Az e-kereskedelem biztonsági fenyegetései és üzletének védelme

Egy kibertámadás helyrehozhatatlan károkat okozhat online áruházában. Pénzt, fontos adatokat és hírnevet veszíthet. Ami még rosszabb, egy sikeres kibertámadás meggyengítheti az általános üzleti életképességet. Tehát javítania kell online áruháza biztonságán az e-kereskedelem biztonsági fenyegetéseinek mérséklése érdekében.

De melyek azok a legfőbb biztonsági fenyegetések, amelyekkel manapság szembesülnek az online vállalkozások tulajdonosai, és mit tehet online áruházának megvédése érdekében ezektől a kiberfenyegetésektől? Olvasson tovább, hogy megtudja.

Miért érdemes az e-kereskedelem biztonságára összpontosítani?

A hackerek kibertámadásainak legdöntőbb oka a pénz, és az e-kereskedelemben bőven van belőle. Így nem meglepő, hogy az e-kereskedelmi webhelyek kibertámadások özönét tapasztalják szerte a világon.

A Sophos Ransomware Report 2023 kijelenti, hogy tavaly a vállalkozások 66%-ánál volt ransomware támadás. A zsarolóprogramok átlagos helyreállítási költsége (a váltságdíj kifizetése nélkül) pedig 1,82 millió dollár.

Az e-kereskedelmi vállalatok nagy mennyiségű adatot kezelnek. Így még egy kisebb adatvédelmi incidens is pénzügyi csődöt okozhat. Az adatszivárgás átlagos globális költsége 4,45 millió dollár.

Minden felhasználó megadja fizetési adatait (banki vagy hitelkártya adatait), hogy végrehajtsa tranzakcióit az e-kereskedelmi webhelyeken. Következésképpen az online fizetési csalások gyakoriak az iparágban.

Valójában az e-kereskedelmi ágazat többet veszített, mint 40 milliárd USD 2022-ben online fizetési csalás miatt.

Ennek ellenére meg kell erősítenie védekezését, hogy megvédje online vállalkozását a különféle e-kereskedelmi biztonsági fenyegetésekkel és problémákkal szemben.

Kritikus e-kereskedelmi biztonsági fenyegetések, amelyekről tudnia kell

Az alábbiak a gyakori biztonsági fenyegetések. Az e-kereskedelmi vállalkozások manapság szembesülnek.

#1. Pénzügyi csalás

Az e-kereskedelmi ágazatot különféle típusú pénzügyi csalások sújtják. A hitelkártya-csalás azonban az egyik legnagyobb e-kereskedelem biztonsági fenyegetés. Az ilyen csalárd tevékenység során a kiberbűnözők ellopott hitelkártyaadatokat használnak fel arra, hogy jogosulatlan tranzakciókat hajtsanak végre az online áruházakban.

Egy másik jól ismert taktika, amelyet a fenyegető szereplők pénzügyi csalás elkövetésére alkalmaznak, a számlaátvétel. Ez egyfajta személyazonosság-lopási támadás, amelynek során a kiberbűnözők illegálisan hozzáférnek a felhasználók online áruházakban lévő fiókjaihoz és az ilyen számlákkal mentett banki adatokhoz. A sikeres fiókátvételi támadás csalárd vásárlásokhoz vezethet az áldozatok feltört fiókjairól.

A visszaterhelések nagy kihívást jelentenek az e-kereskedelmi webhelyek számára, és rontják bevételeiket. Az e-kereskedelmi visszaterhelés akkor történik, amikor az ügyfél hitelkártya-kivonatán vitatja az online boltból származó terhelést.

Megkérik a bankjukat a terhelés visszafordítására, és ha a bank beleegyezik, az eladó elveszíti a pénzt és az eladott terméket is. És előfordulhat, hogy az eladónak visszaterhelési díjat kell fizetnie.

Miért kér az ügyfél visszaterhelést?

A leggyakoribb ok az, hogy egy fenyegetőző hozzájutott hitelkártyaadataihoz, és jogosulatlan online tranzakciókat hajtott végre egy online áruházban.

A vásárló azonban visszaélhet a visszaterhelési eljárással a termékkel kapcsolatos elégedetlensége vagy barátságtalan visszaküldési folyamata miatt is. Bármi legyen is az ok, egy e-kereskedelmi üzlet valószínűleg pénzt veszít.

  A legjobb eszközök az MPLS hálózatok figyelésére

#2. Hamis visszaküldés és visszatérítés

Hamis visszaküldés és visszatérítés akkor fordul elő, ha valaki azt állítja, hogy visszaküld egy terméket, de egy másik, sérült/használt terméket vagy semmit sem küld vissza.

Előfordulhat, hogy az e-kereskedelmi áruház visszatérítést ad ki, vagy másik terméket küldhet, így megtévesztéssel pénzt és készletet veszíthet. Ez a csalás további költségeket is okozhat, mint például a szállítás és a készletek feltöltése.

#3. Adathalászat és ürügy

A rosszindulatú szereplők adathalász technikákat és ürügyeket alkalmazó támadásokat alkalmaznak, hogy rávegyék a felhasználókat érzékeny adatok megosztására, mint például az online áruházak bejelentkezési adatai, hitelkártyaadatok vagy egyéb pénzügyi adatok.

Miután a kiberbűnözők birtokában vannak a felhasználók szükséges adatainak, jogosulatlan vásárlásokat hajtanak végre az e-kereskedelmi webhelyeken.

#4. Levélszemét

A spam egy irreleváns üzenet, amely rosszindulatú hivatkozást tartalmaz. A kéretlen levelek küldésének célja, hogy rávegyék a felhasználókat, hogy rákattintsanak a linkekre, aminek következtében akaratlanul is spameket tartalmazó webhelyekre jutnak el, vagy rosszindulatú programokat telepítenek számítógépükre.

Az e-kereskedelmi webhelyek nagy forgalmat bonyolítanak le, ezért a hackerek spam üzenetekkel célozzák meg őket, hogy széles közönséget érjenek el. A kiberbűnözők általában spam üzeneteket hagynak a blogbejegyzésekben és a közösségi médiában megjelenő hozzászólásokban, remélve, hogy a felhasználók rákattintnak ezekre a linkekre.

A spam hatással van az Ön e-kereskedelmi webhelyének sebességére, biztonságára és felhasználói élményére.

#5. DDoS támadások

A DDoS támadások célja, hogy megzavarjanak egy e-kereskedelmi webhelyet, és befolyásolják annak értékesítését.

Az elosztott szolgáltatásmegtagadási támadások (DDoS) során a fenyegetés szereplői több forrásból származó forgalommal árasztják el online áruházát annyira, hogy az elérhetetlenné válik a jogos felhasználók számára.

És ha a vásárlók nem férhetnek hozzá az Ön e-kereskedelmi webhelyéhez, akkor elveszíti az értékesítést.

#6. Clickjacking

Kattintási támadás során a rosszindulatú szereplők rávehetik a vásárlókat, hogy rákattintsanak egy másik elemnek álcázott weboldalelemre. Ennek eredményeként a felhasználók tudtukon kívül rosszindulatú programokat tölthetnek le, káros webhelyeket látogathatnak meg, bizalmas információkat oszthatnak meg, módosíthatják a fiókbeállításokat vagy utalhatnak át pénzt.

Például egy rosszindulatú szereplő elrejtheti a rosszindulatú programot a „Kedvezménykupon letöltése” gomb alatt, miután feltörte az Ön e-kereskedelmi webhelyét. A gyanútlan ügyfelek, akik rákattintanak, tudtukon kívül rosszindulatú programokat tölthetnek le eszközeikre, ami veszélyezteti a biztonságukat.

Mivel az üzlete rosszindulatú programokat továbbít az áldozatok eszközeire, ez negatív PR-t generál a márkája számára.

#7. Rosszindulatú

A rosszindulatú programok az egyik legnagyobb e-kereskedelmi fenyegetés, amellyel manapság a vállalatok szembesülnek.

Íme a kritikus rosszindulatú programok, amelyekről tudnia kell:

E-Skimming

Ebben a támadásban egy kiberbűnöző kódot ültet be az Ön e-kereskedelmi fizetési kártya-feldolgozó weboldalára, hogy lefoglalja a hitelkártya- és személyes adatokat. Ezután a fenyegetés szereplője továbbítja az ellopott adatokat egy általa kezelt tartományba.

Ransomware

A Ransomware egy olyan rosszindulatú szoftver, amely képes titkosítani az Ön e-kereskedelmi webhelyén található fájlokat vagy adatokat, és elérhetetlenné teszi azokat.

Ezután a támadó váltságdíjat kér a visszafejtési kulcsért cserébe.

A zsarolóprogramok támadása megzavarhatja online áruháza működését, anyagi veszteségeket okozhat, és ronthatja az üzlet jó hírnevét, ha a vásárlói adatok veszélybe kerülnek.

Tehát proaktív intézkedéseket kell tennie a ransomware megelőzése érdekében.

Trójai faló

A trójai falók megtévesztő szoftverprogramok, amelyek legitimnek tűnnek, de rosszindulatú kódot tartalmaznak.

A támadó törvényes alkalmazásnak vagy fájlnak álcázott trójai falót terjeszthet. Miután telepítette az eszközre, bizalmas információkat lophat el az online áruházról, például a felügyeleti konzol bejelentkezési adatait.

  A Hypixel Minecraft kiszolgálón és a térképeken nem található bejelentkezés javítása

Tehát egy trójai faló veszélyeztetheti e-kereskedelmi webhelyének általános biztonságát.

Billentyűzetfigyelő

A billentyűnaplózó minden billentyűleütés után kémkedhet a számítógépén vagy eszközén, beleértve a bejelentkezési adatokat és az érzékeny információkat is.

Ha a támadó billentyűnaplózót tud telepíteni az Ön üzleti számítógépére, el tudja fogadni a rendszergazdai bejelentkezési adatokat. Ezután jogosulatlan hozzáférést kaphatnak az Ön e-kereskedelmi webhelyének hátteréhez.

#8. Adatszivárgás

Az adatszivárgás jelentős veszélyt jelent az e-kereskedelemre. Ennek az az oka, hogy még egy kisebb adatvédelmi incidens is súlyos következményekkel jár, beleértve a pénzügyi veszteséget, a jó hírnév károsodását, valamint jogi és szabályozási következményeket.

Az adatvédelmi incidensek néhány gyakori oka, de nem kizárólagosan:

  • Elavult szoftver
  • Rossz jelszó gyakorlat
  • Adathalász támadások
  • Emberi hiba
  • Rosszindulatú

Tehát a legjobb adatbiztonsági megoldásokat kell megvalósítania adatai védelmében.

#9. Rosszindulatú kódok befecskendezése: SQL és XSS

A rosszindulatú kódbefecskendezések, például az SQL- és XSS-támadások súlyos fenyegetést jelenthetnek az Ön e-kereskedelmi áruházára nézve.

SQL-befecskendezési támadás akkor történik, amikor egy kiberbűnöző kihasználja az Ön e-kereskedelmi webhelyének beviteli mezőiben lévő sebezhetőséget rosszindulatú SQL-lekérdezések beszúrására. Ezek a lekérdezések manipulálhatnak vagy ellophatnak adatokat az adatbázisból, potenciálisan veszélyeztetve a vásárlók adatait, vagy átvehetik az irányítást az üzlet felett.

XSS (cross-site scripting) támadásban a fenyegetést jelentő szereplő rosszindulatú szkripteket fecskendez be az üzlet weboldalaira, amelyeket aztán a felhasználók böngészője végrehajt. Ez illetéktelen hozzáféréshez, adatlopáshoz vagy rosszindulatú programok terjedéséhez vezethet.

tudsz futtasson egy CSP (Content-Security-Policy) fejléctesztet tudni, hogy az Ön e-áruháza CSP-fejléceket használ-e az XSS, a rosszindulatú kódbefecskendezés és a kattintás elleni védekezésre.

#10. Botok

A hackerek olyan robotokat hozhatnak létre, amelyek képesek átvizsgálni a teljes online áruházat, és olyan fontos információkat gyűjteni, mint a készlet, az árak, a legtöbbet eladott termékek stb. Ezután a hackerek eladhatják a kritikus adatokat a versenytársaknak.

Az ilyen létfontosságú információk birtokában a versenytársak stratégiailag árazhatják termékeiket a vásárlók csábítása érdekében. Hiszen ki ne szeretne a lehető legalacsonyabb áron vásárolni egy terméket?

Ezért az egyik legjobb botészlelési és -csökkentési megoldást kell megvalósítania vállalatában.

#11. Nyers erő

A brute force támadás egy olyan feltörési technika, amely próba- és hibapróbával feltöri az online áruház rendszergazdai konzoljának jelszavát. Az ilyen típusú támadások során a fenyegetés szereplője először kapcsolatot létesít az Ön webhelyével. Ezután automatizált programokat futtatnak, hogy kitalálják a jelszavát.

Tehát abba kell hagynia a gyakori jelszavak használatát, és erős jelszavakat kell létrehoznia egy jelszóeszköz segítségével.

#12. MITM

MITM (man-in-the-middle) támadás esetén a fenyegetés szereplője lehallgatja az Ön online áruháza és egy jogos felhasználó közötti kommunikációt. Ennek eredményeként érzékeny ügyféladatokat, például bejelentkezési adatokat, hitelkártyaadatokat stb. gyűjthetnek össze.

Ezután az összegyűjtött információk segítségével módosíthatják az áldozat fiókbeállításait, vagy jogosulatlanul vásárolhatnak az áldozat feltört fiókjából az Ön online áruházában.

Hogyan lehet megelőzni az e-kereskedelem biztonsági fenyegetéseit

A következő stratégiák segíthetnek megerősíteni az e-kereskedelmi fenyegetésekkel szembeni védekezést.

#1. Biztonságos fizetési módok és fizetési átjáró

Bár kényelmet kínál, kockázatos dolog, hogy az ügyfelek elmentsék hitelkártyaadataikat. Ezért kerülje a hitelkártya-információk mentését a webszerveren.

Harmadik féltől származó fizetésfeldolgozó, például PayPal vagy Stripe bevezetésével a fizetések feldolgozását eltávolítja webhelyéről. Ez biztosítja az ügyfelek érzékeny adatainak jobb biztonságát.

Tekintse meg ezeket a népszerű fizetésfeldolgozási megoldásokat, hogy megtalálja a vállalkozása számára legmegfelelőbbet.

#2. SSL tanúsítvány

Az SSL-tanúsítvány bizonyítja webhelye hitelességét, és tájékoztatja ügyfeleit arról, hogy a webhely szervere és a felhasználók közötti kapcsolat titkosított. Ez azt jelenti, hogy senki sem tudja elfogni, hogy az ügyfelek mit csinálnak a webhelyén, kizárva a MITM-támadások lehetőségét.

  Maradjon összpontosítva ezzel a 9 Pomodoro alkalmazással

Ezenkívül az SSL tanúsítvány a PCI DSS megfelelőség része. És sok böngésző nem nyitja meg az online áruházat, ha az e-kereskedelmi webhelye nem rendelkezik SSL-tanúsítvánnyal.

Tehát be kell szereznie egy SSL-tanúsítványt az e-kereskedelmi webhelyén.

#3. Ügyfél címének ellenőrzése

A hitelkártya-feldolgozók és a bankok általában olyan cím-ellenőrző szolgáltatást nyújtanak, amely azonnal jelzi a kétes tranzakciókat.

Ez a szolgáltatás összehasonlítja az ügyfél által megadott számlázási címet a bank által nyilvántartott számlázási címmel. A fizetés feldolgozása során, ha eltérés tapasztalható, a rendszer elutasíthatja az eladást, vagy megjelölheti további felülvizsgálatra.

#4. Nem tagadás

A letagadhatatlanság biztosítja, hogy a felek, az Ön online áruháza és a vásárlók sem tagadhatják meg az általuk végrehajtott tranzakciót.

Ezért a visszautasítást megakadályozó intézkedések, például a digitális aláírások bevezetése megakadályozhatja az ügyfeleket abban, hogy megtagadják a vásárlást, és csökkentheti az e-kereskedelem visszaterhelését.

#5. Erős jelszóérvényesítés

A fenyegetés szereplői különféle jelszavas támadásokat hajtanak végre, hogy kitalálják a felügyeleti konzol bejelentkezési adatait. Tehát erős, nehezen kitalálható jelszavakat kell létrehoznia.

Ha cégénél jelszókezelőt használ, akkor a jelszavak kezelése egyszerűbbé válik. Mindenkinek segíteni fog erős, összetett jelszavak létrehozásában, és tájékoztatja Önt, ha a közelmúltban adatvédelmi incidens során találnak ilyet.

A legjobb jelszókezelő eszköz kiválasztásához ezeket a nyílt forráskódú jelszókezelőket ellenőrizheti.

Ha pedig nem rajong a felhőalapú jelszókezelésért, akkor ellenőrizheti ezt a helyszíni jelszókezelőt.

#6. MF hitelesítés

A többtényezős hitelesítés (MFA) további biztonsági réteget ad e-kereskedelmi áruházának. Ha engedélyezve van, az MFA két vagy több tényezővel erősíti meg az Ön személyazonosságát, például kóddal, PIN-kóddal, biometrikus adatokkal stb.

Ha véletlenül egy fenyegetőző hozzáfér az Ön jelszavaihoz, akkor nem fér hozzá a felügyeleti konzolhoz, mert nem ismer más tényezőket.

#7. Kártevőirtó és víruskereső eszközök

A kiberbiztonsági eszközök, például a kártevőirtó és vírusirtó megoldások segíthetnek megvédeni e-kereskedelmi webhelyét a rosszindulatú támadásoktól.

A rosszindulatú program a különféle rosszindulatú programok általános kifejezése, mint például a zsarolóprogramok, a keylogger, a távoli hozzáférésű trójai stb. Egy hatékony kártevő-elhárító program telepítése megvédheti Önt a különféle fenyegetésektől.

Ezenkívül győződjön meg arról, hogy engedélyezte az automatikus frissítéseket ezeken az eszközökön.

További információ: A rosszindulatú programok eltávolítása a számítógépről

#8. Felügyeleti panel és szerverbiztonság

Létre kell hoznia összetett jelszavakat az e-kereskedelmi webhely adminisztrációs paneljéhez.

Komplex jelszavak létrehozásához használjon nagybetűket, kisbetűket, számokat és speciális karaktereket. És időről időre változtassa meg rendszergazdai jelszavait.

Meg kell valósítania a legkisebb jogosultság elvét, amely biztosítja, hogy a felhasználók minimális hozzáféréssel rendelkezzenek a munkájuk elvégzéséhez szükséges adminisztrációs panelhez.

Ezenkívül gondoskodnia kell arról, hogy az adminisztrációs panel értesítse Önt, ha egy ismeretlen IP-cím megpróbál hozzáférni.

#9. Webes alkalmazások tűzfala

A webalkalmazások tűzfala (WAF) egy biztonsági eszköz, amely figyeli, szűri és blokkolja az alkalmazásokból vagy webhelyekről bejövő és kimenő adatcsomagokat.

A webalkalmazások tűzfalának megvalósításával szabályozhatja az online áruházba belépő és onnan kilépő webes forgalmat. És blokkolhatja a rosszindulatú próbálkozásokat, például az SQL-injekciókat, az XSS-támadásokat és a DDoS-támadásokat. T

Fedezze fel ezeket a nyílt forráskódú webalkalmazás-tűzfalakat, hogy kiválassza a legjobb megoldást üzlete számára.

#10. Adatmentések

A naprakész biztonsági mentések biztosítják, hogy még akkor is, ha a kritikus adatok sérülnek vagy elvesznek, gyorsan helyreállíthatja és folytathatja az ügyfelek kiszolgálását hosszan tartó fennakadások, pénzügyi veszteségek vagy hírnévkárosodás nélkül.

Amikor biztonsági másolatot készít az online áruház adatairól, kövesse a 3-2-1 szabályt. Azt írja ki, hogy három másolatot kell készítenie az adatokról, és mentenie kell az adatokat két különböző eszközre/platformra, amelyek közül az egyiknek külső tárolónak kell lennie.

Az adatmentési folyamat automatizálására bármilyen vállalati adatmentési megoldást használhat.

További információ: Az adatmentés bevált gyakorlatai, amelyeket mindenkinek követnie kell

Következtetés

Az e-kereskedelmi ágazat példátlan növekedésével az e-kereskedelem veszélyei is megsokszorozódnak. A rosszindulatú szereplők most minden eddiginél jobban megcélozzák az online áruházakat. Még egy kisebb adatszivárgás is veszélyeztetheti üzlete életképességét.

Ezért előnyben kell részesítenie üzlete biztonságát, és ki kell választania a legjobb e-kereskedelmi biztonsági megoldásokat a fenyegetések mérséklésére.