Az Astra Pentest felülvizsgálta – Egyszerű, folyamatos sebezhetőség-ellenőrzés és megfelelőség

A rosszul védett vagy (néha) rosszul konfigurált alkalmazásokat gyakran feltörik, és minden nap érzékeny információkat lopnak el a cégektől.

Íme néhány aggasztó valós statisztika:

 • Az IBM szerint 2021-ben egy adatszivárgás átlagos költsége adatvédelmi incidensenként 4,37 millió dollárra nőtt.
 • Az Accenture tanulmánya szerint a kibertámadások közel 43%-a kis- és középvállalkozásokat céloz.

Az ilyen károk és bármely vállalatot érő fenyegetések elkerülése érdekében alapos sebezhetőség-ellenőrzésre és internetkapcsolati eszközeik behatolási tesztelésére van szükség, hogy az alkalmazások minden sebezhetőségét feltárják, mielőtt a hackerek keresni kezdenék őket.

Ahol Astra Pentest játékba lép.

Hogyan segít az Astra Pentest?

Az Astra Pentest platformja rendkívül egyszerűvé és folyamatossá teszi a sebezhetőségek megtalálásának egyébként unalmas folyamatát. Proaktívan biztonságossá teszi alkalmazásait.

A vállalkozások számára holisztikus platformot kínál, amely magában foglalja az automatizált és folyamatos sebezhetőségi vizsgálatot, a kézi behatolási tesztelést, a kockázatalapú sebezhetőség-kezelést, a DevOps (CI/CD) integrációt, a különálló Pentest megfelelőségi teszteseteket a megfelelőségekhez, mint például a SOC2, ISO27001, HIPAA és még sok más.

Az Astra Pentest segítségével mérnökcsapata és az Astra biztonsági mérnökei egyetlen platformon keresztül könnyedén együttműködhetnek, kezelhetik és biztonságossá tehetik alkalmazásait.

Ki részesülhet az Astra Pentestben?

Az Astra Security a vállalatok széles körét szolgálja ki minden iparágban, beleértve az egészségügyet, a pénzügyi szolgáltatásokat, az e-kereskedelmet, a blokkláncot és egyebeket. Több mint 3000 vállalat, mint például a SpiceJet, a Ford, az Agora, a Cosmopolitan, a Dream11, a Gillette és az OOONA az Astra Pentestre támaszkodik vállalkozása biztosításában.

  Használja a Hubitatot Smarthome automatizálására?

CTO-k, informatikai igazgatók, IT-menedzserek, CISO-k és megfelelőségi szakemberek bármilyen méretű vállalatból profitálhatnak az Astra Security díjnyertes Astra Pentest megoldásából.

Az Astra Pentesttel az ügyfelek a rendszeres biztonsági vizsgálatokkal is fenntarthatják a folyamatos megfelelést, például az ISO 27001, SOC2, PCI-DSS és HIPAA szabványoknak, amelyek ellenőrzik azokat a sebezhetőségeket, amelyek a megfelelőség meghiúsításához vezethetnek.

Mit tartalmaz az Astra Pentest?

Az Astra Pentesttel az ügyfelek teljes körű biztonsági megoldást kapnak rendszereik sebezhetőségeinek és biztonsági hiányosságainak azonosításához és kijavításához. Ráadásul az Astra Pentest által kínált kulcsfontosságú funkciók zökkenőmentes élményt nyújtanak a mérnöki és vezetői csapatok számára, hogy együttműködjenek biztonsági céljaik érdekében.

Az Astra Pentest a következő főbb jellemzőkkel rendelkezik:

 • Automatizált sebezhetőség-ellenőrző 3000+ teszttel
 • Automatizált és kézi pentesztelés keveréke
 • Integráció CI/CD-vel, JIRA-val és más alkalmazásokkal
 • Könnyű sebezhetőség-kezelés és együttműködés
 • Megfelelőségi tesztek és nézet SOC2, ISO27001, HIPAA stb.
 • Nyilvánosan ellenőrizhető pentest tanúsítvány
 • A platformon belüli biztonsági szakértőkkel való együttműködés javítása

Most pedig nézzük Az Astra Pentest funkciói részletesen.

Automatizált sebezhetőség-ellenőrző

Folyamatos sebezhetőség-ellenőrző, amely automatikusan teszteli a rendszert több mint 3000 tesztesetnél, és részletes vizsgálati jelentéseket kínál. Az Astra sebezhetőség-ellenőrzőjét a bejelentkezés utáni oldalak átvizsgálására is tervezték, így ideális SaaS-alkalmazásokhoz.

Az Astra Automated Vulnerability Scanner öt különböző lépésben működik:

 • Vizsgálja meg alkalmazását sebezhetőségek és hibás konfigurációs problémák miatt
 • A kockázati besorolást minden egyes sebezhetőségre vonatkozóan elvégzik, figyelembe véve a kockázati pontszámot, a súlyosságot és a hatást
 • A sérülékenységeket a kockázati pontszám alapján kategorizálják, és a fejlesztők számára prioritást adnak a javításukhoz.
 • Minden egyes sebezhetőségi vizsgálatról jelentés készül, és későbbi hivatkozás céljából megőrződik
 • Integrálja a szkennert a CI/CD-folyamatba a folyamatos szkenneléshez, és soha ne kezdjen termelésbe sebezhetőséggel
  Az MMGuardian letiltása a szülők tudta nélkül

Automatizált és kézi behatolási tesztelés keveréke

Az Astra biztonsági mérnökei automatizált eszközökkel és manuális erőfeszítésekkel hacker-szerű teszteléssel segítenek azonosítani és bejavítani a rendszer biztonsági hiányosságait. Ebben az esetben az Astra biztonsági mérnöke megpróbálja feltörni a rendszert, vagy megkerülni a beépített védelmet egy lehetséges sebezhetőség vagy biztonsági gyengeség kihasználásával. Az automatizált és kézi pentesztelés keverékével az Astra teljes sebezhetőség-értékelési és behatolási tesztje (VAPT) nulla hamis pozitív eredményt biztosít.

A kézi tesztelés segíthet olyan hibák feltárásában a rendszerben, amelyek az automatikus vizsgálat során észrevétlenek maradnak. Olyan hibákat észlel, mint például az üzleti logikai hibák, a rossz kód miatti problémák stb.

Egyszerű sebezhetőség-kezelés és együttműködés

Az Astra Pentest sebezhetőség-kezelési irányítópultja egyszerű módot kínál a sérülékenységek azonosítására, osztályozására és orvoslására. Részletes elemzést biztosítunk minden egyes felfedezett sebezhetőségről, valamint a dollárértékre gyakorolt ​​lehetséges hatást, a sérülékenység súlyosságát, kockázati pontszámát, a CVSS-pontszámot, a reprodukálás lépéseit, videós POC-javaslatokat a sérülékenység kijavításához és még sok mást.

A sebezhetőség-kezelési irányítópult lehetővé teszi a belső csapattal és az Astra biztonsági mérnökeivel való együttműködést is (megjegyzések hozzáadásával, felhasználók címkézésével, hozzáférés-szabályozási beállításokkal, megoldási központtal stb.)

Megfelelőségi biztonsági tesztek és jelentések

Az Astra Pentest csillogó új megfelelőségi műszerfala lehetővé teszi, hogy ellenőrizhesse, hol tart az alkalmazás az iparágra jellemző különféle biztonsági megfelelőségekkel kapcsolatban. Jelenleg a következő biztonsági megfelelőségi tesztek állnak rendelkezésre: ISO 27001, SOC 2, PCI-DSS, HIPAA és GDPR.

Integráció CI/CD-vel és egyéb alkalmazásokkal

CI/CD integrációs lehetőségek a Pentest projekt és a GitHub vagy GitLab csővezetékek összekapcsolásához. Ez biztosítja az alkalmazás automatikus és folyamatos auditálását, amikor telepíti – a DevOps DevSecOps-okká alakításával.

A Jira-projektet az Astra Pentest-tel is összekapcsolhatja, hogy Jira-problémákként felfedezett sebezhetőségeket adjon a Jira-projekthez.

Nyilvánosan ellenőrizhető Pentest tanúsítvány

Minden sikeres penteszt után megkapja az iparág által elismert, nyilvánosan ellenőrizhető pentest tanúsítványt. Saját maga is letöltheti az Astra Pentests fő műszerfaláról.

  Érdemes megvenni a 13 hüvelykes MacBook Pro-t (2020)?

Ez a nyilvánosan ellenőrizhető tanúsítvány segít bizalmat építeni meglévő és új ügyfelei között. Használható bizonyos megfelelőség elérésére is.

A platformon belüli biztonsági szakértőkkel való együttműködés javítása

A felhasználók támogatási kérést tehetnek fel az irányítópulton belül a „Segítségre van szüksége?” szakasz. Ezen túlmenően, hogy megvitassák, kioszthassák és segítséget kérjenek bármely konkrét sebezhetőségről, a fejlesztői csapatok együttműködhetnek az Astra biztonsági szakértőivel a platformon belül – egyszerűen fel kell keresni a megoldási központot, és kommentálni kell a problémát.

Ezenkívül az Astra Security egy erőforrásközponttal is rendelkezik, amely hasznos cikkeket tartalmaz, amelyek segítséget nyújtanak a termék összes jellemzőjéhez és a felmerülő kérdésekhez.

Mit mondanak az ügyfelek az Astra Pentestről?

Néhány képernyőkép hozzáadása a véleményekről ide (forrás):

Összegezve

A szervezeteknek fontolóra kell venniük a sebezhetőség-ellenőrző és a behatolástesztelési megoldások használatát az átfogó biztonsági lefedettség biztosítása érdekében. A sebezhetőségi vizsgálat segíthet azonosítani a rendszer gyenge pontjait, mielőtt a támadó megtenné, míg a behatolási tesztelés segíthet a biztonsági ellenőrzések hatékonyságának ellenőrzésében.

Ha együtt használják, ez a két eszköz hatékony védelmet nyújthat a mai fenyegetésekkel szemben. Győződjön meg arról, hogy szervezete kihasználja a sebezhetőség-ellenőrzési és a penetrációtesztelési megoldásokat, hogy az élen járjon.