Az Arch Linux gyorsabb telepítése a Calam Arch segítségével

Ha szereti az Arch Linuxot, és szeretné használni, de nincs ideje mindent kézzel beállítani, érdemes megnéznie a Calam Arch telepítőjét. Ez egy kiváló eszköz, amellyel könnyedén telepítheti a vanilla Arch Linuxot, nem pedig a parancssoron keresztül. Így kell használni.

Megjegyzés: A Calam Arch Linux telepítő ISO legalább 1 GB helyet igényel. A legjobb eredmény érdekében használjon 1 GB-os vagy nagyobb USB flash meghajtót. Alternatív megoldásként ISO-fájl DVD-re írása is működik, bár a DVD-re vonatkozó utasításokat ez az útmutató nem tárgyalja.

Calam Arch ISO letöltése

A Calam Arch ISO telepítő letölthető a projekt SourceForge oldalán. Az ISO telepítő legújabb kiadásának számítógépére való letöltéséhez tegye a következőket.

Először menj át a Calam Arch SourceForge oldal. Az oldalon keresse meg a zöld „Letöltés” ​​gombot. Ha ezt a gombot választja, megkezdődik a Calam Arch ISO fájl letöltése.

Alternatív megoldásként, ha a Calam Arch telepítő régebbi kiadására van szüksége, keresse meg a „Fájlok” lapot, és válassza ki. Ezután kattintson a „Fájlok” mappára a telepítő régebbi kiadásainak megtekintéséhez.

Calam Arch USB telepítő létrehozása

A Calam Arch telepítő ISO-fájlját USB flash meghajtóra kell flashelni. Sokféleképpen hozhat létre USB flash meghajtót ISO fájllal. Ebben az útmutatóban az Etcher alkalmazásra fogunk összpontosítani.

  Az 5 legjobb Steam játékáruház alternatívája Linux számára

Miért Etcher? Ez többplatformos. Tehát függetlenül attól, hogy melyik operációs rendszerre villogtatja a Calam Arch ISO fájlt, az utasítások ugyanazok. Az Etcher alkalmazás megismeréséhez látogasson el a hivatalos webhelyre. Töltse le az Etchert, és telepítse a számítógépére.

Miután telepítette az Etcher alkalmazást a számítógépére, nyissa meg, és kövesse az alábbi lépésenkénti utasításokat a Calam Arch USB telepítőjének elkészítéséhez.

1. lépés: Válassza ki az egérrel a „Flash from file” gombot. Ha erre a gombra kattint, egy előugró menü jelenik meg a képernyőn. A menü segítségével keresse meg a Calam Arch ISO fájlt a számítógépén, és válassza ki.

2. lépés: Keresse meg az egérrel a „Cél kiválasztása” gombot. Ezután válassza ki azt az USB flash meghajtót, amelyre telepíteni szeretné a Calam Arch ISO fájlt.

3. lépés: Kattintson a „Flash!” gombot az Etcher alkalmazásban a villogási folyamat elindításához. Ez a folyamat elég sok időt vesz igénybe, ezért légy türelmes. Ha kész, zárja be az Etchert.

Az Etcher alkalmazás bezárása után indítsa újra azt a számítógépet, amelyre telepíteni kívánja az Arch Linuxot. Ezután indítsa el a BIOS-t, és konfigurálja úgy, hogy az USB flash meghajtóról induljon.

Az Arch Linux telepítése a Calam Arch segítségével

Az Arch Linux Calam Arch alkalmazással történő telepítéséhez először kattintson a fekete Arch Linux logóra az asztalon. Ezután kövesse az alábbi lépésenkénti utasításokat.

  Az 5 legjobb Linux disztribúció játékokhoz

1. lépés: Hagyja, hogy a Calam telepítő elinduljon az asztalon. Ezután a telepítő üdvözlő oldalán keresse meg a kívánt nyelvet. Ezután kattintson a „Tovább” gombra, hogy a telepítő következő oldalára lépjen.

2. lépés: A nyelv kiválasztása után ki kell választania az időzónát. A képernyőn megjelenő térkép segítségével válassza ki a kívánt időzónát. Vagy használja a legördülő menüket az időzóna kiválasztásához.

Kattintson a „Tovább” gombra a következő oldalra való továbblépéshez.

3. lépés: Most ki kell választania a billentyűzetkiosztást. A képernyőmenü segítségével keresse meg a kívánt billentyűzetkiosztást. Vagy hagyja alapértelmezettként, mivel a Calam Arch telepítőjének automatikusan észlelnie kell.

Kattintson a „Tovább” gombra a következő oldalra lépéshez.

4. lépés: A billentyűzet konfigurálása után itt az ideje kiválasztani a particionálási módot. Válassza a „Telepítés mellett” lehetőséget, ha kettős rendszerindítást szeretne a Windows rendszerrel. Vagy ha törölni szeretné a merevlemezt, válassza a „Lemez törlése” lehetőséget.

Ha végzett, kattintson a „Tovább” gombra.

5. lépés: A partíció beállítását követően ki kell választania azokat a csomagokat, amelyeket telepíteni szeretne az új Arch Linux telepítéssel. Menjen végig a listán, válassza ki a kívánt asztali környezetet, a grafikus illesztőprogram beállításait, a nyomtató támogatását (ha szükséges) és egyéb dolgokat.

Ha az összes csomagot kiválasztotta, kattintson a „Tovább” gombra a választás megerősítéséhez.

  A Bohdi Linux telepítése

6. lépés: Miután beállította a csomagokat a Calam Arch Linux telepítőhöz, be kell állítania felhasználói fiókját. Először írja be a nevét a „Mi a neve” mezőbe. Ezután konfigurálja a felhasználónevét és a számítógépe nevét.

A név, felhasználónév és számítógépnév beállítása után adja meg jelszavát. Ügyeljen arra, hogy biztonságos, megjegyezhető jelszót adjon meg. Kattintson a „Tovább” gombra, hogy a telepítő következő lépésére lépjen.

7. lépés: A felhasználónév beállítása után a Calam Arch telepítő megjeleníti a telepítés összefoglalását. Nézze meg, és győződjön meg róla, hogy minden rendben van. Ha elkészült, kattintson az oldal alján található „Telepítés” gombra, hogy telepítse az operációs rendszert a számítógépére.

Amikor a telepítés befejeződött, húzza ki az USB flash meghajtót, és indítsa újra. Újraindítás után az Arch Linux használatra kész lesz. Élvezd!