Az Equilibrium GTK téma telepítése Linuxra

Az Equilibrium GTK téma LinMOS-on alapul. A 2000-es évek közepének Mac OS skeuomorfizmusának stílusát mutatja be. Ha szeretné kipróbálni ezt a témát Linux PC-jén, ez könnyebb, mint gondolná! Íme, hogyan kell elindítani!

Az Equilibrium letöltése

Az Equilibrium GTK téma minden Linux-felhasználó számára elérhető a Gnome-look.org téma webhelyen keresztül. A Gnome-look.org oldalon négy letöltési lehetőség található, mindegyik a téma különböző változatai.

A letöltés elindításához Linuxos számítógépén lépjen az Equilibrium oldalra Gnome-look.org oldal. Az oldalon keresse meg a „Fájlok” lapot, és kattintson rá az egérrel.

A „Fájlok” lapon keresse meg a letölteni kívánt témacsomagot. Miután megtalálta a letölteni kívánt témafájlt, lépjen a „DL” fülre, és kattintson a letölteni kívánt témacsomag melletti kék letöltés gombra.

Az egyensúly kivonása

Az Equilibrium témacsomagot Tar XZ archívum formájában terjesztik a Linux-felhasználók számára. Ezek az archívumok nem használhatók témaként, mivel a GTK-témákat teljesen ki kell bontani, mielőtt Linuxon használnák őket.

  A Google Text-to-Speech Voices módosítása

Az Equilibrium Tar XZ archívum kibontásához a számítógépen meg kell nyitnia egy terminálablakot. A terminálablak megnyitásához nyomja meg a Ctrl + Alt + T billentyűket a billentyűzeten. Vagy keresse meg a „Terminal” kifejezést az alkalmazás menüjében, és indítsa el úgy.

Miután megnyílt a terminálablak, át kell lépnie a „Letöltések” könyvtárba. A „Letöltések” könyvtár eléréséhez használja a CD parancsot, és lépjen abba a mappába, ahol az Equilibrium témacsomag található.

cd ~/Downloads

Most, hogy a „Letöltések” könyvtárban van, használja a tar parancsot az Equilibrium témacsomag kibontásához a számítógépen. A kibontás elindításához használja az alábbi parancsokat.

Letöltötted az Equilibrium Blue témacsomagot? Bontsa ki a számítógépén a következő paranccsal.

Equilibrium-Blue-1.0.tar.xz

Ki kell bontani az Equilibrium Blue Dark témát? Ezt az alábbi paranccsal teheti meg.

Equilibrium-Blue-Dark-1.0.tar.xz

Az Equilibrium Blue Solid témacsomag kibontásához használja a következő parancsot.

Equilibrium-Blue-Solid-1.0.tar.xz

Az Equilibrium Blue Dark Solid GTK témacsomag használatához a következő parancsot kell beírnia egy terminálablakba.

Equilibrium-Blue-Dark-Solid-1.0.tar.xz

Az Equilibrium telepítése

Most, hogy az Equilibriumot kibontották, a telepítési folyamat következő lépése a témafájlok telepítése a rendszerre. Kétféleképpen telepítheti az Equilibrium témát Linuxra.

Az Equilibrium GTK téma Linux rendszeren történő telepítésének első módja az egyfelhasználós mód. Ebben a módban csak a témát az operációs rendszerre telepítő felhasználó férhet hozzá az asztalán.

  Útmutató a Spotlight keresés erejének felszabadításához OS X rendszerben

Az Equilibrium GTK téma telepítésének második módja a rendszerszintű mód. Ez a fajta telepítés sokkal többet jelent, mint az egyfelhasználós módszer, mivel megköveteli a rendszermappák módosítását, de lehetővé teszi a rendszer összes felhasználójának, hogy élvezze a témát.

Egyfelhasználós

Az Equilibrium telepítésének egyfelhasználós módban történő elindításához létre kell hoznia egy új mappát a saját könyvtárában „.themes” néven. Ez a mappa lehetővé teszi a Linux-asztal számára, hogy hozzáférjen egy felhasználóként telepített témafájlokhoz. Az alábbi mkdir paranccsal hozza létre az új mappát.

mkdir -p ~/.themes

Az új mappa létrehozása után a terminál munkamenetet át kell helyeznie a „Letöltések” könyvtárba, ahol korábban az Equilibrium témacsomagot kibontották. A mappa eléréséhez használja a CD parancsot.

cd ~/Downloads

A „Letöltések” könyvtárba kerülve megkezdődhet a telepítés. Az mv paranccsal helyezze át az Equilibrium témacsomag fájljait a „Letöltések” könyvtárból az újonnan létrehozott „.themes” mappába a saját könyvtárában.

mv Equilibrium*/ ~/.themes/

Amikor az mv parancs befejeződött, az Equilibrium telepítése Linuxon egyfelhasználós módban befejeződött. A telepítés sikerességének ellenőrzéséhez hajtsa végre az alábbi ls parancsot.

ls ~/.themes/

Rendszerszintű

Az Equilibrium telepítésének rendszerszintű módban történő elindításához először el kell érnie a „Letöltések” könyvtárat, amelyben az Equilibrium témacsomagot korábban kibontották. A CD paranccsal lépjen a „Letöltések” elemre.

cd ~/Downloads

Miután belépett a „Letöltések” könyvtárba, a terminál munkamenetet a root felhasználóra kell emelnie, mivel az Equilibrium telepítéséhez rendszerszintű fájlok módosítása szükséges.

sudo -s

Most, hogy a terminál root hozzáféréssel rendelkezik, használja az mv paranccsal az Equilibrium GTK témát rendszerszintű módban a Linux PC-n.

mv Equilibrium*/ /usr/share/themes/

Amikor a telepítés befejeződött, az Equilibrium telepítésre kerül. A sikeres telepítés megerősítéséhez futtassa az alábbi parancsot.

ls /usr/share/themes/

Az egyensúly aktiválása

Az Equilibrium téma most már telepítve van a számítógépén, de ezzel még nem ért véget az útmutató. Nem kezdheti el az Equilibrium témát anélkül, hogy először beállította volna az alapértelmezett GTK témát.

  A KDE Plasma Mobile futtatása VirtualBoxban Linuxon

Ahhoz, hogy az Equilibrium legyen az alapértelmezett GTK téma Linuxon, tekintse meg az alábbi hivatkozások listáját. A hivatkozások mindegyike egy részletes útmutatóra mutat arra vonatkozóan, hogyan módosíthatja az alapértelmezett GTK-témát a Linux-asztalon.