Az Apple csatlakozik a Race of AI Chatbothoz, az Nvidia pedig az 1 billió dolláros klubhoz

Helló! 🙋 A következő frissítésekkel várjuk Önt ma! 📣

Az Apple csatlakozik a Race for AI Chatbotért

-tól származó jelentés szerint Bloomberga világ legnagyobb piaci tőkéje, az Apple Inc. olyan mesterséges intelligencia-eszközök létrehozásán dolgozik, mint az OpenAI ChatGPT, a Meta’s Llama 2 és a Google Bard.

A jelentés azt is leszögezi, hogy az Apple felépítette saját keretrendszerét, az „Ajaxot” a nagy nyelvi modellek (LLM) létrehozásához. Az LLM-ek mesterséges intelligencia alapú rendszerek, amelyek képesek szöveget feldolgozni és generálni, nyelveket lefordítani, különféle kreatív tartalmakat írni, és informatív módon megválaszolni kérdéseit.

  Nem kapja meg a Netflixet 4K-ban? A következőképpen javíthatja ki

Az Apple viszonylag alacsony profilt tartott fenn generatív mesterségesintelligencia-törekvéseivel kapcsolatban, miközben olyan társaik, mint a Google, a Microsoft és a Meta, gyorsan előrehaladtak a nyilvánosan elérhető generatív AI-ajánlatok fejlesztésében. Mindazonáltal az Apple jelenleg igyekszik kielégíteni a felhasználók növekvő igényét a generatív mesterséges intelligencia technológiák iránt.

Az Nvidia csatlakozik az 1 billió dolláros klubhoz

Nvidia Corp vezető chipgyártó cég, amely a közelmúltban átlépte az egybillió dolláros piaci tőkét. Piaci értéke 10 hónap alatti időszak alatt lenyűgöző 1 billió dollárra emelkedett.

Részvényeinek árfolyama megháromszorozódott, 2022 októbere óta több mint 200%-os növekedést produkált.

Ez a kiemelkedő siker elsősorban az Nvidia erőteljes jelenlétének az AI-iparban és a generatív AI-technológia innovatív fejlesztéseinek tulajdonítható.

  Wi-Fi kontra ZigBee és Z-Wave: melyik a jobb?

A világjárvány idején az Nvidia az adatközpontok és a mesterséges intelligencia szektor jelentős szereplőjévé vált. Sikerét a játékban való erős jelenlétének, a fokozott felhőhasználatnak és a kriptovaluta bányászatban való részvételének köszönheti.

Nevezetesen, az Nvidia kivételes teljesítménye felszínre hozta jelentőségét a mesterséges intelligencia területén.

A cég 1 billió USD-t meghaladó piaci értéke olyan tekintélyes amerikai cégek mellé helyezte, mint az Apple, az Amazon, a Microsoft és a Google (Alphabet).

A Gushwork 2 millió dollárt gyűjt az üzleti feladatok kiszervezésére a mesterséges intelligencia területén képzett munkaerő számára

Gushwork egy olyan startup, amely mesterséges intelligenciát (AI) alkalmaz az ügyfélszolgálati feladatok automatizálására. A társaság a közelmúltban 20 millió dollárt gyűjtött be az A sorozatú finanszírozásból, amelyet a Lightspeed Venture Partners vezetett és meglévő befektetőktől.

  10 legjobb halkereső, hogy megtudja, mi úszik alattad

A Gushwork AI platformja természetes nyelvi feldolgozási (NLP) és gépi tanulási (ML) technológiát is magában foglal, hogy automatizálja az ügyfélszolgálattal kapcsolatos különféle feladatokat, mint például a kérdések megválaszolása, a problémák megoldása, a támogatás biztosítása stb.

A Gushwork kiképezi a mesterséges intelligenciával kiegészített dolgozókat a potenciális ügyfelek keresésére, az e-mail marketingre, a hirdetéskezelésre, a közösségi média bevonására, a webinárium moderálására, a CRM beállítására és még sok másra.

A platform rendkívül hasznosnak bizonyul azon vállalkozások számára, amelyek az ügyfélszolgálat javítására, a működés átszervezésére, a költségek csökkentésére és a kiváló ügyfélélmény biztosítására törekszenek.

További frissítésekért tekintse meg a Legújabb technológia kategóriát.