Az Instagram Wayback Machine használata

A Wayback Machine segít megőrizni egy webhely történetét, vagy mondhatjuk, hogy régi információk és tartalmak könyvtára. Ez egy ingyenes online szolgáltatás. A Wayback Machine az, hogy pillanatfelvételeket készít különböző időszakokban lévő webhelyekről, és archiválja azokat, mintha megőrizné az internet történetét. Hasonlóképpen, az Instagram Wayback Machine is hasznos lehet, ha vissza szeretne tekinteni néhány profilra és oldalra, vagy saját profiljára és bejegyzéseire a régi időkben. Olvassa tovább ezt a cikket, hogy megtudja, hogyan tekintheti meg a bejegyzéseket az Instagramon a Wayback Machine használatával az Instagram archívumán keresztül.

Az Instagram Wayback Machine használata

Olvasson tovább, hogy részletesen megtudja, hogyan használhatja az Instagram Wayback Machine-t az Instagram archívumának megtekintéséhez, és hogy a Wayback Machine legális-e vagy sem, a jobb megértés érdekében hasznos illusztrációkkal.

A Wayback Machine működik a közösségi médiában?

Igen, a Wayback Machine működik a közösségi média platformokon. Akárcsak a Twitter esetében, és mivel a Wayback Machine pillanatfelvételeket archivál a webhelyekről, a legnépszerűbb Twitter-oldalakról is készít képernyőképeket dátum szerint. Nem igazán menti el az összes eddigi tweet képernyőképét, csak néhány népszerű Twitter-oldalt és azok tweetjeit. Hasonlóképpen működik, és archiválja a képernyőképeket a népszerű fiókokról és oldalakról más közösségi médiaplatformokon, például az Instagramon.

Hogyan használjuk a Wayback gépet?

A Wayback Machine használatához kövesse az alábbi lépéseket:

  Korábban kedvelt bejegyzések megtekintése az Instagramon

1. Látogassa meg a hivatalos Wayback gép webhelyet a böngészőjében.

2. Másolja ki bármely webhely kívánt URL-címét, és illessze be az Adjon meg egy URL-t vagy egy webhely kezdőlapjához kapcsolódó szavakat mezőbe, majd nyomja meg az Enter billentyűt.

3. Ezután válassza ki a kívánt évet a megjelenített grafikonról.

Megjegyzés: Ez minden webhelyre vonatkozik, például az Instagramra a Wayback Machine-n.

4. Ezután válassza ki a kívánt dátumot a naptárból, és válassza ki a kívánt időpontot, ha az opció megjelenik.

Megjelenik az archivált oldal, és felül fut az év oszlopdiagramja. Így bármikor átválthat arra az évre, amikor az akkori webhelyet szeretné megtekinteni.

A Wayback Machine használata legális?

Attól függ. Amikor a Wayback Machine használatának jogszerűségéről van szó, mindig nehéz megítélni.

  • Egyes országokban betiltották, például Kínában és Oroszországban. Oroszországban 2015-2016 között rövid időre betiltották.
  • Európában úgy látja, hogy a Wayback Machine megsérti a szerzői jogi törvényeket.

A tartalom vagy a weboldal eredeti készítőinek jogában áll eldönteni, hogy kívánják-e az oldalukat archiválni vagy sem. Ám általános felhasználóként a Wayback Machine használata legális, mivel csak azért tekint meg egy oldalt, hogy információkat gyűjtsön, vagy csak kutatásalapú munka vagy szórakozás céljából. És mindaddig, amíg nem használja vissza az információkat, a Wayback Machine használata mindig törvényes.

Miért érdemes a Wayback Machine-t használni az Instagramhoz?

A Wayback Machine for Instagram használata azt jelenti, hogy felfedezheti az évekkel ezelőtti elveszett bejegyzéseket. A Wayback Machinet használó Instagram hasznos lehet, ha meg szeretné tekinteni a profilját vagy egy másik személy profilját, és meg szeretné tekinteni a véletlenül törölt bejegyzéseket, vagy ha más okból elvesztette őket. Hasznos lehet olyan esetekben is, amikor bármely korábbi bejegyzése vagy néhány törölt tartalom, amely befolyásolja a hírnevét, megtekinthető és rendezhető.

  Zene hozzáadása az Instagramhoz egy Instagram-sztorihoz vagy bejegyzéshez

Hogyan használhatod a Wayback Machine-t az Instagramhoz?

Kövesse az alábbi egyszerű lépéseket a Wayback Machine for Instagram használatához:

Megjegyzés: Újra be kell jelentkeznie fiókjába, még akkor is, ha a fiókba való bejelentkezés után a linket az Instagramra másolta.

1. Navigáljon a tisztviselőhöz Wayback gép webhelyet a böngészőjében.

2. Másolja ki és illessze be az Instagram URL-címét a keresőmezőbe, majd nyomja meg az Enter billentyűt.

3. Válassza ki az évet, a dátumot és az időt a grafikonon.

Megjegyzés: Egy webhely többször is archiválható egy napon, így a dátum kiválasztása után megjelenik egy archiválási időlista, válassza ki az időt a listából.

Így jelenik meg az archív oldal, ahol láthatja régi bejegyzéseit vagy tartalmait. Azt is láthatja, hogyan nézett ki a profilja vagy az oldala az adott időpontban.

Hogyan nézed az Instagram-képeket a Wayback Machine-n?

Az Instagram Wayback Machine használatához kövesse a fent említett lépéseket, és készüljön fel, hogy nosztalgiázzon. Ez a kezdőbarát módszer az egyik legjobb módja annak, hogy megtekinthesse a régi törölt bejegyzéseket és azt, hogyan nézett ki egykor a profilja.

Hozzáférhet a halott Instagram-profilokhoz a Wayback Machine használatával?

Nem, nem férhet hozzá a halott Instagram-profilokhoz. Mindazonáltal, ha rendelkezik a profilra mutató hivatkozással, a Wayback Machine használatával megtekintheti az elért oldalt, amikor a profil aktív volt. Kiválaszthatja az évet és a dátumot is, és megkeresheti azt az időt, amikor a profil aktív és futott.

Van Instagram archív webhely?

Nem, nincs ilyen weboldal. Az Instagram azonban kínál archiválási funkciót, amellyel archiválhatja a megosztott bejegyzéseit. Lehetővé teszi a bejegyzések elrejtését a profilból. Tehát a követőid vagy más Instagram-felhasználók nem láthatják. A bejegyzéseidet bármikor visszaállíthatod vagy visszaállíthatod, és ugyanannyi kedveléssel és megjegyzéssel újra megjelennek a profilodon.

Hogyan lehet visszaállítani a törölt Instagram képeket az Instagram archívumból?

A törölt Instagram-bejegyzéseket, tekercseket, videókat és történeteket bármikor visszaállíthatja beállításaiból. Ha töröl egy bejegyzést, videót vagy történetet az Instagramon, az azonnal törlődik, és a Nemrég törölve mappába kerül. Az ebben a mappában lévő fájlok 30 nap elteltével automatikusan véglegesen törlődnek. Ez alatt a 30 nap alatt könnyedén elérheti és visszaállíthatja a törölt bejegyzéseket és videókat az Instagram alkalmazásban Android és iOS eszközökről egyaránt.

  Miért tűntek el az Instagram-piszkozataid?

Miután megtanulta az Instagram Wayback Machine megtekintését, nézzük meg, hogyan lehet visszaállítani a törölt Instagram képeket:

1. Indítsa el az Instagram alkalmazást Android és iOS eszközöket.

2. Érintse meg a Profil fület a képernyő jobb alsó sarkában.

3. Érintse meg a hamburger ikont a képernyő jobb felső sarkában.

4. A felugró menüben érintse meg az Ön tevékenysége elemet.

5. Érintse meg a Nemrég törölt pontot.

6. Ezután érintse meg a visszaállítani kívánt bejegyzést.

7. Érintse meg a hárompontos ikont > Visszaállítás.

***

A Wayback Machine nagyon hasznos lehet az archív vagy törölt tartalom visszaállításához. Használhatja olyan információk elérésére, amelyek jelenleg nem találhatók meg az interneten, vagy amelyeket esetleg eltávolítottak az internetről. Reméljük, hogy ez a cikk segített az Instagram Wayback Machine használatában, valamint más webhelyekről és közösségi média platformokról származó információk elérésében.