Az iOS 15.0.2 frissítésének hiánya javítása

Az iOS-frissítések OTA-ban érhetők el, azaz letölthet egy frissítést eszközére, és telepítheti anélkül, hogy az eszközt a számítógéphez csatlakoztatná. Előbb letölthet egy frissítést a számítógépére, majd telepítheti iPhone-jára vagy iPadjére. A második módszerhez, a tethered frissítési módszerhez Windows rendszeren az iTunes, MacOS rendszeren pedig a Finder alkalmazás szükséges.

Az iOS 15.0.2 nem frissül

Az iOS 15.0.2 nem frissül

Az iOS frissítések általában probléma nélkül települnek. Ha OTA-frissítést hajt végre, eszközének legalább 50%-kal fel kell töltenie, bár a legjobb, ha frissíti, amikor a telefon csatlakozik az áramforráshoz. Az internethez kötött frissítések általában valamivel több időt vesznek igénybe, de készíthet biztonsági másolatot eszközéről, ami mindig nagyszerű. Ha megpróbálja telepíteni az iOS 15.0.2-t, de nem tudja, próbálja ki az alábbi javításokat.

1. Frissítse a legújabb verzióra

Megjelent az iOS 15.2. Ha iOS 15.0.0 vagy iOS 15.0.1 rendszert használt, közvetlenül frissíthet iOS 15.2-re. Nem igazán kell frissítenie az iOS 15.0.2-re. Ha problémái vannak az iOS 15 bármelyik verziójára való frissítéssel, próbálkozzon az alábbi javításokkal.

2. Frissítse az iTunes alkalmazást

Ha internetkapcsolatos frissítést hajt végre Windows 10 rendszeren, először frissítenie kell az iTunes alkalmazást. Minden nagyobb iOS-kiadásnál az iTunes frissítést kap. Ha az alkalmazást nem frissítik, mielőtt frissítést kezdeményezne iPhone-ján, a frissítés sikertelen lesz.

Ha Mac számítógépen frissít, győződjön meg arról, hogy a macOS legújabb verzióját használja. Ha nem szeretné telepíteni a macOS legújabb verzióját, győződjön meg arról, hogy a rendszeren lévő összes többi Apple-alkalmazás naprakész.

3. Törölje és töltse le újra a frissítést

Egy frissítés, akár a telefonra, akár az asztalra van letöltve, meghiúsulhat, ha viszonylag régen lett letöltve. Ha a frissítés több mint egy hete van az eszközén, akkor a legjobb, ha eltávolítja, és újra letölti.

Asztali számítógépen egyszerűen törölheti a fájlt a fájlkezelőn keresztül. Windows rendszeren használhatja a File Explorert, macOS-en pedig a Findert.

Windows 10 rendszeren a fájl a következő helyen található: C:UsersYourUserNameAppDataRoamingApple ComputeriTunes

MacOS rendszeren a fájl a következő helyen található: ~/Library /iTunes/iPhone Software Updates

Az iPhone-on;

Nyissa meg a Beállítások alkalmazást.
Lépjen az Általános > iPhone tárhely menüpontra.
Válassza ki az iOS frissítést a listából.
Koppintson a frissítésre, és törölje azt a részletek oldaláról.
Lépjen az Általános > Szoftverfrissítés menüpontra.
Engedélyezze az iOS számára a következő elérhető frissítés keresését, letöltését és telepítését.

4. Ellenőrizze a tárhelyet

Az iPhone alapmodellek megfelelő tárhellyel rendelkeznek. Ennek ellenére az iPhone-on lévő fényképek sok helyet foglalhatnak, mivel általában nagyobb fájlok. Ha iPhone-ján kevés a hely, az zavarhatja a frissítési folyamatot. Az Apple általában nem állítja, hogy egy eszköznek rendelkeznie kell bizonyos mennyiségű szabad tárhellyel, de általában jó ötlet, ha a frissítés méretének megfelelő szabad tárhellyel rendelkezik. Ha például az iOS frissítés 1,5 GB-os, akkor a frissítés letöltése után győződjön meg arról, hogy legalább 1,5 GB szabad hely van a telefonon.

Következtetés

Az iOS-frissítések általában egy irányba haladnak: mindig ugorhat a következő frissítésre, de nem léphet vissza az előző verzióra, ha az Apple abbahagyja az aláírást. Az aláírási folyamat általában két héttel a következő frissítés megjelenése után leáll. A leminősítési ablak kicsi. Hasonlóképpen, az iOS a legújabb frissítésre kényszeríti. A telefon frissítésekor nem választhat alacsonyabb verziót. Hackek használata ennek megkerülésére nem fog sikerülni