Az asztali ikonok zárolása Windows rendszeren

Eleged van abból, hogy az emberek mozgatják a Windows asztali ikonjait? Ezzel az útmutatóval rögzítse őket a helyükre.

Ha szereti tisztán és rendezetten tartani az asztalt Windows rendszerű számítógépén, akkor bosszantó lehet, ha valaki bejön és mozgatja az ikonokat. Végül is időigényes lehet mindent úgy visszatenni, ahogy tetszik.

Tehát megmutatjuk, hogyan zárhatja le az asztali ikonokat, hogy a helyükön maradjanak.

A legegyszerűbb módja annak, hogy megakadályozza az emberek mozgatását az asztalon, ha úgy állítja be, hogy csak a Windows tudja elrendezni azokat. Ehhez kattintson a jobb gombbal az asztal egy üres részére, és válassza a Nézet > Ikonok automatikus elrendezése Windows 11 rendszeren vagy Nézet > Ikonok automatikus rendezése Windows 10 rendszeren lehetőséget.

Ezzel az asztali elemek a helyükre záródnak, és senki sem tudja majd elmozdítani őket. Ha fel szeretné oldani az ikonok zárolását, egyszerűen törölje a jelölést a fenti lehetőségből.

Az asztali ikonok zárolása a DeskLock segítségével

Az asztali elemek zárolásának másik módja egy erre a célra készült hordozható alkalmazás használata. Jó példa erre a DeskLock, és a következőképpen használhatja:

 • Letöltés DeskLock és csomagolja ki a ZIP fájlt a Windows számítógépén egy tetszőleges mappába.
 • Nyissa meg a kicsomagolt mappát, és kattintson duplán a DeskLock.exe fájlra.
 • Kattintson a Rejtett ikonok megjelenítése a tálcán lehetőségre.
 • Kattintson jobb gombbal a DeskLock ikonra, és válassza az Engedélyezve lehetőséget. A menü bezárul, de ha újra megnyitja, látni fogja, hogy az Engedélyezve opció jobb oldalán van egy pipa.
 • Ha most megpróbálja áthelyezni az asztali ikonokat, azt tapasztalja, hogy ez nem működik. Megtanulhatja, hogyan zárolhatja a tálcát Windows rendszeren, ha nem szeretné, hogy az emberek oda is mozgassanak elemeket.

  A DeskLock letiltásához kattintson ismét a jobb gombbal az alkalmazás ikonjára a tálcán, és válassza az Engedélyezve lehetőséget (a pipa eltűnik, jelezve, hogy letiltotta).

  Tedd mozgathatatlanná az asztali ikonokat

  Amikor az emberek mozgatják az asztali ikonokat, az összezavarhatja a tökéletes elrendezést. Szerencsére zárolhatja őket a helyi menü vagy egy olyan alkalmazás segítségével, mint a DeskLock. Most már nem kell attól tartanod, hogy elköltöznek onnan, ahol elhelyezted őket.