Az AWS generatív AI erejének felszabadítása

Az Amazon Bedrock lehet a következő platformja, ha generatív mesterségesintelligencia-alapú alkalmazásokat szeretne készíteni elképesztő képességei és az AWS erőssége miatt.

Hatalmas segítséget jelent majd azoknak a vállalatoknak és magánszemélyeknek is, akik alig várják, hogy munkafolyamataik során felhasználják a generatív mesterséges intelligenciát és az ML-t, és kiváló minőségű képeket és tartalmakat állítsanak elő, és jobb felhasználói élményt nyújtsanak.

Alapján Gartner jóslataa generatív mesterséges intelligencia 2026-ra a mobilalkalmazások és webhelyek tervezési erőfeszítéseinek 60%-át automatizálja.

Tehát az olyan generatív mesterségesintelligencia-rendszerek, mint az Amazon Bedrock, számos ágazatban nagy hatókörrel és potenciállal rendelkeznek, és a használat várhatóan tovább fog növekedni.

Ebben a cikkben a generatív AI-ról és az Amazon Bedrockról fogok beszélni, és arról, hogyan segíthetnek Önnek.

Kezdjük!

Mi a Generatív AI?

A Generatív mesterséges intelligencia (Generative Artificial Intelligence) egy olyan mesterséges intelligencia, amely képes képeket, szöveget és egyéb médiát generálni válaszként egy felszólításra.

Ha egy rendszerben használják, és egy adott adatkészletre tanítják, akkor valósághű képeket, történeteket, zenét, videókat, beszélgetéseket stb. hozhat létre. A generatív AI-modellek tanulmányozzák a bemeneti képzési adatok szerkezetét és mintáit, hogy hasonló jellemzőkkel rendelkező friss adatokat hozzanak létre.

A generatív mesterséges intelligencia táplálására nagy, előre betanított ML modelleket használnak. Ezeket az ML modelleket alapmodelleknek (FM) vagy alapmodelleknek nevezik. Az ML modellek millió és milliárd változót vagy paramétert tartalmazhatnak.

A nagyszámú paraméter teszi az FM-eket képessé összetett fogalmak megragadására. Ha nagy adathalmazokra tanítja őket, különböző mintákkal és formákkal, az FM-ek különféle kontextusokban tudják alkalmazni a tanultakat.

Az FM-ek sokféle feladatot végezhetnek, a blogírástól és a képek generálásától a kérdések megválaszolásáig és a matematikai feladatok megoldásáig. Tekintettel az FM-ek általános célú természetére és méretére, eltérnek a hagyományos ML-modellektől, amelyek csak bizonyos feladatokat tudnak végrehajtani, például szövegelemzést, képosztályozást, előrejelzéseket stb.

Néhány kiemelkedő generatív AI-rendszer az Open AI ChatGPT, Bing Chat, Google Bard és még sok más, köztük a DALL-E, a Stable Diffusion és a Midjourney.

A generatív AI alkalmazásai

A generatív AI néhány alkalmazása a következő:

 • Szoftverfejlesztés: Generatív mesterséges intelligencia alapú alkalmazások létrehozása, amelyek több feladatot is képesek ellátni. Használhatja kódgenerálásra, ellenőrzésre és magyarázatra is.
 • Írás: Használhat generatív mesterséges intelligencia rendszereket cikkek, e-mail válaszok, önéletrajzok, közösségi média profilok stb. írásához. Összefoglalókat is készíthet egy tartalomról és egyszerűen a tartalomról úgy, hogy lebontja a címét, kivonja a kulcselemeket és vázlatokat készít.
 • Művészet: A generatív mesterséges intelligencia alapú rendszerek segítségével művészi képeket, képeket és jeleneteket hozhat létre, amelyeket számos területen felhasználhat, legyen szó cikkekről, filmekről, játékokról, videókról stb. Zenét is létrehozhat a kívánt időben és stílus.
 • Terméktervezés: Létrehozhatja terméke modelljeit 2D-ben és 3D-ben, hogy megnézze, hogyan néz ki. Ez lehetővé teszi, hogy hatékony A/B-tesztelést hajtson végre, hogy a felhasználási esete alapján a jobb kialakítást válassza ki.
 • Pénzügy: FinTech alkalmazásokat hozhat létre nagy számítási teljesítménnyel és modern képességekkel. Ezek az alkalmazások méretezhetőek, biztonságosak és megbízhatóak lesznek.
 • Egészségügy: Létrehozhat orvosi képeket, amelyek bemutatják, hogyan alakul egy betegség a jövőben. Ez lehetővé teszi, hogy jobb kezelési és megelőzési terveket biztosítson, és tesztelje a gyógyszereket.
 • Marketing: A marketingcsapatok hasznos sajtóközleményeket, cikkeket, hirdetési kampányokat, e-maileket stb. hozhatnak létre generatív AI-alkalmazások segítségével.
 • Ügyfélszolgálat: A fejlett chatbotokon keresztül hatékony ügyfélszolgálatot biztosíthat.
  Hogyan lehet végrehajtani a push értesítéseket az ügyfelek fokozottabb elköteleződése érdekében?

A generatív AI előnyei

 • Automatizálás: A generatív mesterséges intelligencia modellek segítenek automatizálni a különféle időigényes és fárasztó feladatokat, mint például az e-mailek megválaszolása, a hasonló kérdések megválaszolása, a megfigyelés stb.
 • Továbbfejlesztett válaszok: A hagyományos AI-rendszerekhez képest a generatív AI-rendszerek releváns, pontos és helyes válaszokat adnak. Így javítja a válaszokat, és jobb ügyfélélményt nyújt.
 • Valósághű élmények: A fotorealisztikus képek és grafikák létrehozásával azokat vállalkozása különböző területein használhatja, a cikkektől és egyéb forrásoktól kezdve a termékekig és szolgáltatásokig.
 • Egyszerűsített tartalomkészítés: A Generatív AI egyszerűvé és gyorssá teszi a tartalomkészítést órák helyett.
 • Gyorsabb termékfejlesztés: A feladatok automatizálásával, a tartalomkészítés egyszerűsítésével, valamint a méretezhető és működő alkalmazások használatával gyorsabban fejleszthet termékeket.

Adatok előkészítése a generatív mesterséges intelligencia számára

Az adatok generatív mesterséges intelligencia számára történő előkészítése gondos tervezést és nagy mennyiségű adat összegyűjtését igényel a modell betanításához. Ehhez biztosítsa:

 • Az adatok kiváló minőségűek; relevánsnak, teljesnek, pontosnak és torzításmentesnek kell lennie
 • Strukturálatlan és strukturált adatok gyűjtése több forrásból, például e-mailekből, adatbázisokból és egyéb dokumentumokból
 • Az adatok CSV, JSON, TFRecord stb. formátumban vannak címkézve és tárolva.
 • Az adatok tisztítása a pontatlan, hiányos és sérült adatok eltávolításával történik
 • Adatok előfeldolgozása olyan technikákkal, mint a normalizálás és a formázás

A generatív AI megvalósításának legjobb gyakorlatai

A mesterséges intelligencia átláthatóságának és bizalmának biztosítása fontos, ezért kövesse az alábbi bevált gyakorlatokat:

 • Végezzen kiterjedt belső tesztelést számos felhasználási esettel, mielőtt generatív AI-t használna a végfelhasználóknak szánt tartalom előállítására
 • Fenntartja az átláthatóságot ügyfelei és alkalmazottai számára, amikor egy megfelelő címkével ellátott gépet használnak.
 • Állítson be irányelveket és folyamatokat a torzítások észlelésére és eltávolítására. Az eredmények ellenőrzése és folyamatos tesztelése.
 • Az érzékeny adatok védelmével kezelje a biztonsági és adatvédelmi aggályokat
 • Először engedje ki a generatív mesterséges intelligencia bétaverzióját, hogy felmérje a felhasználói élményt, és kérjen visszajelzést a fejlesztés érdekében.

Kihívások a generatív AI megvalósításban

 • Nincs egyszerű módja a nagy teljesítményű FM-ek megtalálásának és elérésének, amelyek megfelelnek a használati esetüknek, és nagyszerű eredményeket hoznak.
 • A szervezetek nehéznek találják az alkalmazásokba való integrációt, mivel jelentős költségekkel kell szembenézniük, és hatalmas infrastruktúrát kell kezelniük.
 • Nehéz nekik az alap FM-et arra használni, hogy különféle alkalmazásokat fejlesszenek az adataikkal.
 • A testreszabás is akadályt jelenthet.
 • Adatvédelemmel és adatbiztonsággal kapcsolatos aggályok.

Az Amazon figyelt ezekre a kihívásokra, és előállt a Bedrock-kal, amely ezeket a problémákat kívánja megoldani. Itt van, hogyan.

Mi az Amazon Bedrock?

Amazon alapkőzet egy teljes körűen felügyelt szolgáltatás, amely egyszerűbb módot kínál generatív AI-alkalmazások fejlesztésére és alapmodellekkel (FM) való méretezésre.

Ez az eszköz lehetővé teszi, hogy API-n keresztül elérhetővé tegye az FM-eket az Amazontól és a legjobb AI induló vállalkozásoktól. Ennek eredményeként számos FM-féle lehetőség közül választhat, és megtalálhatja az igényeinek leginkább megfelelő modellt. Ezek a lehetőségek közé tartoznak az Amazon, az Anthropic, a Stability AI és az AI21 Labs FM-jei.

A Bedrock valóban szerver nélküli élményt nyújt Önnek, hogy gyorsan elkezdhesse a munkát, és személyre szabhassa az FM-eket az adatok privát felhasználásával. Az infrastruktúra kezelése nélkül használt AWS-képességek és eszközök segítségével könnyebbé válik a biztonságos, megbízható és méretezhető FM-ek integrálása és telepítése alkalmazásaiba. Ez felgyorsítja a generatív AI-alkalmazások fejlesztését.

Az Amazon Bedrock jellemzői és képességei

#1. FM-ek széles választéka

Az Amazon Bedrock ügyfelei fejlett és könnyen hozzáférhető FM-ek széles választékát kapják majd. Ebbe beletartozik:

 • Claude: Anthropic LLM, amely számos szövegfeldolgozási és társalgási feladatot tud végrehajtani. Az Anthropic kiterjedt kutatásán alapul, amely a felelős és becsületes AI-rendszerek képzésére irányul.
 • Jurassic-2: Az AI21 Labs többnyelvű Jurassic-2 LLM-jei természetes nyelvi parancsokat használnak egyedi szöveg létrehozásához német, francia, spanyol, olasz, holland és portugál nyelven.
 • Stabil diffúzió: Könnyedén hozzáférhet számos szöveg-kép FM-hez a Stabilitási AI segítségével, beleértve a Stable Diffusion-t is. Ezek az FM-ek valósághű, kiváló minőségű és egyedi terveket, logókat, művészeteket és képeket hozhatnak létre.
 • Amazon Titan: A Bedrock lehetővé teszi az Amazon Titan számos nagy teljesítményű FM-jének elérését képek és szövegek létrehozásához. Két újonnan létrehozott LLM lesz, hogy a felhasználói élmény sokkal érdekesebb legyen.
  9 legjobb HCM-szoftver, amelyre a HR osztálynak szüksége van

Ha kiválasztja a kívánt FM-eket ebből a listából, gyorsan elkezdheti a projektet, legyen szó alkalmazásfejlesztésről vagy kép- és szöveggenerálásról.

#2. Titan FM-ek

Az Amazon néhány ügyféllel megtekintette legújabb Titan FM-jeit, mielőtt széles körben elérhetővé tette őket. Kezdetben két Titan FM-jük van:

 • Generatív LLM: Olyan feladatokhoz használható, mint a szöveggenerálás, szövegösszegzés, nyílt végű kérdések és válaszok, információ kinyerése és osztályozása.
 • Beágyazások LLM: A szöveges bemeneteket, például nagy szövegegységeket, kifejezéseket, szavakat stb. képes lefordítani a szöveg szemantikai jelentését tartalmazó beágyazásokká vagy numerikus reprezentációkká.

Bár az LLM nem generál szöveget, számos alkalmazásban, például keresésben, személyre szabásban stb. használják. Ennek az az oka, hogy a beágyazások összehasonlítása lehetővé teszi, hogy a modellek kontextusfüggőbb és relevánsabb válaszokat adjanak, mint a szóegyeztetés. Ezenkívül egyszerűbbé és gyorsabbá teszi a termékek megtalálását.

#3. Testreszabás

Az Amazon Bedrock magas szintű testreszabást biztosít. Könnyű egy adott AI-modellt az adataival testre szabni, hogy alkalmassá tegye a projektje számára.

Egyszerűen csak rá kell mutatnia a Bedrocknak ​​néhány megjelölt példára az S3-ban, hogy lehetővé tegye a modelljének az adott felhasználási esetnek megfelelő finomhangolását. Még 20 felcímkézett példa is elég a dolgok elvégzéséhez. Ez kiküszöböli a nagy adatmennyiségek megjegyzéseinek szükségességét, és rengeteg időt és erőfeszítést takarít meg.

Példa: Tegyük fel, hogy Ön tartalommarketinges, aki egy ruhamárkánál dolgozik. Kampánypéldányt szeretne létrehozni, hogy potenciális vásárlókat vonzzon egy közelgő ingsor felé.

Ehhez biztosíthat az Amazon Bedrock számára néhány címkézett példát a legjobban teljesítő kampánypéldányokról és múltbeli leírásokról. Ezután a Bedrock létrehozza az alapmodell egy különálló, privát példányát, amelyhez az ügyfelek csak hozzáférhetnek, majd betaníthatják ezt a modellt. Ezután automatikusan létrehoz egy hatékony kampánypéldányt az új ingekhez.

#4. Biztonság és adatvédelem

Az alapmodellek betanításához az Amazon Bedrock soha nem használ vásárlói adatokat. Ezenkívül minden adatot titkosít, és soha nem hagyja el az ügyfél virtuális privát felhőjét (VPC). Az Amazon Bedrock így igyekszik fenntartani az ügyfelek bizalmát. Így az ügyfelek biztosak lehetnek abban, hogy adataik biztonságosak és bizalmasak.

Ezenkívül az Amazon Titan FM-jeit úgy tervezték, hogy gyorsabban észleljék és eltávolítsák a káros adatokat. Ezenkívül kiderítheti a felhasználó által bevitt nem megfelelő tartalmat, és elutasíthatja azt. Ezenkívül képes kiszűrni az AI-modell nem megfelelő tartalmat, például erőszakot, káromkodást, gyűlöletbeszédet stb. tartalmazó kimenetét.

#5. Megközelíthetőség

Az Amazon Bedrock megkönnyíti az FM-ekhez való hozzáférést minden formájú és méretű vállalkozás számára, legyen az induló, kisvállalkozás, középvállalkozás vagy nagyvállalat. Képes lesz megtapasztalni az FM-ek erejét az egész szervezetben. Felgyorsíthatja az ML használatát, és képessé teheti fejlesztőit arra, hogy könnyedén készítsenek saját generatív AI-alkalmazásokat.

Az olyan cégek, mint az Infosys, az Accenture, a Deloitte stb., olyan gyakorlatokat fejlesztenek ki, amelyek segítik a vállalatokat a generatív mesterséges intelligencia használatában.

  A Bixby gomb letiltása a Samsung Galaxy telefonokon

#6. Méretezhetőség

Az AWS segítségével a felhasználók megbízhatóbb és skálázhatóbb tapasztalatokat szerezhetnek a modern AI-alkalmazások fejlesztése során. A kiválasztott és testreszabott FM-eket könnyedén integrálhatja skálázható alkalmazásokba, és gyorsabban telepítheti őket az AWS által kínált és használt képességek és eszközök segítségével.

Ezzel megszűnik az infrastruktúra kezelésének szükségessége. Például nem kell felügyelnie a SageMaker ML funkcióival (például a Kísérletekkel) való integrációt a különféle modellek teszteléséhez, a csővezetékeket az FM-ek nagyarányú kezeléséhez stb.

Ha adatait már az AWS-en tárolják, könnyebbé válik az adatok méretezése és a generatív mesterséges intelligencia használata a Bedrock-kal nagyobb adatvédelemmel és biztonsággal.

Integrációk

Az Amazon Bedrock számos szoftvereszközzel és szolgáltatással integrálható:

 • Amazon Web Services (AWS) adatbázis-tároláshoz, számítási teljesítményhez, tartalomszolgáltatáshoz és még sok máshoz
 • Az Anthropic Claude AI-ja emberszerű szöveg létrehozásához és feldolgozásához
 • Stabilitási mesterséges intelligencia a kibővített technológia és a kollektív intelligencia felhasználásával megoldások tervezésére és megvalósítására
 • Stabil diffúzió a valósághű képek készítéséhez
 • Az Amazon Titan API-n keresztül teszi elérhetővé az FM-eket

Az Amazon Bedrock használati esetei

Chatbotok

Az Amazon Bedrock segítségével beszélgetős felhasználói felületeket, például virtuális asszisztenseket és chatbotokat fejleszthet. Ezek az alkalmazások javíthatják az ügyfelek élményét azáltal, hogy segítik őket kérdéseik megválaszolásában, megtalálják, amit keresnek a webhelyén, és így tovább.

Szöveggenerálás

Az Amazon Bedrock segít eredeti tartalom létrehozásában, beleértve az esszéket, a weboldal másolatát, a közösségi médiában megjelent bejegyzéseket és novellákat. Az Amazon Bedrock segítségével szöveget generálhat a tartalomhoz. Így nem leszel lemaradva semmilyen okból, legyen szó nyelvtanról, szóerőről vagy bármi másról. Könnyen létrehozhat tartalmat, és bárhol közzéteheti.

Személyre szabás

A modern ügyfelek a személyre szabott szolgáltatásokat szeretik a homályos, irreleváns termékek és szolgáltatások helyett, amelyek elveszik idejüket és türelmüket.

Az Amazon Bedrock segítségével személyre szabott szolgáltatásokat és termékeket kínálhat. Segítségével ügyfelei megtalálják a keresett dolgokat, ami javítja a webhelyén tapasztalt élményt. Az ajánlások kontextuálisabbak és relevánsabbak lesznek a szóegyezéshez képest.

Szöveg Összegzés

Az AWS Bedrock összefoglalót tud nyújtani szöveges tartalomról, például blogokról, cikkekről, könyvekről és egyéb dokumentumokról. Ez segít abban, hogy rövid idő alatt megértse a tartalom lényegét anélkül, hogy órákat vagy napokat kellene szánnia a cucc elolvasására.

Keresés

Amikor egy ügyfél kérdést tesz fel, fontos, hogy a rendelkezésre álló adatok alapján azonnal válaszoljon a jobb ügyfélélmény érdekében.

Így ahelyett, hogy várakozna, releváns és pontos válaszokkal szolgálhatja ki őket az Amazon Bedrock segítségével. Az eszköz képes keresni, szintetizálni és megtalálni a szükséges információkat egy nagy adattárból. Így gyorsan válaszolhat az ügyfeleknek, és segíthet nekik megtalálni, amit keresnek.

Képgenerálás

Az Amazon Bedrock generatív mesterséges intelligencia platformjával művészi és valósághű képeket hozhat létre tárgyakról, témákról, jelenetekről, környezetekről stb., nyelvi utasítások segítségével.

Ez hasznos a vállalkozások számára, hogy képeket készítsenek, és hozzáadják azokat termékeikhez, szolgáltatásaikhoz, blogjaikhoz és cikkeikhez, katalógusaikhoz és egyéb dokumentumaikhoz. Ennek eredményeként jobban bevonhatja közönségét kínálatába, és jobban növelheti vállalkozását.

Támogatás és képzés

Jelenleg a Bedrock online támogatást nyújt felhasználóinak. Mivel az Amazontól származik, jobb támogatásra számíthat, és gyorsan megválaszolják kérdéseit. Akár egy kis-, közép- vagy vállalati vállalkozáshoz, akár szabadúszó, kormányzati vagy non-profit szervezethez tartozik, minőségi támogatást kap.

Ezenkívül a Bedrock dokumentációt biztosít a képzési felhasználók számára.

Az Amazonas alapkőzet jövője

Az Amazon Bedrock hatalmas potenciállal rendelkezik, és nagyszerű teljesítményt, méretezhetőséget és minőséget tud nyújtani alkalmazásainak. Az Amazon 2023. április 13-án jelentette be a Bedrockot. Bár ennek a generatív mesterségesintelligencia-szolgáltatásnak még korlátozott az előzetese, néhány ügyfele korai hozzáféréssel rendelkezik a szolgáltatás kipróbálásához és visszajelzéséhez.

Kezdetben két Titan FM modell kiadását tervezik – generatív LLM és beágyazott LLM; mindkettő sokféle feladat elvégzésére képes, a szöveg, képek stb. generálásától a keresésig és a személyre szabásig.

A Bedrock nagy lépést tesz az FM demokratizálódása felé, segítve a vállalatokat az ML használatának felgyorsításában, jobb megbízhatósággal, skálázhatósággal és teljesítménnyel. Az alapkőzet széles körben történő bevezetése a következő hónapokban várható. Addig is kövesse nyomon a legfrissebb híreket.

Azt is elolvashatja, hogy a generatív AI-keresés hogyan változtatja meg a keresőmotorokat.