Az AVG Wifi Assistant automatikusan átkapcsolja a Wi-Fi-t Androidon az akkumulátor kímélése érdekében

Elég bosszantó lehet, ha elfelejti kikapcsolni a WiFi-t androidos telefonján, amikor éppen kint tartózkodik, különösen akkor, ha azt tapasztalja, hogy a WiFi szkenner lemerítette a még hátralévő akkumulátort. Sajnos a Beállítások alkalmazásban mélyen eltemetett Wi-Fi kapcsoló egy további lépést tesz, hogy elérje, amikor engedélyezni vagy letiltani kell. Még ha a telefon Android-verziójának gyorsindítási kapcsolói is vannak az értesítési területen, akkor is emlékeznie kell a WiFi kikapcsolására. Nem lenne nagyszerű, ha valahogy automatizálná a folyamatot? Pontosan ezt teszi az AVG Wifi Assistant. A Play Áruházban a „WiFi Hotspot On/Off Manager” névre keresztelt ingyenes Android-alkalmazás a népszerű biztonsági cégtől megjegyzi az Ön által gyakrabban tartózkodó helyek közelében lévő mobilhálózati tornyokat, majd a jelerősségük alapján automatikusan átkapcsolja a WiFi-t.

  Mi az a Mirai botnet, és hogyan védhetem meg az eszközeimet?

Ez az első alkalom, hogy a WiFi automatizálást ilyen módon valósítják meg. Korábban több hasonló célú alkalmazást is láthattunk, de a legtöbben a készülék GPS-rádióját használták, pusztán a hely alapján kapcsolva a WiFi-t. Míg a GPS kiválóan alkalmas a felhasználó helyének pontos észlelésére, folyamatos bekapcsolva csak gyorsabban lemeríti az akkumulátort.

Ezzel szemben az AVG Wifi Assistant megtanulja, hol vannak az Ön által előnyben részesített mobiltornyok, és amikor érzékeli, hogy a hatókörükön belül tartózkodik, automatikusan bekapcsolja a WiFi-t. Hasonlóképpen, amikor elhagyja ezeket a helyiségeket, és a jelerősség csökken, az alkalmazás önmagában letiltja a WiFi-t.

Az AVG arra hivatkozik, hogy ez a gyakorlat azt is biztosítja, hogy csak a megbízható WiFi-hálózatokhoz csatlakozzon, ezzel pedig megvédi eszközét a kiskereskedők esetleges WiFi-követésétől.

  Üres oldal törlése a Google Dokumentumokban

Amikor először indítja el az alkalmazást, az automatikusan listázza az összes közeli WiFi-hálózatot, lehetővé téve, hogy minden hálózathoz külön-külön kapcsolja be a WiFi automatizálást. A főképernyő alján található „Assistant On” gomb jelzi, hogy egy adott hálózathoz engedélyezve van-e vagy sem.

Az alkalmazás lehetővé teszi új vezeték nélküli hálózatok hozzáadását anélkül, hogy elhagyná a felületét. Egy meglévő vezeték nélküli kapcsolat megérintésével kiválaszthatja, hogy automatizálja-e az „Auto WiFi On”, „Auto WiFi Off” vagy mindkettőt, vagy eltávolítja a kapcsolatot a listáról. Az ugyanazon a képernyőn található Hely lapon megtekintheti az eszközén jelenleg regisztrált cellaazonosítót, és szükség esetén törölheti ezt az információt.

  Jelszavak generálása a Chrome Jelszó eszközzel

Az alkalmazás a Napló képernyőn rögzíti az összes automatizált műveletét, cellaazonosítókkal kiegészítve.

Az AVG Wifi Assistant egy új és továbbfejlesztett WiFi automatizálási megoldás, amely valójában többet takaríthat meg, mint néhány pontnyi akkumulátor-élettartam naponta. Egy próbát mindenképpen megér.

Telepítse az AVG Wifi Assistant alkalmazást a Play Áruházból