Az iPhone csatlakoztatása Samsung TV-hez

Ahogy haladunk a technológiával, a korábban nehéz dolgok sokkal könnyebbé váltak.

Ennek egyik példája a képernyőtükrözés. Régen nehéz volt még elképzelni is egy ilyen lehetőséget, de ma már gyerekjáték.

A képernyőtükrözés segítségével az egyik eszköz tartalmát egy másik készülék képernyőjén jelenítheti meg.

Így könnyebbé válik a tartalmak nagyobb képernyőn való megélése, ami különösen akkor hasznos, ha 🍿 nézelőpartit rendez a barátaival. Műsorokat, filmeket, zenéket, képeket és egyebeket streamelhet.

Ha iPhone-ja és Samsung TV-je van, és azon töprengett, hogyan küldje át iPhone-ja képernyőjét a tévére, ez a bejegyzés neked szól. Végignézzük a pontos lépéseket, hogy néhány percen belül beállíthassa.

iPhone csatlakoztatása Samsung TV-hez az AirPlay segítségével

A képernyőtükrözésnek sok különböző kifejezése van, de az Apple eszközökön AirPlay néven szerepel. 2018 előtt ez a funkció csak más Apple-eszközökkel működött, most viszont az AirPlay 2-nek köszönhetően nagyon sok lehetőség van más ökoszisztémákkal is összekapcsolni.

Hihetetlenül egyszerűvé tette a hang és videó más képernyőkre való átküldését. Bár ijesztően hangzik a beállítása, valójában nagyon könnyű megtenni.

  Javítsa ki a Microsoft Teams, amelynél nem tud üzeneteket küldeni, hibát

Ha 2018-ban vagy később készült Samsung TV-je van, akkor ezt a funkciót használhatja a képernyők zökkenőmentes tükrözésére (a támogatott modellek a bejegyzés későbbi részében szerepelnek).

MEGJEGYZÉS: Győződjön meg arról, hogy az iPhone és a Samsung TV ugyanahhoz a WiFi hálózathoz csatlakozik.

#1. Hang, videó, képek és egyebek

1. lépés: Kapcsolja be az AirPlay funkciót a Samsung TV-n a Beállítások > Általános > Apple AirPlay beállítások > AirPlay menüpontban, és kapcsolja be a távirányítóval.

2. lépés: Az iPhone készüléken húzza lefelé az ujját a képernyő jobb felső sarkából a Vezérlőközpont megnyitásához.

3. lépés: Érintse meg a Képernyőtükrözés ikont.

4. lépés: Megjelenik az AirPlay-n keresztül csatlakoztatható eszközök listája. Érintse meg a Samsung TV-modellt, amikor megjelenik.

5. lépés: A Samsung TV-jén előfordulhat, hogy a rendszer egy kód megadására kéri, hogy megerősítse, hogy ez az első alkalom, hogy csatlakozik az iPhone-hoz. Ha ezt megtette, minden készen áll.

#2. Csak hang

A fenti lépések minden típusú adatfolyamra vonatkoztak. Ha csak hangot szeretne streamelni, akkor az iPhone Vezérlőközpontjában az AirPlay ikon megérintése helyett koppintson a Now Playing widgetre.

Érintse meg az AirPlay ikont a jobb oldalon.

Ez lehetővé teszi a hang azonnali csatlakoztatását a Samsung TV-hez.

#3. Képek

Alternatív megoldásként, ha csak a képek megtekintéséhez szeretné átküldeni a képernyőt, ezt úgy teheti meg, hogy nyissa meg a Fényképeket, és koppintson a Samsung TV-jén megtekinteni kívánt képre. Ezt követően érintse meg a Megosztás ikont.

Koppintson az AirPlay elemre.

Innen pedig érintse meg a Samsung TV-t a tükrözés folytatásához.

Olvassa el még: Az iPhone nevének megváltoztatása lépésről lépésre

  A Google Meet szekciószobáinak használata

Az iPhone csatlakoztatása a Samsung TV-hez HDMI-kábellel

Ha Samsung tévéje nem támogatja az AirPlay szolgáltatást, vagy a vezetékes kapcsolatot részesíti előnyben, átküldheti iPhone képernyőjét HDMI-kábellel és Lightning-HDMI adapterrel.

A Lightning-to-HDMI adapter egy hardverkulcs, amely alapvetően az iOS-eszközt egy HDMI-kábelhez csatlakoztatja, amelyet aztán a Samsung TV-hez csatlakoztat. Ez segít a vezetékes adatok küldésében és fogadásában.

Íme a lépések hozzá:

1. lépés: Csatlakoztassa az adapter végét az iPhone-hoz.

2. lépés: Csatlakoztassa a HDMI-kábel egyik végét az adapterhez, a másik végét pedig a Samsung TV-hez.

3. lépés: Most át kell kapcsolnia a TV bemenetét a megfelelő HDMI-kábelre.

Most látnia kell, hogy a képernyőtükrözés sikeresen működik.

Hibaelhárítási tippek

Ha megpróbálta csatlakoztatni iPhone-ját Samsung TV-jéhez az AirPlay segítségével, de még mindig nem sikerült működésre bírnia, előfordulhat, hogy néhány dolog hiányzik. Íme néhány hibaelhárítási tipp, amelyek segíthetnek:

#1. Az iPhone nincs frissítve

Néha, ha a gazdagépet nem frissítik, ez megzavarhatja az AirPlay-kapcsolatot. Győződjön meg arról, hogy iPhone-ja a legújabb verzióra van frissítve, majd próbálja újra.

#2. Hálózati problémákkal kell szembenéznie

Gyakran előfordulnak hálózati problémák, különösen akkor, ha a WiFi véletlenszerűen megszakad. Ellenőrizze az útválasztót, és győződjön meg arról, hogy minden rendben van az internetkapcsolattal.

#3. Az automatikus védelmi idő funkció be van kapcsolva Samsung TV-jén

A Samsung rendelkezik egy képernyővédő funkcióval, amely bizonyos tétlenség után bekapcsol. Ha ez a funkció be van kapcsolva, előfordulhat, hogy ez megnehezíti az AirPlay működésének megkezdését. Megpróbálhatja kikapcsolni ezt a funkciót a Samsung TV Beállítások menüjében.

  A Dropbox és a Google Drive hozzáadása az MS Office 2016 mentési helyekhez

#4. Az Ön Samsung TV-je nem kompatibilis

Nem minden Samsung TV-modell támogatja az AirPlay 2-t, így ha az Ön eszköze is ezek közé tartozik, előfordulhat, hogy újra kell ellenőriznie a dolgokat.

Az AirPlay 2-t támogató Samsung TV-modellek

Csak akkor használhatja az AirPlay 2-t, ha az alábbi Samsung TV-típusok bármelyikével rendelkezik:

Modell Nameyearneo QLED 8K és neo QLED 4K TVS2023Frame, OLED és QLED TVS20238K és 4K QLED TVS és OLED TVS2022FRAME, Sero és Serif TVS2022A és 4K Qled TVS2021Frame TV2021Crystal UHD TVS20218K és 4K QLED TVS2020FRAME és SERIF TV202020202020202020202020202020202020202020202020202020182018201820184k ohd220202020202020202020202020202020202020202020202020202020202020202020202020202020202020202020202022020 szám szám száma.

Végső szavak

Függetlenül attól, hogy munkáról vagy szórakoztatásról van szó, a képernyőtükrözés nagyszerű funkció, mivel a tartalom nagyobb képernyőn történő megtekintése segít jobban megérteni és élvezni is.

Szerencsére ez rendkívül egyszerű az AirPlay vagy egy HDMI-kábel segítségével.

Ezután tekintse meg ezeket a hasznos, harmadik féltől származó alkalmazásokat az iPhone képernyőjének tükrözéséhez.