Az automatikus kattintások bekapcsolása a Chromebookon

Az automatikus kattintás a Chromebookok egyik fő kisegítő funkciója. Ahogy a neve is sugallja, automatikusan rákattint egy gombra, menüre, kapcsolóra, lényegében minden használható felhasználói felület elemre. Csak húzza a kurzort a gomb fölé, és a rendszer automatikusan rákattint. A funkció hasznos azoknak a felhasználóknak, akiknél motoros károsodást diagnosztizáltak. A károsodás miatt a felhasználók nem tudják irányítani az izmaikat, és ujjaikkal megnyomni egyetlen gombot sem, ami egy testrész funkciójának elvesztését eredményezi. A probléma megoldása és a fogyatékkal élő felhasználók megsegítése érdekében a Google automatikus kattintásokat dolgozott ki a Chrome OS rendszerben. Ha tehát meg szeretné tudni, hogyan kapcsolhatja be az automatikus kattintásokat a Chromebookon, kövesse az alábbi útmutatónkat.

Automatikus kattintás a Chromebookon (2022)

Említettünk egy egyszerű módot ennek a hatékony kisegítő lehetőségnek a Chromebookokon való engedélyezésére. A funkció 2015 óta elérhető a Chrome OS rendszeren, így minden Chromebook – a régi és az új – támogatja az automatikus kattintásokat. Csak kövesse útmutatónkat, és gyorsan állítsa be. A következőképpen járhat el:

  Hogyan találja meg az Apple Card számát

Az automatikus kattintások engedélyezése a Chrome OS rendszerben

1. Ha engedélyezni szeretné az automatikus kattintásokat a Chromebookon, először meg kell nyitnia a Gyorsbeállítások panelt a jobb alsó sarokban. Ezután kattintson a fogaskerekű ikonra a Beállítások megnyitásához.

2. A Beállítások oldalon kattintson a „Speciális” elemre a bal oldalsávban a menü kibontásához, majd nyissa meg a „Kisegítő lehetőségek” opciót.

3. Itt kattintson a „Kisegítő lehetőségek kezelése” lehetőségre a jobb oldali ablaktáblában.

4. Ezután görgessen lefelé, és keresse meg az „Egér és érintőpad” részt. Alatta kapcsolja be az „Automatikus kattintás, ha a kurzor megáll” kapcsolót. Ezzel engedélyezi az automatikus kattintásokat Chromebookján.

5. Most, amikor a kurzort bármely műveleti elemre mozgatja, az automatikusan rákattint a gombra vagy a felhasználói felület elemre.

Az Auto Clicker testreszabása a Chrome OS rendszerben

Ha különböző funkciókkal szeretné személyre szabni a Chrome OS automatikus kattintási funkcióját, ezt könnyedén megteheti. Így működik:

1. A funkció engedélyezése után egy lebegő menü jelenik meg a Chromebook jobb alsó sarkában. Itt választhat a bal kattintás, a jobb gomb, a dupla kattintás, a kattintás és húzás, valamint a görgetés közül az automatikus kattintásokhoz. Alapvetően az automatikus kattintás bármely egérfunkcióhoz hozzárendelhető, kivéve a folyamatos kattintást.

  A Siri beállítása és használata iPhone-on

2. A Kisegítő lehetőségek oldalon megadhatja az egérkattintás előtti késleltetési időt, a mozgási küszöböt stb.

Az automatikus kattintások kikapcsolása a Chromebookon

Ha ki szeretné kapcsolni az automatikus kattintásokat Chromebookján, egyszerűen nyomon követheti a lépéseket, és leállíthatja a funkció használatát. Lépjen a “Beállítások -> Speciális -> Kisegítő lehetőségek -> Kisegítő lehetőségek kezelése” menüpontra. Ezután kapcsolja ki az „Automatikus kattintás, ha a kurzor megáll” kapcsolót.

Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK)

Mi az Automatikus kattintások funkció a Chromebookban?

Az Automatic Clicks egy olyan kisegítő lehetőség, amely lehetővé teszi, hogy a gombokra és a menükre kattints egyszerűen úgy, hogy a kurzort a felhasználói felület elem fölé viszed. A ChromeOS automatikusan megnyomja a gombot. Ez a funkció azoknak a felhasználóknak hasznos, akiknél motoros károsodást diagnosztizáltak.

Hogyan lehet engedélyezni az automatikus kattintásokat a Chromebookon?

Nyissa meg a Beállításokat, és lépjen a Speciális -> Kisegítő lehetőségek -> Kisegítő lehetőségek kezelése menüpontra. Itt kapcsolja be az „Automatikus kattintás, ha a kurzor megáll” kapcsolót.

Melyik ChromeOS-verzió támogatja az automatikus kattintásokat?

Az automatikus kattintás már régóta működik a Chromebookokon, így minden régi és új Chromebook rendelkezik ezzel a kisegítő lehetőséggel.

  Hogyan kell játszani a Company of Heroes-t Linuxon

Hogyan lehet letiltani az automatikus kattintásokat a Chromebookon?

Csak nyissa meg a Beállítások oldalt, és lépjen a Speciális -> Kisegítő lehetőségek -> Kisegítő lehetőségek kezelése menüpontra. Görgessen le, és tiltsa le az „Automatikus kattintás, ha a kurzor megáll” lehetőséget.

Tudunk-e folyamatosan kattintani a ChromeOS Automatikus kattintás funkciójával?

Nem, az Automatikus kattintások funkció nem támogatja a folyamatos kattintást. Azonban rákattinthat jobb gombbal, bal egérgombbal, húzással és görgetéssel.

Az automatikus kattintások engedélyezése a Chrome OS rendszerben most

Tehát így kapcsolhatja be az automatikus kattintásokat a ChromeOS rendszeren. Mint fentebb említettem, ez a kisegítő lehetőség rendkívül hasznos lehet a mozgássérült felhasználók számára. Segítségével automatikusan kattinthat a gombokra, így nem kell mozgatnia az izmait. Mindenesetre ez az útmutató tőlünk. Ha más kisegítő lehetőségeket szeretne engedélyezni, javasoljuk, hogy kapcsolja be az Élő feliratozást Chromebookján. Ha további Chrome OS-tippeket és trükköket szeretne megtudni, a webhelyünkön található egy hasznos útmutató. Végül, ha bármilyen kérdése van, tudassa velünk az alábbi megjegyzés részben.