Az Apple Wellness Widgetek hozzáadása az iPhone lezárási képernyőjéhez (és miért érdemes)

Tudta, hogy az Apple számos wellness-modult kínál alvásának, gyógyszereinek, napi tevékenységének és sok másnak nyomon követéséhez? Mindezeket az adatokat az iPhone lezárási képernyőjén érheti el. Megmutatjuk, hogyan kell beállítani őket.

A widgetek hozzáadása az iOS zárolási képernyőjéhez egyszerű folyamat. Nyissa meg a Lezárási képernyő testreszabási oldalát az iPhone lezárási képernyőjének hosszan történő megnyomásával. Alul megjelenik a Testreszabás menü. Érintse meg a mellette lévő kék plusz (+) ikont egy új lezárási képernyő létrehozásához.

Válassza ki a hátterét a számos kínált lehetőség közül, és ha semmi sem felel meg Önnek, számos webhelyen találhat nagyszerű iPhone háttérképeket. Érezd jól magad az összes testreszabási elemen. További részletekért tekintse meg útmutatónkat az iPhone zárolási képernyőjének testreszabásáról.

Ezután hozzáadhatja wellness-moduljait a lezárási képernyőhöz. Látni fogja a Widgetek hozzáadása szakaszt a Lezárási képernyő testreszabási oldalán. Koppintson rá a térhez hozzáadni kívánt widgetek kiválasztásához. Több widget közül lehet választani. A választás attól függ, hogy mely alkalmazásokat telepítette az eszközére. Egyszerűen érintse meg az ikont, hogy hozzáadja a tálcához.

  Mi a koncertgazdaság, és miért olyan ellentmondásos?

Itt megnézzük az Apple wellness-moduljait, amelyek magukban foglalják az Activity Rings, a Medicines, a State of Mind és az Sleep widgeteket.

Számos oka van annak, hogy az Apple wellness-widgetjeit válasszuk más widgetek helyett iPhone-ja lezárási képernyőjén. Az alábbiakban megvitatjuk, miért és mikor találja hasznosnak ezeket a widgeteket.

Tevékenységgyűrűk Widget

Az Apple ikonikus Activity Rings gyűrűit mindenki ismerheti, aki Apple Watch-ot visel. A három színes gyűrű egy pillantással megmutatja, milyen aktív volt egy nap alatt. Három konkrét tevékenységtípust ábrázolnak: a mozgásodat, az edzésedet, és azt, hogy hányszor álltál fel és mozogtál egy óra alatt.

Ha aktív életmódot szeretne folytatni, ez a widget elengedhetetlen kiegészítője a Lezárási képernyőnek. Megmutatja, milyen közel áll az aznapi alapvető tevékenységi céljainak eléréséhez. Az Apple Watch Activity Rings mindennapi bezárása egyszerűbb ezzel a widgettel az iPhone lezárási képernyőjén.

  9 legjobb Team Fortress 2 (TF2) szervertárhely a legjobb teljesítmény érdekében

Az Activity Rings widgetet akkor találja meg, ha megérinti a Fitness alkalmazást a Widgetek hozzáadása panelen.

Gyógyszerek Widget

A Gyógyszerek widget az Apple Health alkalmazás Gyógyszerek funkciójának parancsikonja, amely értékesnek bizonyult mindenki számára, aki több gyógyszert kezel. Ez megkönnyíti annak ellenőrzését, hogy milyen gyógyszert kell bevennie, és naplózza a bevételét az alkalmazásban.

Értesítést kap, amikor eljött a következő adag bevételének ideje, és az ütemezett időpont is megjelenik a Gyógyszerek widgetben. A Gyógyszerek widget megtalálásához ki kell választania az Egészség alkalmazást a Widgetek hozzáadása panelen.

State of Mind Widget

Gyorsan hozzáférhet iPhone mentálhigiénés nyomkövetőjéhez iOS 17 rendszerben a State of Mind widgeten keresztül, amely úgy néz ki, mint egy kis fa a lezárási képernyőn. A Gyógyszerek widgethez hasonlóan ez is az Egészség alkalmazás alatt található. Ezért feltétlenül válassza ki a Widgetek hozzáadása panelen.

Használja a widgetet parancsikonként, hogy bejelentkezzen, és rendszeresen naplózza aktuális hangulatát és érzelmeit. Idővel, ha ezt teszi, jobban tudatában lesz a mentális jólétének. Gyorsan észre kell vennie a saját lelkiállapotában bekövetkezett változásokat, és lépéseket kell tennie önmaga védelmében.

  Mi az a Microsoft Teams, és megfelelő-e a vállalkozásom számára?

Alvásadatok és ütemezés Widget

Az utolsó jóllét widgetet, az alvást, egy ágy jelöli. Ez is egy parancsikon a beépített Health alkalmazás Alvás részéhez, ahol naplózhatja alvási adatait, illetve beállíthatja és szerkesztheti alvási ütemezését.

Ha Apple Watch-ot visel az ágyban, itt megtekintheti a legfrissebb adatokat. Ellenkező esetben manuálisan kell megadnia. Ügyeljen arra, hogy a Widgetek hozzáadása panelen válassza az Alvó lehetőséget, hogy megtalálja ezt a widgetet.

Most, hogy szánt egy kis időt iPhone-ja testreszabására, gyorsan elérheti az Apple Health alkalmazásban elrejtett legértékesebb eszközöket és funkciókat. Remélhetőleg javulni fog napi tevékenységének, mentális állapotának, gyógyszeres kezelési ütemtervének és alvási egészségének tudatossága, ha hozzáadja ezeket a modulokat.