Az egér vagy az érintőpad nem működik a Chromebookon? 9 Javítások

A Google Chromebook laptopjai népszerűek és megfizethetőek, de mint minden eszköz, ezek is problémákba ütközhetnek. Ha az egér vagy az érintőpad nem akar labdázni, megakadályozhatja az eszköz használatát és a fontos dolgok elvégzését.

Tehát itt vannak a legjobb javítások egy hibás Chromebook egér vagy érintőpad esetén.

1. Tisztítsa meg az érintőpadot vagy az egérgörgőt

Idővel az érintőpad vagy az egér olajat, szennyeződést és egyéb törmeléket gyűjthet össze a folyamatos használatból. Ez befolyásolhatja az adott eszköz érzékenységét és általános működését.

Ha egy ideje használja az egeret vagy az érintőpadot, és nem tisztította meg, akkor lehet, hogy ideje megtenni. Ha Chromebookja érintőpadját használja, enyhén húzza át rajta egy alkoholba mártott vattakoronggal. Ne nyomja túl erősen a karcolások és egyéb sérülések elkerülése érdekében; egyszerűen dörzsölje körkörös mozdulatokkal a párnát, amíg teljesen meg nem tisztul.

Ha tisztítja az egeret, először tisztítsa meg a henger külsejét egy alkoholba mártott vattacsomóval. Egy vattacsomóval is megtisztíthatja az egér kerekét, ha alapos akar lenni. Ismételten, ne gyakoroljon túl nagy nyomást a tisztítás során.

  11 legjobb tanulókártya-alkalmazás, amelyek segítenek a gyorsabb tanulásban [2023]

Ha nincs kéznél dörzsölőszesz, használhatsz kis mennyiségű szappanos vizet is. Ne áztassa be teljesen vízzel a vattakorongot vagy a betétet. Ehelyett csak annyit adjon hozzá, hogy a tisztítás hatékony legyen. Ne felejtsd el, az elektronika és a víz halálos ellenségek!

2. Ellenőrizze az érintőpad beállításait

Lehet, hogy az érintőpad beállításai zavarják annak működését, de ez könnyen orvosolható. Az érintőpad konfigurációjának ellenőrzéséhez lépjen a Chromebook beállításaihoz, majd kattintson az érintőpad lehetőségre.

Itt láthatja, hogy mely funkciók vannak engedélyezve az érintőpadon. Az érintőpad sebességét is beállíthatja, ha a követést a kívántnál lassabbnak vagy gyorsabbnak találja.

Ha vezeték nélküli egeret használ vezetékes egér helyett, ellenőrizze Chromebookja Bluetooth-beállításait, és ellenőrizze, hogy csatlakoztatva van-e. Ehhez lépjen a Connected Devices lehetőségre a fő beállítások menüben, és megtekintheti, hogy mely eszközök vannak jelenleg csatlakoztatva Chromebookjához. A Bluetooth-t a Chromebook beállításainak Bluetooth részében kapcsolhatja be.

3. Ellenőrizze a kábelcsatlakozást

Néha a vezetékes egérrel kapcsolatos problémákat egyszerűen a meglazult kapcsolat okozza. Lehet, hogy az USB bemenet nincs teljesen bedugva a portba, vagy a vezeték csomós. Lehetséges, hogy csak az egér és a Chromebook közötti kapcsolat ellenőrzése szükséges ahhoz, hogy a dolgok újra működjenek.

Alternatív megoldásként probléma lehet az egér kábelével. Ha van tartalék, próbálja ki, hogy megoldja-e a felmerülő problémákat.

4. Indítsa újra a Chromebookot

Néha a régi mondás: „Kikapcsoltad, majd újra bekapcsoltad?” igaznak cseng. Ha az egér vagy az érintőpad lejátszik, próbálja meg gyorsan újraindítani a Chromebookot. Ezt úgy teheti meg, hogy lenyomva tartja az eszköz bal oldalán található bekapcsológombot, és kiválasztja a Leállítás lehetőséget, vagy kattintson az időre a képernyő jobb alsó sarkában, majd válassza ki a Kijelentkezés lehetőség melletti bekapcsológombot.

  Hogyan lehet lemondani a BET Plus előfizetést

5. Ellenőrizze a Chromebook akkumulátorát

Egyes Chromebook-felhasználók arról számoltak be, hogy laptopja akkumulátora megduzzadt, és az érintőpadhoz nyomja, ami hibás vagy használhatatlanná teszi azt. A megduzzadt akkumulátor nemcsak megnehezíti a Chromebook használatát, de veszélyes is lehet, különösen töltés közben.

Ha úgy érzi, hogy az érintőpad megduzzad, a billentyűzet hibás, a Chromebook nem zár be megfelelően, vagy a Chromebook alja egyenetlen, akkor az akkumulátor megduzzadhat. Ezt az okozhatja, hogy túl sok elektromos áram folyik át az akkumulátoron, ami kitágul. Ezt nem lehet néhány kattintással megjavítani. Ha úgy gondolja, hogy a laptop akkumulátora megduzzadt, nagyon fontos, hogy válassza le a töltőről, és kapcsolja ki.

Ha jártas a számítógépes hardverrel és a javításokkal kapcsolatban, megpróbálhatja saját maga eltávolítani a megduzzadt akkumulátort. Ha azonban nem biztos abban, hogy mit csinál, a legjobb, ha szakemberhez viszi Chromebookját, aki megvizsgáltatja.

6. Csináljon egy érintőpad dobot

Az érintőpad dobhengere azt jelenti, hogy néhány másodpercig ismételten megérinti az érintőpadot az ujjaival. Ha ezt 10-15 másodpercig csinálja, akkor az ujjai által okozott vibráció miatt eltávolíthatja az érintőpad oldalairól a törmeléket.

  A közzététel után törölhetsz egy képet több közül az Instagramon?

7. Frissítse a ChromeOS rendszert

Néha az egér vagy az érintőpad bekapcsol, mert a Chromebook szoftverét egy ideje nem frissítették. A szoftverfrissítések gyakran kiküszöbölik a hibákat, és új funkciók támogatását nyújtják, ezért fontos, hogy naprakészek legyenek.

Ha egy ideje nem frissítette a ChromeOS-t, lépjen a Chromebook beállításaihoz, és válassza a menülista alján található A Chrome OS névjegyét. Itt ellenőrizheti a függőben lévő frissítéseket.

8. Nyomja meg néhányszor az Esc billentyűt

Néha egy webhely vagy alkalmazás zavarhatja Chromebookja működését. A Chromebook Escape (Esc) billentyűjének néhányszori megnyomásával az aktuális weboldal betöltésének leállításával visszanyerheti az irányítást az érintőpad vagy az egér felett.

9. Állítsa vissza a Chromebook gyári beállításait

Ha minden más nem segít, érdemes lehet megfontolnia a Chromebook gyári beállítások visszaállítását. Ügyeljen arra, hogy ezt csak akkor tegye, ha biztos abban, hogy nincs más olyan tényező, amely az érintőpad hibáját okozza. Megfontolhatja a ChromeOS újratelepítését is, de vegye figyelembe, hogy ezzel minden fájlt vagy telepített alkalmazást töröl az operációs rendszer jelenlegi verziójáról.

Ha az egér nem működik, a legjobb, ha vásárol egy cserét a gyári beállítások visszaállítása előtt. Ez a többletköltség ellenére sokkal kényelmesebb megoldás lesz az Ön számára. Alternatív megoldásként próbálja meg Chromebookja érintőpadját használni az egér helyett, mert kevesebb problémába ütközhet laptopja natív hardverének használatával.

A Chromebook problémájára egyszerű megoldás lehet

Ha Chromebookja egere vagy érintőpadja nem reagál az érintésekre és kattintásokra, annak gyakran meglehetősen egyszerű oka van. A nem reagáló érintőpad azonban komolyabb problémát jelezhet, amelyet szintén fontos figyelembe venni. Tartsa szem előtt a fenti javításokat, amikor legközelebb nem működik a Chromebook egere vagy érintőpadja.