Az iMessage letiltása és deaktiválása iPhone vagy iPad készüléken

Az Apple iMessage az egyik legnépszerűbb üzenetküldő platform, és nagyszerű módja annak, hogy az Apple bezárja az embereket az ökoszisztémába. Bármilyen nagyszerű is az iMessage, még mindig előfordulhat, hogy le kell tiltania vagy teljesen deaktiválnia kell.

Az esetek egy része a jó, régimódi hibaelhárításnak köszönhető (vagy talán tényleg az Androidra ugrott). Bármi legyen is az oka, nem csak iPhone-on vagy iPaden kell kikapcsolnia az iMessage-t, de esetleg meg kell mondania az Apple-nek, hogy távolítsa el a számot az iMessage szerveroldalon is.

Ijesztően hangzik, nem? Ne aggódjon, azért vagyunk itt, hogy segítsünk.

  Címkék létrehozása és nyomtatása a Wordben

Az iMessage letiltása iPhone-on vagy iPaden

Ha problémái vannak az üzenetek küldésével vagy fogadásával, gyakran az első lépés az iMessage letiltása iPhone-on vagy iPaden. Egy egyszerű ki-, majd visszakapcsolás gyakran felébresztheti az iMessage-t, és bár nem szívesen valljuk be, az ősi javaslat, hogy kapcsoljunk ki, majd vissza, gyakrabban működik, mint nem.

Az iMessage letiltásához lépjen be a Beállítások alkalmazásba, és koppintson az „Üzenetek” elemre.

Fejezze be az iMessage kikapcsolásának folyamatát a kapcsoló megnyomásával. Ha újra be kell kapcsolnia, itt is megteheti.

Az iMessage deaktiválása

Ha vált az iPhone-ról, és teljesen készen szeretne lenni az iMessage szolgáltatással, akkor a telefonszám deaktiválása és az iMessage szolgáltatásból való központi eltávolítása a megfelelő megoldás. Ennek eléréséhez látogassa meg selfsolve.apple.com/deregister-imessage és az ország kiválasztása után adja meg telefonszámát. A folyamat elindításához nyomja meg a „Kód küldése” gombot.

  Számítógépes referenciaértékek: Hogyan működnek és mire kell figyelni

Az Apple SMS-ben küld egy megerősítő kódot, és amint megérkezik, csatlakoztassa a „Megerősítő kód” mezőbe, mielőtt megnyomná a „Küldés” gombot.

Az összes fenti lépés végrehajtása után telefonszáma többé nem lesz társítva az iMessage szolgáltatással. Az SMS-ekre ez nem vonatkozik, és továbbra is a megszokott módon fog működni.