléma az, hogy a kamera része egyszerűen rendben van. A zársebesség, az ISO, a fehéregyensúly, a fókusz és az expozíciókompenzáció kézi vezérlését teszi lehetővé, de ezek használata nem túl intuitív. Ezenkívül, amikor megnyitja az alkalmazást, nem kerül közvetlenül a kamerába, ami azt jelenti, hogy kissé lassú.

Ha időnként olyan felvételt szeretne készíteni, ahol manuálisan kell vezérelnie a fényképezőgép beállításait, a VSCO remekül fog működni. Ha azonban rendszeresen át akarja venni az irányítást iPhone-ja kamerája felett, akkor ez valószínűleg bosszantani fogja.

  Fordított keresés Keressen egy képernyőképet egy animéből, hogy megtudja, melyik sorozatból származik

A legjobb lehetőség: halogenid (5,99 USD)

A Halide a legjobb iPhone kameraalkalmazás. Teljes mértékben szabályozhatja a zársebességet, az ISO-t, a fehéregyensúlyt, a fókuszt, az expozíciókompenzációt és a mélységélesség módot. Az összes kezelőszerv gyors és intuitív módon használható. Néhány perces gyakorlással mindent vezérelhet anélkül, hogy ezen gondolkodna – pontosan azt, amit egy kameraalkalmazástól szeretne.

A Halide-ban az a legjobb, hogy a fejlesztők folyamatosan nyomják azt, ami az iPhone kamerájával lehetséges. Ők voltak az elsők mélyen beleásni, mi történt a „beautygate”-tel, és arra használták, amit tanultak intelligens RAW fejlesztése, egy expozíciós algoritmus, amely jobb minőségű és élesebb RAW képeket készít, mint az iPhone alapértelmezett.

A Halide okkal az iPhone-fotósok legnépszerűbb alkalmazása. Ez a legjobb módja az iPhone kamerájának kézi vezérlésének.