Az Avast lemeríti az Android akkumulátorát?

Mindannyian mobiltelefont és táblagépet használunk az internet eléréséhez, és különféle webhelyekre látogatunk el a kívánt fájlok vagy média letöltéséhez. De előfordulhat, hogy valamilyen vírus vagy rosszindulatú program behatolt a mobiljába a letöltött fájlokkal. Ennek ellenőrzésére víruskereső programokat használnak. A víruskereső ingyenes és fizetős szoftver, amelynek feladata, hogy ellenőrizze a telefont rosszindulatú programok (rosszindulatú alkalmazások és fájlok) szempontjából, és értesítse Önt a problémákról. A legtöbb azonnali figyelmeztetést is ad az esetlegesen felkeresett potenciálisan veszélyes webhelyekről, ahol nagyobb a nemkívánatos fájlok letöltésének esélye. Tehát Ön is Android-felhasználó, és kíváncsi, melyik vírusirtó a legjobb az Android számára? Vagy miért merül le hirtelen olyan gyorsan a telefon akkumulátora? Ha további információkat keres az Avast víruskeresővel kapcsolatban, hozzuk ezt a hasznos útmutatót, amely minden kérdésére megoldást talál, például az Avast lemeríti-e az Android akkumulátorát, vagy lelassítja-e a telefonját? Szóval, kezdjük!

Az Avast lemeríti az Android akkumulátorát?

Olvasson tovább, hogy megtudja, miért meríti le az Avast az Android akkumulátorát részletesen.

Jó az Avast Androidra?

Igen. Az Avast víruskereső hatékony Android-eszközbiztonságot kínál kis teljesítményhatással. A fizetős verzió mindent egyesít az Avast SecureLine VPN hozzáadásával, míg az ingyenes verziót reklámok szponzorálják, és minden alapvető funkcióval rendelkezik. Egy teszt során az Avast víruskereső megakadályozta a tesztben használt gyakori káros fenyegetések 99,6%-át, és 100%-ban felismerte a 0 napos és régebbi kártevőkből származó fenyegetéseket. Az Avast víruskereső számos kibercég kiváló minősítést ért el. Összességében az Avast víruskereső az egyik legjobb víruskereső alkalmazás, amelyet Android telefonjához kaphat.

Az Avast akkumulátorkímélő?

Nem, az Avast víruskereső nem a akkumulátor kímélő. Az Avast víruskereső a 20 legtöbb akkumulátort fogyasztó Android-alkalmazás között szerepel, és folyamatosan fut a háttérben, hibákat és rosszindulatú programokat keresve. Ezért fogyaszt akkumulátort, memóriát és tárhelyet az Android-eszközökön.

Az Avast lemeríti az Android akkumulátorát?

Igen, az Avast Antivirus lemerül Android telefon akkumulátor. A Trend Report 2017 Q1 szerint az Avast víruskereső a 20 legtöbb akkumulátort fogyasztó Android-alkalmazás között szerepel. Az akkumulátorfogyasztás mellett az Avast antivirus fogyasztja a legtöbb energiát, adatot és tárhelyet az Android-eszközökön. Az Avast víruskereső azért fogyasztja az akkumulátort, mert a háttérben folyamatosan fut, keresi a hibákat, vírusokat és fenyegetéseket, amelyek bejuthatnak az eszközbe, miközben Ön szörföl, és letölt valamit az internetről.

  A TimeAway szülői felügyeleti alkalmazás segítségével kezelheti a gyerekeknek szánt eszközt [Android]

Az Avast lelassítja a telefont?

Igen, az Avast víruskereső bizonyos mértékig lelassítja a telefont. Annak érdekében, hogy valós idejű és proaktív felügyeletet és védelmet biztosítson eszközének, az Avast víruskereső szoftver több szolgáltatást is folyamatosan futtat a háttérben. Az Avast víruskereső folyamatosan használja a CPU-t és a telefon RAM-ját, ami az alacsony kategóriás telefon lelassulását okozhatja.

El kell távolítani az Avast-ot?

Nem, ne távolítsa el az Avast-ot, hacsak nem szerez be egy másik és új víruskereső szoftvert, mert az Antivirus ellenőrzi a telefont rosszindulatú programok (rosszindulatú alkalmazások és fájlok) szempontjából, és értesíti Önt a problémákról. A legtöbb azonnali figyelmeztetést is ad az esetlegesen felkeresett potenciálisan veszélyes webhelyekről, ahol megnő a nemkívánatos fájlok letöltésének esélye. Ezenkívül az Avast egy nagyszerű víruskereső, amely számos hasznos funkciót is kínál.

Miért merül le olyan gyorsan a telefon akkumulátora?

A telefon akkumulátorának hirtelen lemerülésének oka a következő lehet:

 • Magas képernyő fényerő: A telefon kijelzője használja fel az energia nagy részét. Így minél több időt tölt a bámulásával, annál hamarabb lemerül a telefon akkumulátora.

 • A telefon hosszú ideig vezeték nélkül csatlakoztatva: A Wi-Fi vagy az adatok állandó bekapcsolva tartása, hogy kapcsolatban maradhasson, szintén jelentősen lemeríti a telefon akkumulátorát.

 • Háttérben futó alkalmazások: Egyes alkalmazások továbbra is hatékonyan működnek a háttérben futva akkor is, ha Ön éppen nem használja őket. Egyes alkalmazások, például az egészségügyi, vírusirtó és VPN-alkalmazások hasznosak, de jelentősen lemerítik az akkumulátort, mivel automatikusan figyelik vagy szabályozzák a telefon különböző aspektusait.

 • Helyhozzáférés engedélyezése: A GPS jelentősen lemerítheti az akkumulátort. Nem követik nyomon a tartózkodási helyét, amikor közvetlenül használja ezeket az alkalmazásokat, ellentétben azzal, amit gondol. Bizonyos alkalmazások azonban továbbra is követik az Ön tartózkodási helyét, ami csökkenti a telefon akkumulátorának élettartamát.

 • Régi telefon használata: Körülbelül két-három év használat után a telefon akkumulátora kis százalékban lemerül. Ezt követően a telefon akkumulátora nincs teljesen optimalizálva, és többé nem fogja tudni elérni eredeti maximális kapacitását, aminek következtében a telefon az akkumulátor hamarosan lemerül.

Ezért az, hogy az emberekben felmerül a kérdés, hogy az Avast lemeríti-e az Android akkumulátorát, nem feltétlenül jelenti azt, hogy ez az egyetlen oka annak, hogy a telefon akkumulátora gyorsan lemerül. Sok más oka is lehet az akkumulátor lemerülésének, mint például a fent említettek.

Miért veszíti el a telefon akkumulátorát, ha nem használom?

Az okok, amelyek miatt telefonja akkumulátora akkor is lemerül, ha nem használja:

 • Régi telefon
 • Több alkalmazás fut a háttérben
 • A telefon folyamatosan csatlakozik különféle vezeték nélküli hálózatokhoz
 • A telefon képernyőjének maximális fényereje
 • A helyhozzáférés mindig engedélyezve van

Ez az oka annak, hogy a telefon akkumulátora hirtelen lemerül olyan gyorsan.

Milyen alkalmazások merítik le az Android akkumulátorát?

A mobilján lévő minden egyes alkalmazás különböző szintű energiát fogyaszt az akkumulátorból. Egyes alkalmazások lemerítik a telefon akkumulátorát azáltal, hogy a háttérben futnak. Ezek az akkumulátor-fogyasztó alkalmazások aktívan tartják a telefont, és lemerítik az akkumulátort. A legtöbb akkumulátort fogyasztó alkalmazások például a Youtube, a Facebook, az Instagram, a Linkedin, a Snapchat és a WhatsApp.

Ha szeretné tudni, hogy mely alkalmazások merítik ki a legtöbb levet az Android mobil akkumulátorából, kövesse az alábbi lépéseket.

Megjegyzés: Mivel az okostelefonok nem rendelkeznek ugyanazokkal a beállításokkal, ezek gyártónként eltérőek. Ezért győződjön meg a helyes beállításokról, mielőtt bármit módosítana az eszközön.

1. Indítsa el a Beállítások alkalmazást Android-mobilján.

2. Ezután érintse meg az Akkumulátor opciót.

3. Csúsztassa lefelé az ujját az egyes alkalmazások akkumulátorfogyasztási listájának megtekintéséhez.

Így megtudhatja, hogy mely alkalmazások merítik le az Android telefon akkumulátorát.

A sötét mód kíméli az akkumulátort?

Attól függ. Az okostelefon akkumulátorának élettartamát valószínűleg nem fogja nagyban befolyásolni sötét mód. Bár kevesebb akkumulátort használ, mint egy tipikus világos színű téma. Tehát a sötét módok kímélik az akkumulátort, de ez a különbség elhanyagolható, és valószínűleg észre sem fogja venni. Normál fényviszonyok között, ha a telefont 30-40 százalékos fényerő mellett használja, a sötét mód valószínűleg csak 3-9 százalékot takarít meg az akkumulátorból a normál módhoz képest. Ha azonban teljes fényerővel használja a telefont, a sötét mód 39-47% közötti akkumulátor-üzemidőt takaríthat meg. A sötét mód használatának előnyei magasak, ha kültéri körülmények között csúcsfényerőn használja telefonját.

Az Android víruskereső lemeríti az iPhone akkumulátorát?

Igen, az Android Antivirus lemeríti az iPhone akkumulátorát. Az akkumulátorfogyasztás mellett az Android víruskereső is fogyasztja a legtöbb energiát, adatot és tárhelyet Android és iOS eszközökön. Ezért láthatja a telefon akkumulátorának teljesítményét, és felteheti magának a kérdést, hogy miért merül le hirtelen olyan gyorsan a telefon akkumulátora.

Melyik víruskereső a legjobb Android számára?

Nagyon sok nagyszerű víruskereső érhető el a piacon az Andriod számára. Van ingyenes és fizetős is elérhető szoftverek. A legnépszerűbb Android víruskereső alkalmazások nagyszerű rosszindulatú programok észlelését és megelőzését, valamint adatvédelmi és lopásgátló funkciókat kínálnak. A hatalmas lehetőség közül meg kell találnia azt, amelyik megfelel a költségvetésének és a kívánt biztonsági szintnek. Ha nem tudja, melyik vírusirtó a legjobb az Android számára, itt van néhány lehetőség, amelyet érdemes megfontolni.

1. Bitdefender Mobile Security

A szinte hibátlan kártevő elleni védelem mellett a Bitdefender Mobile Security az alkalmazás a következő funkciókkal rendelkezik:

 • VPN-klienssel és rosszindulatú webhelyszűrővel rendelkezik.
 • Az Android Wear órákkal is integrálható, és nagyon csekély hatással van a teljesítményre. Ezért a régi okostelefonokkal is kompatibilis.
 • Speciális funkciókat is kínál, például Wi-Fi szkennert, alkalmazászárat, lopásgátló intézkedéseket és adatvédelmi incidens értesítéseket a fizetős verziójával, amely mindössze 15 dollárba kerül évente.
 • Az AV-Test, AV-Comparatives és MRG-Effitas hibátlan eredményeivel a Bitdefender Mobile Security alkalmazás vírusvédelme uralta a többi vírusvédelmet. Ezért ez a legjobb elérhető Android víruskereső.

2. Avast Mobile Security & Antivirus

Az egyik legjobb Android víruskereső alkalmazás, Avast Antivirus & Securityolyan hasznos funkciókat kínál, mint az adatvédelmi tanácsadó, a rendszeroptimalizálás és még sok más.

 • Az Avast Mobile Security egyik nagyszerű funkciója egy lopásgátló rendszer, amely lehetővé teszi Android-eszközének nyomon követését és távolról történő lezárását, ha azt ellopják vagy elveszik.
 • Az Avast víruskereső vezető szerepet tölt be a szolgáltatások terén, de az Avast vírusvédelme messze nem tökéletes. Megvédi eszközét a rosszindulatú programok 98 százalékától.
 • Az Avast ingyenes verziója tele van bosszantó hirdetésekkel, de megvásárolhatja a Prémiumot (havi 2 dollár vagy évi 20 dollár), vagy az Ultimate (havi 7 dollár vagy évente 40 dollár), hogy megszabaduljon ezektől a hirdetésektől.

3. Norton360 Antivirus & Security

A legjobb rosszindulatú programok elleni védelem mellett számos szolgáltatás áll rendelkezésre Norton360 vírusirtó és biztonság.

 • A Norton Mobile Insight által üzemeltetett App Advisor ellenőrzi az alkalmazásokat, hogy nem fenyegetik-e az adatvédelmi kockázatokat, vagy más nemkívánatos viselkedést észlelnek, mint például az akkumulátor túl gyors lemerülése.

 • Ezenkívül a Norton víruskereső a legjobb biztonságot nyújtja, és kiváló pontszámokat kapott az AV-Test Institute és az MRG-Effitas független vírusellenőrzőitől.
 • A Norton fizetős verziója képes ellenőrizni a nem biztonságos eszközbeállításokat, alapos biztonsági felmérést végezni minden egyes csatlakoztatott Wi-Fi hálózaton, és rendelkezik egy megfigyelő rendszerrel, amely figyelmezteti a potenciálisan nem biztonságos hivatkozásokra.

***

Ezzel az útmutatóval azt reméljük, hogy most már mindent tud az Avast víruskeresőről, és ha az Avast lemeríti az Android akkumulátorát. Kérdéseivel és javaslataival nyugodtan forduljon hozzánk az alábbi megjegyzések részben. Következő cikkünkben azt is tudassa velünk, hogy milyen témáról szeretne tájékozódni.