Az eddigi legjobb nagy kapacitású hordozható erőmű

Kulcs elvitelek

  • Az Ugreen PowerRoam GS2200 egy rendkívül hordozható erőmű, 2 kWh kapacitással és akár 2400 W teljesítményű készülékek táplálására is alkalmas.
  • Levehető tengelytávval és kihúzható kocsifogantyúval rendelkezik, így könnyen mozgatható, és ideális kempingezéshez vagy egyéb tevékenységekhez.
  • Az erőmű gyors töltést tesz lehetővé váltakozó áramú és napenergiával, 1200 W maximális napenergia bemenettel. Az egyetlen hátránya a konfigurálható töltési sebesség és a vezeték nélküli Qi töltő hiánya.

Nehéz lehet olyan erőművet találni, amely nagy kapacitású, nagy teljesítményű, és nem töri meg a hátát. Az Ugreen PowerRoam GS2200 azonban lenyűgöző 2 kWh kapacitással büszkélkedhet, akár 2400 W-ig képes táplálni a készülékeket, és van egy sor levehető kereke a kocsi fogantyújával, amely megkönnyíti a mozgatását. Összességében ez az Ugreen erőmű egy ügyes csomag.

James Bruce / MakeUseOf Ugreen PowerRoam GS2200

Jó 2048 Wh-s kapacitással (szükség esetén bővíthető), minden készülékigényét kielégítő nagy teljesítménnyel és akár 1200 W-os gyors napelemes töltéssel… általában lemondana a hordozhatóságról. De bár nehéz, a PowerRoam GS2200 levehető tengelytávval és kihúzható kocsifogantyúval rendelkezik, így rendkívül könnyen mozgatható. Tegye hozzá a rengeteg portot és a megfelelő alkalmazásvezérlést, és máris egy szinte tökéletes hordozható erőművet kap.

Az egyetlen dolog, ami hiányzik, a konfigurálható töltési sebesség (ez egy fix 1800 W, vagy 550 W, ha bekapcsolja a Csendes módot), és egy vezeték nélküli Qi töltő – ezek egyike sem a megszakító.

Ugreen márka

Méretek 54 x 25 x 29 cm (21,3 x 9,8 x 11,4 hüvelyk)

Súly 25 kg (56 font)

AC kimeneti portok 4 (UK/EU), 6 (USA)

AC bemeneti teljesítmény 1800W

DC kimeneti portok 2x DC5521 (120W), 12V autós port (120W), RV/Anderson (300W)

Napelem bemenet 1200W (két 600W bemenet)

USB-portok 4x USB-C (1x 140W, 1x100W, 45W/2), 2x USB-A (22,5W)

Akkumulátor típusa LFP

Csatlakozás Bluetooth és Wi-Fi

Bővíthető 12 kWh-ig öt bővítő akkumulátorral

UPS mód Igen – 10 ms átkapcsolás

Fények Igen, de nem túl erős

Profik

  • A kivehető kerekek és a kihúzható fogantyú megkönnyíti a mozgatást
  • Nagy teljesítményű inverter akár 2,4 kW teljesítményhez (és még nagyobb teljesítményű készülékek lehetősége)
  • Kettős napelem bemenet, maximum 1200 W-ig
  • Gyors töltés
  • 12 kWh-ig bővíthető

Hátrányok

  • Nincs Qi töltés
  • A töltés mértéke nem konfigurálható

Hordozhatóság

Először a legnagyobb értékesítési ponttal foglalkozunk. A PowerRoam GS2200 elektromos specifikációi nagyszerűek – különösen, ha nagyobb készülékek táplálásáról van szó –, de a hordozhatóságban van igazán felülmúlja a versenytársakat.

A 2000 Wh-s kapacitás körülbelül az a pont, amikor a súly túl nehézkessé válik ahhoz, hogy még rövid távon is hordozható legyen. A GS2200 önmagában körülbelül 25 kg (56 font) súlyú, méretei pedig 54 x 25 x 29 cm (21,3 x 9,8 x 11,4 hüvelyk), tehát határozottan a nehézkes kategóriába tartozik, még akkor is, ha a fogantyúk mindkét oldalán vannak.

  10 DevSecOps eszköz, amelyet fejlesztőként vagy rendszergazdaként ismerni kell

James Bruce / MakeUseOf

Jóllehet számos váltakozó áramú eszközt képes működtetni egy ideig, és rengeteg energiát biztosít laptopjának és intelligens eszközeinek – és egyetlen személy is könnyen felemelheti a teherautója vagy lakóautója hátuljába –, ez a fajta súlya nem elég hordozható ahhoz, hogy hosszú kempingutakra vagy rövid túrákra induljon a járművéből.

James Bruce / MakeUseOf

De a GS2200 tartalmaz egy opcionális kocsit. A főegység könnyen a helyére pattintható, vagy újra eltávolítható, ha már nincs szüksége a kerekekre – nincs csavar és csak néhány másodperc. Eközben a kihúzható kocsi fogantyújának köszönhetően könnyen tolható.

James Bruce / MakeUseOf

A kerekek vastagok, masszívak és jó tapadásúak, így sokféle felületen megfelelőnek kell lenniük. Természetesen nem szabad akkumulátort vinni nagy víztestek közelébe, de a kocsi elég magasra emeli ahhoz, hogy gond nélkül kezelje az időnkénti tócsát.

James Bruce / MakeUseOf

Tehát ha egy rövid sétára sátoroz az autótól, az Ugreen PowerRoam GS2200 szállítása könnyű lesz, még egyetlen ember számára is.

Fali töltés

A váltakozó áramról a GS2200 körülbelül 1800 W-tal töltődik, ami körülbelül másfél óra alatt teljesen feltöltődik. A töltés mértéke azonban nem állítható, ami kissé bosszantó, és sok versenytársnál megtalálható funkció. Gyakran tudom, hogy van például 300 W tartalékom a házi napelemből, ezért töltök valamit az adott sebességgel, nehogy belemerüljön a fő akkumulátorunkba.

A PowerRoam azonban rendelkezik néma üzemmóddal, amely 550 W-ra csökkenti a töltési sebességet. Hacsak nem kell különösen sietnie a töltésre, azt javaslom, hogy használja az alacsony fogyasztású töltési sebességet, mivel ez kevésbé terheli meg az akkumulátorcellákat.

A néma módra váltáshoz az Ugreen alkalmazást kell használnia. Meglehetősen alapvető (végül is egy erőmű), de jól megtervezett és könnyen érthető. Módosíthat néhány beállítást, be- vagy kikapcsolhatja a kimeneteket, és ugyanazokat az információkat láthatja, amelyeket egyébként az elülső kijelzőről kapna. Bluetoothon vagy Wi-Fi-n keresztül működik, és nem volt probléma a csatlakozással.

Ha vészhelyzetben gyorsan kell töltenie, az AC töltés nagyszerű lehetőség. De ha teheti, használja ki a bőséges napelemes töltési lehetőségeket az ingyenes energia érdekében.

Az összes váltakozó áramú töltőáramkör be van építve a GS2200-ba, így nincs szükség külső tápegységre – csak egy nagyáramú IEC-kábelre, amely szükség esetén könnyen cserélhető.

Napelemes töltés

A PowerRoam GS2200 két XT60 napelemes töltőporttal rendelkezik, mindegyik külön MPPT vezérlővel. Ezek a portok maximum 600W-ot képesek kezelni 12-60V 15A mellett (tehát összesen 1200W), ami több mint elegendő az akkumulátor kapacitásához, és lehetővé teszi kisebb hordozható panelek vagy nagyobb statikus panelek (vagy mindkettő egyidejű) használatát. ). A kétportos beállítás nagyobb rugalmasságot tesz lehetővé a különböző specifikációjú panelek keverésével és párosításával a hatékonyság elvesztése nélkül.

James Bruce / MakeUseOf

Mivel most ősz van az Egyesült Királyságban, és a nap ritkán jelenik meg, nincs esély arra, hogy kihasználjam ezeket a bemeneteket. Azonban sikerült egy 550 W-os statikus panelt és egy 400 W-os hordozható panel keverékét csatlakoztatnom.

  13 legjobb vállalati szoftver az üzleti műveletek egyszerűsítésére

James Bruce / MakeUseOf

Érdekes módon a csomag két 3-utas sorozatadaptert is tartalmaz, amelyek mind a két bemeneti portot további három XT60 portra osztják, így összesen hat darab 200 W-os panel egyszerűen csatlakoztatható.

Érdemes megjegyezni, hogy a soros csatlakozások megsokszorozzák a csatlakoztatott panelek feszültségét, így három 15 V-os panel 45 V-os lesz. Győződjön meg arról, hogy a panelek továbbra is a specifikáción belül vannak, ha többszöröseket csatlakoztat.

Hasznos, hogy a háromutas elosztó egyik portja gumivédővel van borítva, míg a másik kettő szabadon van. Ez azért van, mert ha ezt a csatlakozót használja, az azért van, mert legalább két panelje van, de lehet, hogy nincs három. Nagyon nagyra értékelem az ilyen apró dizájnokat.

Ha ezt a napelemes töltéshez tervezi, ne feledje, hogy egyetlen panel sem adja ki a teljesítményük 100%-át, még ideális körülmények között sem. Ha 1200 W-os paneleket csatlakoztat, és teljes napsütésben van, akkor valószínűbb, hogy összesen körülbelül 800 W-ot kap. Ez még mindig elég lenne a készülék fél nap alatti feltöltéséhez.

Rengeteg kimenet

Az egyesült államokbeli modellen az Ugreen teljes hat váltóáramú csatlakozóaljzatot kínál, bár az Egyesült Királyságban ez négyre csökkent a (nagyon jobb!) csatlakozóink fizikai mérete miatt.

James Bruce / MakeUseOf

Ezek a váltóáramú aljzatok óriási, 2400 W-os maximális teljesítményt képesek leadni, de ne feledje, hogy ez kevesebb, mint egy óra alatt lemeríti az akkumulátort.

Az U-Turbo móddal (amely alapértelmezés szerint engedélyezve van, de csendes módban le van tiltva) bizonyos, akár 3500 W-os készülékeket is táplálhat. Vegye figyelembe, hogy ez valójában nem használ 3500 W-os teljesítményt, hanem úgy állítja be a kimeneti teljesítményt, hogy a szokásosnál kicsit lassabban vagy kevésbé melegen működjön. Ez csak egyetlen induktív készülékkel működik – vagyis olyanokkal, amelyek nagy fűtőelemmel vagy motorral rendelkeznek, mint például egy forró vízforraló vagy fúrókalapács. Azt fogja tapasztalni, hogy a víz felforrása a szokásosnál kicsit tovább tart, ha így futja, de így is működik.

James Bruce / MakeUseOf

Bár szeretném bemutatni az U-Turbo üzemmód működését, a legnagyobb teljesítményű készülékem egy 2,4 kW-os elektromos vízforraló, amely probléma nélkül működött. Kipróbáltam légsütőt, főzőlapot, grillt, porszívót és térfűtőt is. Minden jól működött, és gyanítom, hozzám hasonlóan neked is nagyon nehéz lesz megtalálni olyan készüléket, amelyet ez nem tudna futtatni.

Az USB-kimenetek ugyanolyan nagyvonalúak, négy USB-C porttal (140 W az első, 100 W a második és 45 W az utolsó kettő), valamint két USB-A (egyenként 22,5 W-ig). Ezen felül talál 2 DC5521-es aljzatot (max. 120 W), egy DC 12 V-os autós aljzatot (120 W), és még egy RV/Anderson portot is (300 W).

  Hogyan lehet megváltoztatni a WordPress adminisztrátori URL-jét a brute Force támadások megelőzése érdekében?

Végül van egy kis lámpa az előlapon, de az egyetlen LED-es, és kiábrándítóan halvány. Tekintsd úgy, mint egy bónusz vészhelyzeti funkciót, nem pedig egy teljesen bekapcsolt kempinglámpát.

20 ms UPS funkció

Ha saját belső akkumulátorral rendelkező laptopot használ, akkor nem lesz gond, ha áramszünet, és vészhelyzeti áramforrásra kell váltania – de más érzékeny elektronika megtenné. Itt jön be az UPS. A szünetmentes tápegység gondoskodik arról, hogy áramszünet esetén a készülékek zökkenőmentesen, megszakítás nélkül átkapcsoljanak a tartalék tápegységre.

Az Ugreen PowerRoam GS2200 állítása szerint 20 ms-os kapcsolót kínál az idő múlásával, és bár nincs felszerelésem ennek mérésére, nagyobb öröm volt, hogy az asztali számítógépem zökkenőmentesen működött, amikor kihúztam a töltődugót.

Bővíthető

Ha a 2 kWh nem elég, a GS2200 összesen 12 kWh-ig bővíthető öt EB2C00 akkumulátor hozzáadásával, amelyek a tetején helyezkednek el. Természetesen ezen a ponton ez sokkal kevésbé hordozhatóvá válik (már nem fogja tudni mozgatni), de mindig tarthat egy-két kiegészítőt a lakóautójában, és csak akkor használhatja a főegységet, ha hordozhatóságra van szüksége. .

Hosszú élet

A lítium-vasfoszfát (LiFePO4 vagy LFP) akkumulátor technológia biztosítja, hogy a cellák a lehető legjobb teljesítményt nyújtsák az elkövetkező években. 3000 ciklus után 80%-ra vannak besorolva, tehát ez körülbelül kilenc év napi töltés és kisütés, mielőtt a kapacitás valamelyest lecsökken (és még ekkor is működik az akkumulátor, csak kisebb kapacitással).

Érdemes megvenni az Ugreen PowerRoam GS2200-at?

A PowerRoam GS2200 olyan közel áll a tökéleteshez, amennyire egy ekkora akkumulátorhoz csak lehet.

Nagy kapacitású, nagy teljesítményű inverterének köszönhetően gyakorlatilag bármit meg tud hajtani, mégis kiemelkedően hordozható marad a kihúzható csomagfogantyúnak és tengelytávnak köszönhetően. Eközben, ha nagyobb kapacitásra van szüksége, leveheti a kerekekről, és felhalmozhatja az akkumulátorokat.

Az 1200 W-os napelem több mint elegendő egy kis kabinhoz, kempinghez vagy lakóautóhoz, míg a gyors váltakozó áramú töltés vészhelyzet esetén is rendelkezésre áll.

Már csak egy konfigurálható töltési sebesség és egy Qi vezeték nélküli töltő hiányzik. Tekintettel az egyébként kiemelkedő hordozhatóságra és specifikációkra, ezeket meg tudom bocsátani.

James Bruce / MakeUseOf Ugreen PowerRoam GS2200

Jó 2048 Wh-s kapacitással (szükség esetén bővíthető), minden készülékigényét kielégítő nagy teljesítménnyel és akár 1200 W-os gyors napelemes töltéssel… általában lemondana a hordozhatóságról. De bár nehéz, a PowerRoam GS2200 levehető tengelytávval és kihúzható kocsifogantyúval rendelkezik, így rendkívül könnyen mozgatható. Tegye hozzá a rengeteg portot és a megfelelő alkalmazásvezérlést, és máris egy szinte tökéletes hordozható erőművet kap.

Az egyetlen dolog, ami hiányzik, a konfigurálható töltési sebesség (ez egy fix 1800 W, vagy 550 W, ha bekapcsolja a Csendes módot), és egy vezeték nélküli Qi töltő – ezek egyike sem a megszakító.