Az iCloud-fájlok nem töltődnek le iPhone-on és iPaden? 10 tipp a probléma megoldásához!

Az iCloud jól ismert zökkenőmentes szinkronizálásáról, és lehetővé teszi az iDevices fájlok rendkívüli egyszerű kezelését. Ez azonban nem jelenti azt, hogy az Apple felhőalapú tárolási szolgáltatása tévedhetetlen, és soha nem ütközik problémákba. Valószínűleg az iCloudhoz kapcsolódó legfrusztrálóbb probléma az, amely megakadályozza a felhasználókat a fájlok letöltésében. Miután a minap magam is szembesültem ezzel a bosszúsággal, úgy gondoltam, hogy helyénvaló lenne megosztani a leghasznosabb tippeket az iCloud-fájlok letöltésével kapcsolatos problémák megoldásához iPhone-on és iPaden. Ha találkozott az iCloud-fájlok letöltésével kapcsolatos problémával, tekintse meg ezeket a legjobb tippeket és trükköket a probléma azonnali megoldásához.

Az iCloud-fájlok nem letöltésével kapcsolatos probléma megoldása iPhone-on és iPaden (2022)

Mi akadályozza meg az iCloud-fájlok letöltését iPhone-on vagy iPaden?

A rossz internetkapcsolat általában a fő oka annak, hogy az iCloud-fájlokat gyakran nem sikerül letölteni iPhone-on és iPaden. Ha nagy fájlokkal dolgozik, győződjön meg róla, hogy erős és stabil mobil/Wi-Fi kapcsolata van. Emellett az elavult beállítások és szoftverhibák is felelősek lehetnek azért, hogy az iCloud-fájlok nem töltődnek le.

Ezért nem csak a Beállításokba ásunk bele, hanem megpróbáljuk elhárítani azokat a szoftverrel kapcsolatos hibákat is, amelyek az iOS 15 szerves részévé váltak. A linkelt cikk segítségével megtekintheti az iOS 15 gyakori problémáit és azok megoldásait.

1. Kapcsolja ki/be a Repülőgép módot

Mint fentebb említettük, a lassú internetkapcsolat lehet a probléma elsődleges felelőse. Amikor a lassú vagy rosszul működő rádiók javításáról van szó, a repülőgép üzemmód a legjobb megoldás. Tehát kezdjük ezzel.

 • Kezdőlap gomb nélküli iPhone-on és iPaden: Húzza lefelé az ujját a képernyő jobb felső sarkából a Vezérlőközpont eléréséhez, majd koppintson a repülőgép üzemmód ikonjára a bekapcsoláshoz. Most várjon néhány másodpercet, és érintse meg ismét a repülőgép mód ikonját a kikapcsoláshoz.
  Aláírás hozzáadása szöveges üzenetekhez Androidon

 • Kezdőlap gombbal rendelkező iPhone és iPad készüléken: Húzza felfelé az ujját a képernyő aljáról a Vezérlőközpont megjelenítéséhez, majd koppintson a repülőgép üzemmód ikonjára a bekapcsoláshoz. Néhány másodperc várakozás után nyomja meg ismét a repülőgép mód ikonját a letiltásához.

2. Győződjön meg arról, hogy a Fájlok alkalmazás képes használni a mobiladatokat

Az iOS 15 és régebbi verziói lehetővé teszik az alkalmazások mobiladatokhoz való hozzáférésének kezelését (és az iPhone adathasználatának ellenőrzését). Ennek eredményeként a szükségtelen adatfelhasználás elkerülése érdekében engedélyezheti, hogy csak bizonyos alkalmazások használják a mobiladatait. Győződjön meg arról, hogy a Fájlok alkalmazás képes mobil-/mobiladat-kapcsolatot használni iPhone-ján.

 • Nyissa meg a Beállítások alkalmazást iPhone-ján vagy iPadjén, és érintse meg a Mobil/Cellular lehetőséget.

 • Most görgessen le, és ellenőrizze, hogy a Fájlok melletti kapcsoló be van-e kapcsolva.

3. Indítsa újra az iPhone készüléket

Az újraindítás (más néven soft reset) mindig is hatékony volt az iPhone készülékek gyakori problémáinak megoldása során. Ezért indítsa újra az eszközt, és próbálja meg újra letölteni az iCloud fájlokat.

 • iPhone és iPad készüléken a kezdőlap gomb nélkül: Nyomja meg és tartsa lenyomva a hangerő fel/le gombot és a bekapcsológombot. Ezután húzza el a kikapcsolás csúszkát a képernyőn az eszköz kikapcsolásához. Most várjon néhány másodpercet, és tartsa lenyomva a bekapcsológombot az eszköz bekapcsolásához.
 • Kezdőlap gombbal rendelkező iPhone és iPad készüléken: Nyomja meg és tartsa lenyomva a bekapcsológombot, majd húzza el a kikapcsolás csúszkát a képernyőn az eszköz kikapcsolásához. Néhány másodperc várakozás után tartsa lenyomva a bekapcsológombot, amíg meg nem jelenik az Apple logó a képernyőn.

4. Kapcsolja ki/be az iCloud Drive-ot

Sokszor elháríthat bizonyos, az iCloud Drive-val kapcsolatos problémákat, ha kikapcsolja/bekapcsolja a szolgáltatást a Beállítások alkalmazásból. Így bölcs dolog lenne ezt a remek megoldást is kipróbálni. Így működik:

 • Nyissa meg a Beállítások alkalmazást iPhone vagy iPad készülékén, és koppintson a profil ikonjára a tetején.

 • Ezután válassza az iCloud lehetőséget, és kapcsolja ki az „iCloud Drive” kapcsolót a következő oldalon.

 • Most indítsa újra a készüléket. Miután az eszköz újraindult, térjen vissza az iCloud-beállításokhoz, és kapcsolja be az iCloud Drive kapcsolót. Ez a hálózati visszaállítással együtt segít megszabadulni az iCloud-fájlok letöltési problémáitól.

5. Kapcsolja ki/be az iCloud Drive-ot az Apple Files alkalmazásban

Az Apple Files alkalmazás lehetővé teszi az összes felhőalapú tárolási szolgáltatás kezelését, amelyet hozzáadott az állományfájlkezelő alkalmazáshoz, beleértve az Apple iCloud Drive-ot is. Így az Ön igényeitől függően engedélyezheti/letilthatja bármely felhőalapú tárolóalkalmazás hozzáférését a Fájlok alkalmazáshoz. Ezzel a lehetőséggel kapcsolhatja ki/be az iCloud Drive-ot az Apple Files alkalmazásban; Itt van, hogyan:

 • Indítsa el az Apple Files alkalmazást iPhone vagy iPad készülékén, és lépjen a „Tallózás” fülre az alsó navigációs sáv segítségével.
  A Netflix régió megváltoztatása és bármely Netflix ország megtekintése (minden eszközön)

 • Most érintse meg a három vízszintes ponttal ellátott apró kört a képernyő jobb felső sarkában, és válassza a „Szerkesztés” lehetőséget a felugró menüből.

 • Ezután kapcsolja ki az „iCloud Drive” melletti kapcsolót. Most indítsa újra az eszközt, térjen vissza a Fájlok alkalmazáshoz, majd kapcsolja be az iCloud Drive kapcsolóját. Ezzel visszaállítja az iCloud-meghajtó hozzáférését a Fájlok alkalmazáshoz, és újra letöltheti a fájlokat.

6. Állítsa vissza a hálózati beállításokat

Ha úgy tűnik, hogy a Wi-Fi vagy a mobilhálózat gyenge vagy rosszul működik, célszerű visszaállítani a hálózati beállításokat, és ez megoldhatja a problémát. Ezt a következőképpen teheti meg:

 • Keresse meg a Beállítások alkalmazást iPhone vagy iPad készülékén, és koppintson az Általános elemre.

 • Most görgessen le, és érintse meg az iPhone átvitele vagy visszaállítása elemet.

 • Ezután érintse meg a Reset elemet, és válassza a „Hálózati beállítások visszaállítása” lehetőséget a felugró menüben.

 • Ha kérik, győződjön meg arról, hogy megadta az eszköz vagy a Képernyőidő jelszavát, majd a művelet megerősítéséhez érintse meg ismét a „Hálózati beállítások visszaállítása” elemet az előugró menüben.

7. Ellenőrizze az Apple rendszerállapotát

Ha az iCloud Drive leállással néz szembe, nem tehet mást, mint megvárja, amíg az Apple megoldja a problémát. Navigáljon az Apple rendszerállapot-oldalára, és győződjön meg arról, hogy az iCloud Drive bal oldalán lévő kör zöld színű. Ha a kör narancssárga, tartson egy kis szünetet, és egy idő után próbálja meg letölteni az iCloud-fájlokat.

8. Jelentkezzen ki az Apple ID-ből, és jelentkezzen be újra

Még mindig nem tudja letölteni az iCloud fájlokat iPhone vagy iPad készülékére? Ne törődj vele, hiszen megbízhatóbb trükkök is vannak a tarsolyunkban. Ezúttal ki fogunk jelentkezni az Apple ID-ből, majd újra bejelentkezni. Csak kövesse az alábbi lépéseket:

 • Nyissa meg a Beállítások alkalmazást iPhone vagy iPad készülékén, és koppintson a profilikonra.

 • Most görgessen le az aljára, és koppintson a Kijelentkezés elemre. Amikor arra kérik, hogy őrizze meg a profil másolatát, tegye meg a szükséges lépéseket, és kövesse az utasításokat a kijelentkezéshez.
  Word dokumentum mentése JPEG formátumban

 • Ezután lépjen vissza a Beállítások alkalmazásba, és jelentkezzen be fiókjába. Győződjön meg arról, hogy minden eszközén ugyanazzal az Apple ID-vel jelentkezett be az iCloudba. Most próbáljon meg fájlokat letölteni az iCloud-meghajtóról, és nem kell semmilyen problémával szembesülnie.

9. Állítsa vissza az összes beállítást

Az iOS 15 gyári alaphelyzetbe állítása nemcsak a beállítások javítását teszi lehetővé, hanem az ehhez hasonló tartós problémákat is. Ezért minden beállítást visszaállítunk, hogy megpróbáljuk kijavítani az iCloud fájlletöltési problémát. Abban az esetben, ha attól tart, hogy törli az összes alkalmazást, médiát és adatot, hadd mondjam el, hogy csak a meglévő beállítások törlésével állítja vissza az eszközt a gyári alaphelyzetbe. Minden adata érintetlen marad. Lássuk tehát, hogyan állíthatja vissza az iPhone beállításait:

 • Nyissa meg a Beállítások alkalmazást, és válassza az Általános lehetőséget.

 • Most görgessen le, és érintse meg az iPhone átvitele vagy visszaállítása elemet.

 • Ezután érintse meg a Reset elemet, és válassza az Összes beállítás visszaállítása lehetőséget.

 • Ha a rendszer kéri, adja meg eszközét és a képernyőidő jelszavát, majd a művelet megerősítéséhez válassza az előugró menüben ismét az „Összes beállítás visszaállítása” lehetőséget.

10. Frissítse az iPhone vagy iPad szoftverét

A közelmúltban az iPhone-okon és iPadeken felbukkanó legtöbb probléma mögött szoftverhibák állnak. Ha a fenti tippek egyike sem segített kijavítani az iCloud-fájlok letöltési problémáját, akkor ezt szoftverhiba okozhatja. Így a szoftver frissítése valószínűleg megoldja a problémát. Tehát nézzük meg, hogyan kell ezt megtenni:

 • Nyissa meg a Beállítások alkalmazást eszközén, és érintse meg az „Általános” elemet.

 • Most érintse meg a „Szoftverfrissítés” elemet, és várjon egy ideig, hogy az eszköz ellenőrizze a szoftverfrissítést. Végül érintse meg a „Letöltés és telepítés” elemet, ha elérhető frissítés, és kövesse a szokásos utasításokat az iOS/iPadOS legújabb verziójának beszerzéséhez.

Az iCloud-fájlok kényszerített letöltése iPhone-on és iPaden

Nesze! Remélhetőleg ezek a tippek segítenek az iCloud-fájlok problémamentes letöltésében iPhone-jára. Néha az iPhone egyszerű újraindítása vagy a hálózat visszaállítása megoldja az iCloud-letöltések problémáját, ezért próbálja meg ezeket a megoldásokat. Ha ezen megoldások egyike lehetővé tette a probléma megoldását, ossza meg velünk tapasztalatait az alábbi megjegyzések részben. Sőt, ha tud bármilyen más trükköt, amely hatékonyan orvosolja ezt a problémát, ne felejtse el megosztani olvasóinkkal sem. Boldog hibaelhárítást!