Az incidenskezelés egyszerűsítéséhez lépjen az eszközre

Az Opsgenie kiváló módot biztosít az incidenskezelés egyszerűsítésére a szervezetben egyetlen központosított hellyel és lenyűgöző szolgáltatáskészlettel.

Ez az információtechnológia korszaka, amely számos rendszert foglal magában, hogy kényelmet, gyorsaságot és pontosságot biztosítson, hogy a vállalkozások és az egyének elérjék céljaikat.

E rendszerek közül sok együtt működik bizonyos feladatok végrehajtásának érdekében. Tehát, ha valamelyik alkatrész vagy rendszer elromlik, minden, ami vele kapcsolatos, összeomlik.

Ezen túlmenően, az IT-fejlesztői környezetek és infrastruktúra rendkívül összetett, különböző eszközökkel, technológiákkal, eszközökkel és technikákkal.

A programok zökkenőmentes futtatásához az ITSM-nek szüksége van arra, hogy a rendszerek kohézióban működjenek együtt. Bármilyen észrevétlenül bekövetkező incidens kisebb-nagyobb problémákat okozhat, ami még tovább fokozza a feszültséget.

Tehát mi a legjobb módja ezeknek a problémáknak a megoldására és minden helyes elhelyezésére?

Itt egy incidenskezelő eszköz használatával, mint pl Opsgenie tud segíteni.

Nemcsak az incidenseket és riasztásokat kezeli, hanem a rendszer teljesítményét, megbízhatóságát, stabilitását és biztonságát is felügyeli. Ezenkívül együttműködési és kommunikációs funkciókat kínálhat csapatának, hogy a riasztásokra összpontosíthassanak.

Merüljünk el mélyebben az Opsgenie-ben és annak funkcióiban, és értsük meg, milyen hasznos lehet vállalkozása számára.

Mi az az Opsgenie?

Opsgenie egy incidenskezelő eszköz, amely a különböző forrásokból érkező összes értesítést egy helyen központosítja, és információkat küld az üzemeltetési (Ops) csapatnak a problémák gyorsabb megoldása érdekében.

Ezzel az eszközzel azonnal intézkedhet a riasztások fogadásakor, és soha nem marad el egyetlen incidensről sem. Azonnali riasztásokat kap egyéni alkalmazásaitól és megfigyelőrendszereitől, és minden riasztást tovább kategorizál az időzítés és a fontosság alapján.

Az incidensek és riasztások egyetlen helyen történő központosításával az Opsgenie a megfelelő időben értesíti a műveleti csapatot, és csatlakozik más eszközökhöz a szinkronizáláshoz, és azonnali segítséget kér. Szűri a zajt, és többcsatornás értesítésekkel, például SMS-ekkel, push üzenetekkel, e-mailekkel, hanghívásokkal stb. értesíti Önt az eseményről.

A végpontok közötti incidenskezelési funkciók biztosítása érdekében az Opsgenie különféle felhőterveket tartalmaz a Jira Service Managementtől. Ezenkívül együttműködik az Atlassian Open DevOps-szal, amely lehetővé teszi a csapatok számára, hogy egyszerűsítsék az incidensekre adott válaszokat és kezelést.

Az Opsgenie felhatalmazza dedikált fejlesztői és műveleti csapatait arra, hogy megtervezzék és kézben tartsák az irányítást minden incidens és szolgáltatáskimaradás esetén. Rugalmas szabálymotorjával központosítja az összes riasztást, és lehetővé teszi csapata számára az együttműködést, az adatközpontú döntések meghozatalát és a gyors cselekvést.

Az Opsgenie jellemzői

Fedezzük fel részletesen az Opsgenie funkcióit.

#1. Cselekvő és megbízható riasztás

Az Opsgenie gondoskodik arról, hogy soha ne maradjon le egyetlen figyelmeztetésről sem. Integrálódik a jegyértékesítő, figyelő és csevegő eszközökkel, hogy a riasztásokat fontosság és idő alapján csoportosítsa, kiszűrje a zajt, és azonnal értesítse Önt az eseményről. A szükséges információk gyors biztosítása érdekében több csatornát használ, így csapata azonnali értesítést kaphat, és azonnal megkezdheti a problémák megoldását.

#2. Több riasztási csatorna

A legtöbb megfigyelő eszköz e-mailben küld riasztást. Ha a figyelmeztetések fontosak és időérzékenyek, és azonnali intézkedést igényelnek, az e-mail nem a megfelelő lehetőség. Az Opsgenie több csatornát használ a kommunikációhoz, beleértve az SMS-eket, a hanghívásokat, a mobil leküldést, az e-mailt és még sok mást, hogy időben kapjon értesítést.

  7 tipp, hogy gyorsabban érje el olvasási céljait az Apple Books segítségével

#3. Figyelmeztetés gazdagítása

Az Opsgenie figyelmeztetések soha nem korlátozzák az üzeneteket néhány karakterre. Ezenkívül opcionális mezőket ad a riasztásokhoz, és naplókat, runbookokat, diagramokat és egyebeket csatol az üzenet gazdagításához és a pontos kontextus biztosításához. Ez lehetővé teszi csapata számára, hogy meghatározza a jobb cselekvési irányt, és okosan kezelje a problémákat.

#4. Figyelmeztetések testreszabása és osztályozása

Az Opsgenie segítségével újraformázhatja a figyelmeztető üzeneteket, hogy azok érthetőek legyenek, függetlenül a forrástól. A riasztások további információkkal címkézhetők, így könnyen szűrhetők és rendszerezhetők.

 • Egyéni riasztási műveletek: Közvetlenül az alkalmazásból kezdeményezheti a szükséges műveleteket és válaszolhat a riasztásokra. Az alapértelmezett riasztási műveletek között megtalálja a „Jegyzet hozzáadása és a „Bezárás” elemet, ahol javító és vizsgálati műveletek végrehajtásával válaszolhat a riasztásokra. Például egyetlen gombnyomással újraindíthat vagy megpingelhet egy szervert.
 • Automatizált műveletek: Az Opsgenie az AWS Systems Managerrel és más harmadik féltől származó platformokkal való integrációval váltja ki az Ön válaszát. A rendszer az ügyeletes mérnökök bevonása nélkül lép fel, minimalizálja a riasztási fáradtságot és csökkenti az MTTR-t.
 • Riasztások életciklusának követése: Az Opsgenie minden riasztáshoz részletes nyomon követést kínál. A riasztások tevékenységi naplója bemutatja a bejövő riasztásokhoz kapcsolódó összes tevékenységet, például mikor jött létre, ki kap értesítést, mikor küldték el a riasztásokat, megtörtént-e a művelet vagy sem stb.
 • Riasztási és értesítési irányelvek: A riasztási fáradtság leküzdése érdekében a riasztás forrásától, időpontjától vagy prioritásától függően eltérő módon kaphat értesítést. Az Opsgenie rugalmasságot biztosít a riasztások késleltetésére, felgyorsítására vagy elnyomására az időzítés és a tartalom alapján.

#5. Ügyeletkezelés és eszkalációk

Az Opsgenie megkönnyíti az ügyeleti kezelést. Az egyetlen felületen belül ütemezéseket készíthet, eszkalációs szabályokat határozhat meg, és még többet tehet. Hagyja, hogy csapata tudja, ki van ügyeletben, és legyen éber az események során. Ez segít nekik önbizalmat szerezni, így időben kezelhetik a kritikus riasztásokat.

Ügyeleti ütemezés kezelése

Könnyedén létrehozhat ügyeleti beosztást heti, napi és egyéni váltásokkal. Ezenkívül több ütemezési szabályt is felhasználhat, hogy különböző időpontokban különböző forgatásokat használjon. Az Opsgenie lehetővé teszi az ütemezési forgatókönyvek meghatározását, beleértve a hétvégi és hétköznapi lefedettséget, a munkaidőn túli lefedettséget és a földrajzilag elosztott csapatlefedettséget.

Útválasztási szabályok és eszkalációk

Az Opsgenie gondoskodik arról, hogy minden kritikus riasztásra megfelelően és időben válaszoljon. Rugalmas útválasztási szabályai lehetővé teszik, hogy értesítést kapjon az időzítés, a prioritás és a probléma eredete alapján. Az eszkaláció jelzi, hogy a riasztások megkapják-e a szükséges figyelmet.

Például, ha egy ügyeletes személy néhány percen belül nem reagál az elsőbbségi riasztásra, egy másik személy azonnal és automatikusan értesítést kap.

Ügyeleti felülbírálások

Ha egy felhasználó ütemezési konfliktusokkal vagy problémákkal szembesül, egy másik felhasználó könnyedén átveheti a váltást, és adminisztráció nélkül átruházhatja a felelősséget.

Ügyeleti emlékeztető értesítések

Az Opsgenie lehetővé teszi, hogy csapata tisztában legyen a felelősségével. Automatikusan értesíti a felhasználókat a műszak kezdetéről és befejezéséről.

#6. Speciális jelentéskészítés és elemzés

Könnyedén nyerhet betekintést a szükséges területekbe és lehetőségekbe, és törekedjen a fejlődésre az Opsgenie segítségével. Az eszköz segít nyomon követni mindent, ami az incidensekkel és riasztásokkal kapcsolatos. A legtöbb riasztás forrásának megismeréséhez robusztus elemzéseket és jelentéseket használhat.

Ezenkívül lehetővé teszi csapata teljesítményének nyomon követését az incidensek részvétele és megoldása terén, valamint a munkaterhelések elosztását.

Működési hatékonyság elemzése

A működési hatékonyság elemzése lehetővé teszi, hogy megértse a vállalata által kezelt riasztások mennyiségét egy bizonyos időszakon keresztül. Ehhez elemezheti a nyugtázáshoz és a megoldáshoz szükséges átlagos időt. Képes lesz megjeleníteni, hogy a kapott mutatók hogyan alakulnak az idő múlásával. Egyetlen kattintással több, aggodalomra okot adó területet részletezhet, hogy megtudja, mely riasztások igényelnek több figyelmet és időt.

  Disney+ nézése távolról barátokkal a GroupWatch segítségével

Havi áttekintés Analytics

Használhatja az Opsgenie irányítópultját a havi riasztások terjesztési trendjeinek adatainak lekéréséhez. Ezenkívül összevetheti az elemzéseket az előző havi elemzésekkel, hogy fontos területeket részletezzen.

Az Opsgenie a különböző rendszerektől származó riasztásokat automatikusan egy eseménybe csoportosítja az Ön által megadott pontok alapján. Ez csökkenti a zajt és a bonyolultságot, és lehetővé teszi, hogy a válaszadók a kontextusra összpontosítsanak, és gyorsan reagáljanak a problémákra.

#7. On-Call Analytics

Ez segít elemezni a csapaton belül elosztott ügyeleti terheléseket. Ez biztosítja, hogy csapata kiegyensúlyozott legyen és hatékonyan dolgozzon.

 • Konferencián való részvétel és hatékonyságelemzés: A konferencián való részvétel a kulcsa a különféle események gyors megoldásának. Az Incident Command Center (ICC) konferencia során az Opsgenie lehetővé teszi csapata részvételének elemzését. Segít megérteni a konferencián való részvételt, és elemezni fogja minden ICC-ülés hatékonyságát.
 • Szolgáltatások és infrastruktúra állapotjelentése: Gyorsan szerezze be az összes szolgáltatás legfelső szintű vizualizációját, így könnyen azonosíthatja a problémákat és a gyengeségeket. Így felismerheti a folyamat- és rendszerhibákat, valamint a lehetséges fejlesztéseket.
 • Incidensek utáni elemzési jelentés: Az incidens utáni elemzési jelentés segít megérteni a fontosabb incidens megoldásához megtett lépéseket és időt. Meghatározhatja, hogy csapata milyen gyorsan vette tudomásul a problémákat, mikor közölték a változásokat, és hogyan oldják meg a problémákat a csapatok a megfelelő időben.
 • Halotti jelentések: A halotti jelentések könnyen olvasható és következetes formátumban foglalják össze az eseményekkel kapcsolatos információkat. Szerkeszthet, dokumentumleckéket vehet, és jegyzeteket adhat hozzá az eseményjelentés elkészítése közben.

#8. Eseménykezelés és reagálás

Az Opsgenie tudja, hogy az incidensek milyen hatással vannak üzleti szolgáltatásaira. Így segít proaktívan kommunikálni az érdekelt felekkel a kimaradásokról. Tervezhet szolgáltatáskimaradásokat, és hagyhatja, hogy az Opsgenie azonnal szöveges üzeneteket küldjön a konferencia hidaknak, és létrehozza az állapotoldalt. Ez segít minimalizálni a zavaró tényezőket, és lehetővé teszi, hogy csapata a munkájára összpontosítson.

Csapatalapú szolgáltatásmenedzsment

Az Opsgenie segítségével riasztásokat térképezhet fel üzleti szolgáltatásaihoz, és világosan megértheti, kinek van szüksége folyamatos frissítésekre, és melyik csapatnak kell azonnal reagálnia. A csapatok ennek megfelelően értesítést kapnak, és fejlett eszközöket kapnak a problémák megoldása során történő együttműködéshez.

Tervezés és forgatókönyvek

Az incidenssablonok segítségével incidensre adott válaszokat tervezhet, és különféle munkafolyamatokat állíthat be a különböző eseményekhez. Minden incidens esetén előre meghatározhatja a szükséges válaszokat, így csapatai és érdekelt felei a legjobb együttműködési csatornákat használhatják a problémák azonnali megoldására.

Állapotoldalak

Minimalizálhatja a zajt bármilyen esemény során, így csapata a problémák gyors megoldására összpontosíthat. Az állapotoldalak minden eseményhez külön-külön mutatják a legújabb frissítéseket. Ezenkívül megtekintheti a Szolgáltatás állapota oldalt a rendszer állapotának nyomon követéséhez.

Incidens idővonala

Az incidens idővonala olyan kulcsfontosságú részleteket sorol fel, mint a kapcsolódó riasztások, az incidens állapota, az ICC-tevékenységek stb. Az adatok automatikusan hozzáadódnak a postmortemhez, így a csapatok egyértelműen láthatják az összes esemény feljegyzését.

#9. Kommunikáció és együttműködés

A gyors válaszidőhöz hatékony kommunikációs és együttműködési eszközökre van szükség. Az Opsgenie segítségével integrálható a népszerű csevegőeszközökkel, így könnyedén együttműködhet és intézhet műveleteket. Ezenkívül virtuális csevegőszobákat is létrehozhat, hogy kezelje a több csapat közötti válaszokat, és az Opsgenie értesítési funkcióinak segítségével naprakészen tartsa az érintetteket.

ChatOps

A ChatOps eszköz segítségével intézkedhet a vállalaton belüli riasztásokkal és ütemezésekkel kapcsolatban. Ha van incidens, könnyen létrehozhat egy Slack-csatornát az esethez.

Néhány másodpercen belül az összes többi tag egyetlen helyiségben gyűjthető, így időt takaríthat meg, és lehetővé teszi a csapat számára, hogy gyorsabban dolgozhasson a problémák megoldásán. Az Opsgenie olyan vezető eszközökkel integrálódik, mint a Microsoft Teams és a Slack, hogy sikeres legyen az együttműködés.

  10 Raspberry Pi tok a miniszámítógép biztonságának és hangzásának megőrzéséhez

Web Conference Bridge

Az Opsgenie lehetővé teszi, hogy bármely webkonferencia-szolgáltató, például a Twilio vagy a Zoom segítségével kommunikáljon egyénekkel. A konferenciahíddal megosztott részletek közvetlenül az incidenshez kapcsolódnak, és automatikusan megosztásra kerülnek a csapattal.

Kommunikáció az érdekelt felekkel

Az incidensekről az érintetteket szervezeti előírásai szerint értesítheti. Ez lehetővé teszi az érdekelt felek számára, hogy automatikus értesítésekkel, az állapotoldal frissítéseire való feliratkozással vagy az állapotoldal meglátogatásával értesüljenek az incidensek megoldásának és a szolgáltatás állapotának előrehaladásáról.

Opsgenie integrációk

Csatlakozzon a naponta használt üzleti eszközökhöz a munkafolyamat egyszerűsítéséhez. Integrálhatja az Opsgenie fiókot több mint 200 hatékony alkalmazás és webszolgáltatások, így az adatok szinkronizálása soha nem lesz kérdés.

 • Slack: Konszolidálja a riasztásokat a használt megfigyelőeszközökből, és kommunikálja azokat a csapattal.
 • Datadog: A Datadog riasztásait szinkronizálhatja az Opsgenie riasztásokkal, és élvezheti a gazdag riasztási rendszer, az ügyeleti váltás és az eszkaláció előnyeit.
 • Jira: Bármilyen megfigyelőeszközzel könnyedén létrehozhat, frissíthet és kezelhet problémákat.
 • Amazon CloudWatch: Szinkronizálhatja az Amazon CloudWatch SNS riasztásait, hogy csapata a megfelelő időben kapja meg a megfelelő értesítést.

Egyéb integrációk, amelyeket az Opsgenie támogat: Zendesk, Zapier, Cherwell, Big Panda, BMC Remedy, Dynatrace, SolarWinds és SignalFX.

Opsgenie árképzés

Az Opsgenie kedvezményeket kínál a nagy csapatoknak. Kis csapatok ingyenesen használhatják ezt az alkalmazást legfeljebb öt felhasználó számára. Fizetős opciók is vannak:

 • Alapvető tudnivalók: Egyszerűen kezelheti a riasztásokat és eseményeket 9 USD/hó/felhasználó áron, ha évente számlázzuk. Ez a terv az egyszerűség kedvéért készült.
 • Normál: Korlátlan számú incidens- és riasztáskezelés 19 USD/hó/felhasználó áron, ha évente számlázzuk ki. Ez a terv a rugalmasság jegyében készült.
 • Vállalati: Fejlett incidens- és riasztáskezelés az üzleti láthatósággal és a vállalati együttműködéssel 29 USD/hó/felhasználó áron, ha éves számlázásra kerül sor.

A … val terv az Opsgenie ingyenes 14 napos próbaverziót kínál, hogy megértse, melyik csomag működik jobban.

OpsgeniePagerDutyxMattersOpsgenie egy riasztáskezelő és ügyeleti kezelő szoftver, amely több mint 200 eszközzel integrálható, beleértve a ChatOps-ot, az együttműködést, az ITSM-et és a megfigyelő eszközöket.PagerDuty lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy valós idejű incidensreagálást és -kezelést építsenek fel, és egyetlen ablakba integrálják több megfigyelő rendszer adatait. xMatters egy szolgáltatás-megbízhatósági platform, amely lehetővé teszi az SRE-k, a DevOps- és az Ops-csapatok számára, hogy automatizálják munkafolyamataikat, és biztosítsák, hogy az alkalmazások folyamatosan, kimaradások és fennakadások nélkül működjenek. Van ellenőrzési nyomvonala.Nincs ellenőrzési nyomvonala.Van egy ellenőrzési nyomvonala.Nincs benne az automatikus hozzárendelés funkció.Az automatikus hozzárendelés funkció van.Az automatikus hozzárendelés funkció nincs.Katasztrófa-helyreállítást kap opció.Nem kap semmilyen helyreállítási lehetőséget.Katasztrófa-helyreállítási lehetőséget is kínál.Az Opsgenie az incidensek priorizálását, az incidensek jelentését és a valós idejű irányítópultot kínálja csapatainak. A PagerDuty az incidensek priorizálását és jelentését, valamint egy valós idejű irányítópultot kínál. Az xMatters emellett incidensjelentést, incidensek priorizálását és valós idejű irányítópultot is biztosít. Integrál az olyan eszközökkel, mint a Slack, Datadog, Zendesk, Jira, Amazon CloudWatch, SolarWinds, SignalFX, Dynatrace, Big Panda és még sok más. Integrálható olyan eszközökkel, mint az AWS, ServiceNow, Salesforce, Zendesk, Atlassian, Datadog, Microsoft Teams, Okta és még sok más. Integrálható olyan eszközökkel, mint a Microsoft, Google Cloud, Slack, Dynatrace, Zendesk, ServiceNow, New Relic, Jira Cloud és még sok más. Legfeljebb öt felhasználó számára ingyenes. Legfeljebb öt felhasználó számára ingyenes. 10 felhasználó számára ingyenes. A kikiáltási ár 9 USD/hó/felhasználó. A kikiáltási ár 21 USD/hó/felhasználó. A kikiáltási ár 9 USD/hó/felhasználó legfeljebb 100 felhasználó számára. 14 napos ingyenes próbaverziót kínál. 14 napos ingyenes próbaverziót kínál teljes szolgáltatással. Ingyenesen kipróbálhatja az xMatters szolgáltatást, mielőtt bármilyen csomagot választana.

Következtetés

Az Opsgenie segít vállalatának nyomon követni az incidenseket és válaszokat, és különböző mérőszámok segítségével adatvezérelt döntéseket hozni. Riasztáskezelő rendszere azonnal értesíti csapatát az incidensről, így azonnal megtehetik a szükséges lépéseket.

Az Opsgenie képes rangsorolni az eseményeket, megcélozni a szükséges értesítéseket, és továbbítani az üzeneteket annak érdekében, hogy a csapatok gyorsabban tudják megoldani a problémákat a hatékonyság hiánya nélkül.

Így minimalizálhatja az idő- és erőforrás-pazarlást IT- és fejlesztőcsapataiban, valamint gyorsan megoldhatja és kezelheti az összes incidenst az Opsgenie segítségével.

Felfedezhet néhány legjobb biztonsági incidens-reagálási eszközt is.