Az Echo gombok használata Smarthome eszközök vezérlésére

Az Echo gombok már egy ideje léteznek, de az Amazon csak a közelmúltban tette hozzá azt a lehetőséget, hogy használni tudja őket az okosotthon eszközeinek vezérlésére. Ezzel az új funkcióval rutinokat rendelhet az Echo gombokhoz, lényegében egyetlen gombnyomással több smarthome eszközt is vezérelhet egyszerre. Így állíthatja be az egészet.

Mielőtt elkezdené, ez az útmutató feltételezi, hogy az Echo gombok már működnek. Ha még nincsenek párosítva az Echo-val, van egy útmutatónk, amely végigvezeti a folyamaton.

Ha Echo gombot szeretne hozzárendelni egy smarthome feladathoz, létre kell hoznia egy Alexa rutint. Ha nem ismeri a rutinokat, van egy praktikus útmutatónk a beállításukhoz. Ugyanezeket az utasításokat fogja követni az Echo gomb integrálásakor, de egy kisebb eltéréssel.

  Mi az SD Express és mennyivel gyorsabb?

Az Alexa alkalmazás kezdőképernyőjén először érintse meg a menü gombot a képernyő bal felső sarkában.

Válassza a „Rutinok” lehetőséget az opciók listájából.

Érintse meg a „+” gombot a jobb felső sarokban egy új rutin létrehozásához. Sajnos nem szerkeszthet egy meglévő rutint az Echo gomb hozzáadásához.

Válassza a „Ha ez megtörténik” lehetőséget a tetején.

Érintse meg az „Echo gomb” opciót.

Nyomja meg az Echo gombot, majd érintse meg a „Hozzáadás” lehetőséget az alkalmazás alján.

Ezután kiválaszthatja, hogy mi történjen, amikor megnyomja az Echo gombot. Érintse meg a „Művelet hozzáadása” lehetőséget.

Az Echo gombbal mindenféle dolgot vezérelhet, még a nem okos feladatokat is. Ebben az útmutatóban a smarthome-ra fogunk összpontosítani, ezért érintse meg az „Okos otthon” elemet az opciók listájában.

  Az AirPods és az AirPods Pro használata: A teljes útmutató

Vezérelhet egyetlen eszközt, egyszerre több eszközt vagy egy meghatározott jelenetet, amelyet beállított.

Az Echo gomb megnyomásával szeretném kikapcsolni a teljes szórakoztató rendszeremet, ezért kiválasztom azt a „TV” jelenetet, amelyet a Logitech Harmony Hub-ommal hoztam létre.

Válassza ki, mit szeretne tenni az Echo gombbal, amikor megnyomja. Ebben az esetben szeretném, ha kikapcsolná a szórakoztató rendszert. Ezért megérintem a kapcsoló „Ki” kiválasztásához.

Ezt követően, ha akarok, hozzáadhatok még egy műveletet, de ezzel elégedett vagyok. Ha elkészült, koppintson a „Létrehozás” gombra alul.

Az új Echo gombbal vezérelt Alexa rutin most megjelenik a meglévő rutinok listájában, és használatra kész!

  A Flowblade Video Editor telepítése Linuxra