Az előugró hirdetések blokkolása Androidon

Manapság a legtöbb asztali böngésző magától értetődően blokkolja az előugró ablakokat és a nem kívánt hirdetéseket, de mi van a blokkolással Androidon? Még akkor is, ha okostelefont használ, van mód arra, hogy megállítsa a bosszantó és néha káros felugró hirdetéseket.

A hirdetések blokkolása egyszerű, ha tudja, hogyan kell ezt megtenni. A használt webböngészőtől függően apró eltérések mutatkoznak a hirdetések blokkolása között, ezért itt található mindegyikhez egy lépésről lépésre szóló útmutató.

Az előugró hirdetések blokkolása az Android böngészőben

Számos módja van az előugró ablakok letiltásának Android-eszközein. Letilthatja őket kedvenc webböngészőiben vagy magán a telefonon. Ebben a részben bemutatjuk, hogyan blokkolhatja az előugró ablakokat eszközei natív Android böngészőjében.

 • Nyissa meg az Android webböngészőt. Megjegyzés: Ha nem biztos abban, hogy melyik az Android böngésző, használja az alkalmazásfiók keresősávját, és írja be, hogy „Internet”.
 • Nyissa meg az alkalmazás beállításait. Ezt általában a „három pont” (⋮) menügomb jelenti, de gyártónként eltérő lehet.
 • Nyomja meg a „Speciális” gombot.
 • Jelölje be az „Előugró ablakok blokkolása” jelölőnégyzetet.
 • Az előugró hirdetések blokkolása a Samsung böngészőben

  Egyes webböngészők további letöltést igényelnek az előugró ablakok blokkolásához. A Samsung internet például számos megbízható lehetőséget kínál a felhasználóknak. Azonban nem minden Android böngésző támogatja a kiegészítőket. Ha alapértelmezett böngészője igen, kövesse az alábbi utasításokat. Vegye figyelembe, hogy az alábbi képek nem a Chrome-ból származnak, hanem a Google-oldalon található Samsung Internetről származnak.

 • Nyissa meg az internetes alkalmazást, és érintse meg a három vízszintes vonalat a jobb alsó sarokban.
 • Érintse meg a „Kiegészítők” elemet.
 • Koppintson a letöltés ikonra az egyik pop-up blokkoló mellett. Engedélyezheti az Ad-Blockot a Samsung számára is.
 • Telepítéskor az előugró ablakok blokkolása engedélyezve lesz, és nem lesz többé probléma a bosszantó hirdetésekkel.

  Az előugró hirdetések blokkolása a Chrome for Android rendszeren

  A Google Chrome böngészője valószínűleg a legnépszerűbb webböngésző az Android felhasználók számára. Természetesen nem nélkülözi a felugró ablakokat. Ha a Chrome böngészőt használja Android-eszközén, kövesse az alábbi lépéseket:

    A Microsoft Edge telepítése és használata Androidon
 • Nyissa meg a Chrome-ot Androidon.
 • Nyissa meg a Chrome beállításait úgy, hogy megérinti a „három pont” (⋮) ikont a jobb felső sarokban, majd a „beállítások” elemet.

 • A megnyíló képernyőn görgessen le a „Webhely beállításai” elemhez, és nyomja meg.
 • Görgessen le az „Előugró ablakok” részhez, és nyomja meg az előugró ablakok engedélyezéséhez vagy letiltásához.
 • Alternatív megoldásként az Opera for Android beépített pop-up blokkolással rendelkezik, és alapértelmezés szerint be van kapcsolva. Van egy meglehetősen okos módszere az oldalak tömörítésére is, hogy biztosítsa, hogy az adatmennyiség ne legyen „elrágva”, amikor kint tartózkodik.

  Hogyan blokkoljuk a hirdetéseket a Mozillán

  Talán élvezi a Mozilla Firefoxot néhány más lehetőséggel szemben. Ott is blokkolhatod a hirdetéseket.

 • Nyissa meg a Firefox alkalmazást, és érintse meg a három függőleges vonalat a bal alsó sarokban.
 • Koppintson a “Beállítások” elemre.
 • Lépjen az Enhanced Tracking Protection menüpontra, és válassza a „Szigorú” lehetőséget.
 • Ha a Szigorú lehetőséget választja a Normál helyett, akkor több hirdetést blokkolnak, de ez hatással van a böngésző egyes funkcióira.

  Harmadik féltől származó alkalmazások

  Nincs is annál bosszantóbb, mint megnyitni egy cikket, amelyet szívesen elolvasnál, és megjelenik egy felugró ablak, amely arról tájékoztat, hogy valami grandiózus díjat nyert. Az egyetlen módja annak, hogy megszabaduljon tőle, ha teljesen kilép a weboldalról, és keres egy másik cikket.

  Szerencsére létezik néhány megbízható harmadik féltől származó alkalmazás, amelyeket ingyenesen letölthet a Google Play Áruházból. Segítenek minimalizálni a felugró hirdetések számát.

  1. Adblock Plus

  Az Adblock Plus egy olyan alkalmazás, amelyet kifejezetten az online élmény testreszabására terveztek a hirdetések és a felugró ablakok tekintetében. Vegyes vélemények alapján úgy tűnik, hogy ez az alkalmazás nagyszerű munkát végez a káros hirdetések blokkolása terén, és lehetővé teszi, hogy kikapcsoljon néhány nem tolakodó hirdetést.

  Miután letöltötte a Google Play Áruházból, kövesse a lépéseket, hogy bővítményként adja hozzá Samsung internetes alkalmazásához. Válassza ki, mely (és milyen típusú) webhelyeket szeretne letiltani a hirdetéseket.

  2. AdBlock Androidra

  Az AdBlock for Android ingyenesen elérhető a Google Play Áruházban, és egy megbízható alkalmazás, amely segít megelőzni a felugró hirdetéseket különböző webhelyeken és közösségi média platformokon.

  Töltse le az alkalmazást, és kövesse az utasításokat a kezdéshez. Ez az alkalmazás a telefon webböngészőjének bővítményeként működik, hasonlóan az asztali számítógépekhez.

    A JetBrains CLion telepítése Linuxra

  Testreszabási lehetőségekkel is rendelkezik, ahol még a nem tolakodó hirdetéseket is blokkolhatja. Azt is engedélyezheti, hogy bizonyos webhelyek hirdetései megjelenjenek, miközben az összes többit blokkolja.

  Hirdetések a kezdőképernyőn

  A Google Play Áruházban elérhető egyes alkalmazások hirdetéseket küldenek a telefonjára, ami megnehezíti a hívások fogadását vagy más alkalmazások használatát. Ezeket a letöltéseket el kell távolítani. Természetesen, ha egy alkalmazás ingyenes, akkor szüksége van a hirdetések megjelenítésére, hogy pénzt keressen, és továbbra is ingyenesen kínálhassa az alkalmazást.

  A kezdőképernyőn megjelenő felugró ablakok teljesen elkülönülnek a fent említett hirdetésektől, mivel ezek csak akkor jelennek meg, amikor Ön az interneten böngészik. Ezek a hirdetések attól függetlenül megjelennek, hogy mit csinál a telefonján.

  A hirdetések akkor kezdenek megjelenni, amikor letöltött egy alkalmazást, és jóváhagyta a telefon spam küldésére vonatkozó konkrét engedélyeket. A főbb jelek arra utalnak, hogy ez az Ön problémája: a kezdőképernyő elrendezésének megváltoztatása, a hirdetések felbukkanása, miközben navigál a telefonon, vagy akár egy megbízható alkalmazás (például a Facebook) használata.

  Gyakran nincs lehetőség a hirdetések letiltására; el kell távolítania a tetves alkalmazást a telefonjáról.

  Ehhez először szűkítse le, hogy melyik alkalmazás okozza a problémát:

  • A nemrégiben letöltött alkalmazások áttekintése. Látogassa meg a Google Play Áruházat, és kattintson a három vízszintes vonalra a jobb felső sarokban. Kattintson a „Saját játékok és alkalmazások” elemre a letöltött alkalmazások időrendi listájának megtekintéséhez.
  • Tekintse át azokat az alkalmazásokat, amelyek nem megbízható fejlesztőktől származnak. Pontosabban, keressen segédprogramokat (számítógépeket, zseblámpákat és még hívásblokkoló alkalmazásokat is).
  • Keresse meg az esetlegesen letöltött „indítókat”. Az indítók nagyszerűek lehetnek a telefon testreszabásához, de gyakran tele vannak hirdetésekkel.

  Attól függően, hogy mi küldi spamet a telefonjára, különböző módszereket kell alkalmaznia az eltávolításához.

  A spamküldő alkalmazások eltávolítása

 • Csúsztassa lefelé az ujját a telefon tetejétől, és nyissa meg a „Beállítások” fogaskereket.
 • Görgessen le, és érintse meg az „Alkalmazások” elemet
 • Görgessen végig az alkalmazások listáján, és koppintson a törölni kívánt alkalmazásokra
 • Minden problémás alkalmazásnál érintse meg az „Eltávolítás” elemet
 • Néha ezt különösen nehéz megtenni, mert a hirdetések lelassítják a telefon működését, vagy a koppintás közben folyamatosan felbukkannak. Ennek elkerülése érdekében állítsa telefonját csökkentett módba úgy, hogy lenyomva tartja a fizikai bekapcsológombot, majd hosszan lenyomja a telefon képernyőjén a Bekapcsológombot. Megjelenik a Csökkentett mód opció, amely lehetővé teszi a fent felsorolt ​​lépések megszakítás nélküli végrehajtását.

  Hogyan távolítsuk el az indítókat

  Ha a kezdőképernyő elrendezése drasztikusan megváltozott, valószínűleg nem Android-frissítésről volt szó; letöltött egy indítót. Feltételezve, hogy ez okozza a problémákat, ezt kell tennie az alkalmazás eltávolítása előtt:

    Több Chrome vagy Firefox lap kiválasztása és bezárása egyszerre
 • Keresse meg a telefon beállításait, és koppintson az Alkalmazások elemre, ahogy fent tettük.
 • A jobb felső sarokban koppintson a három függőleges pontra, és válassza az “Alapértelmezett alkalmazások” lehetőséget.
 • Válassza a „Kezdőképernyő” lehetőséget, és kattintson az eszköz natív kezdőképernyőjére.
 • Ezt követően térjen vissza a Beállítások „Alkalmazások” részéhez, és távolítsa el az indítót.

  Nehéz lehet tudni, hogy mely alkalmazások okozzák a hirdetéseket és az előugró ablakokat. Ezek az alkalmazások általában indítók, segédprogramok, például zseblámpák és hívásblokkoló alkalmazások. Az ilyen típusú alkalmazások eltávolítása nemcsak a bosszantó felugró ablakokat távolítja el, hanem azt is észreveheti, hogy telefonja gyorsabban fut, és hosszabb akkumulátor-üzemidőt tesz lehetővé.

  Android hirdetésblokkolási GYIK

  Veszélyesek a reklámok?

  Az online biztonság legjobb eleme az emberi elem. Ez a kijelentés azt jelenti, hogy Ön a legjobb vagy a legrosszabb eszköz adatai védelmében.

  A hirdetésekkel kapcsolatos problémák egyik leggyakoribb módja az, ha rákattint az ismeretlenekre, és kapcsolatba lép velük.

  Például sok felhasználó figyelmeztető hirdetéseket kap arról, hogy számítógépét vagy telefonját feltörték. Ezek a hirdetések sürgető érzést keltenek, és rájátszanak a felhasználó félelmére, így nagyobb valószínűséggel nyitják meg a hirdetést, adnak meg banki adatokat, és még távoli hozzáférést is lehetővé tesznek egy nem létező probléma megoldásához.

  A biztonság kedvéért maguk a hirdetések valószínűleg nem tesznek mást, mint lelassítják a weboldalt. Javasoljuk, hogy ne kattintson rájuk, hogy elkerülje a problémákat.

  Hogyan azonosíthatom a spamküldő alkalmazásokat?

  Szerencsére a Google Play Áruház rendelkezik egy „Google Play Protect” néven ismert funkcióval. Ez a funkció lehetővé teszi, hogy telefonján keressen nem megbízható fejlesztőktől származó alkalmazásokat vagy problémákat okozó alkalmazásokat. Ne feledje, hogy ez a funkció nem szünteti meg a hirdetéseket megjelenítő alkalmazásokat – csak blokkolja a rosszindulatú célokra használt alkalmazásokat.

  Kattintson a három vízszintes vonalra a Google Play Áruház jobb felső sarkában, és érintse meg a „Play Protect” elemet a telefonra letöltött alkalmazások átvizsgálásához.

  Azt is beállíthatja, hogy a Play Protect automatikusan lefusson a keresések végrehajtására. Ehhez nyissa meg a Play Protectet, és koppintson a jobb felső sarokban lévő beállítási fogaskerékre. Kapcsolja be az opciókat, és a Google Play Áruház folyamatosan ellenőrzi a letöltött alkalmazásokat.