Az AppImages egyszerű telepítése Linux rendszeren

Az AppImages hasznosak Linuxon. Segítségükkel a felhasználók letölthetnek Linux-programokat és futtathatják azokat anélkül, hogy bármit is telepíteni kellene. Az AppImages azonban nem integrálódik a Linux rendszerbe, mint más programok.

Ha sok AppImaget használ Linux PC-jén, de nem szeretne időt fordítani az AppImage manuális konfigurálására, létrehozni egy parancsikont, és hozzáadni a menühöz, akkor az AppImageLaunchert imádni fogja.

Mi az AppImageLauncher? Ez egy olyan alkalmazás, amely telepítése után automatikusan észleli, ha egy AppImage fut Linuxon, automatikusan létrehoz egy parancsikont, és hozzáadja azt a számítógépén lévő mappákhoz. Itt van, hogyan állíthatja működésbe Linux rendszerén.

Az AppImageLauncher telepítése Linuxra

Az AppImageLauncher alkalmazás sajnos nincs előre telepítve egyetlen Linux operációs rendszerre sem. A program azonban számos Linux operációs rendszert támogat, és könnyen használható.

Az AppImageLauncher telepítésének elindításához Linuxon meg kell nyitnia egy terminálablakot az asztalon. A terminálablak megnyitásához nyomja meg a Ctrl + Alt + T billentyűket a billentyűzeten. Vagy keresse meg a „Terminál” kifejezést az alkalmazás menüjében.

Miután megnyílt a terminálablak, kezdődhet a telepítés. Az alábbi utasításokat követve állítsa be az AppImageLauncher alkalmazást a számítógépén.

Ubuntu

Az AppImageLauncher számítógépre történő telepítéséhez használja a wget parancsot a legújabb DEB letöltéséhez, majd telepítse az apt telepítéssel.

wget https://github.com/TheAssassin/AppImageLauncher/releases/download/v2.2.0/appimagelauncher_2.2.0-travis995.0f91801.bionic_amd64.deb
sudo apt install ./appimagelauncher_2.2.0-travis995.0f91801.bionic_amd64.deb

Debian

A Debiant használók az AppImageLaunchert a wget és a dpkg install paranccsal állíthatják be. Ügyeljen arra, hogy az alábbi apt-get install -f paranccsal javítsa ki a Debian Linux rendszeren fennálló függőséget.

wget https://github.com/TheAssassin/AppImageLauncher/releases/download/v2.2.0/appimagelauncher_2.2.0-travis995.0f91801.bionic_amd64.deb
sudo dpkg -i https://github.com/TheAssassin/AppImageLauncher/releases/download/v2.2.0/appimagelauncher_2.2.0-travis995.0f91801.bionic_amd64.deb
sudo apt-get install -f

Arch Linux

Ha Arch Linuxot használ, nem tudja letölteni az AppImageLauncher csomagot a projekt GitHub oldaláról. Ehelyett telepítenie kell a Trizen AUR helpert, és be kell állítania a trizen -S paranccsal.

sudo pacman -S git base-devel

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git

cd trizen/
makepkg -sri
trizen -S appimagelauncher

Fedora

Ha telepíteni szeretné az AppImageLauncher alkalmazást a Fedorára, le kell töltenie az RPM-csomagot, és telepítenie kell a dnf install paranccsal.

sudo dnf install https://github.com/TheAssassin/AppImageLauncher/releases/download/v2.2.0/appimagelauncher-2.2.0-travis995.0f91801.x86_64.rpm

OpenSUSE

Az OpenSUSE felhasználók számára elérhető egy RPM-csomag. Ahhoz, hogy működjön a Linux számítógépen, használja a wget download parancsot. Ezután, amikor letöltötte az OpenSUSE rendszerére, a zypper install paranccsal telepítheti a rendszerére.

wget https://github.com/TheAssassin/AppImageLauncher/releases/download/v2.2.0/appimagelauncher-2.2.0-travis995.0f91801.x86_64.rpm
sudo zypper install appimagelauncher-2.2.0-travis995.0f91801.x86_64.rpm

Az AppImageLauncher beállítása

Az AppImageLauncher beállításához kövesse az alábbi, lépésenkénti utasításokat.

1. lépés: Nyissa meg az alkalmazásmenüt, és indítsa el az „AppImageLauncher”-t a menün keresztül. Az alkalmazás menüben történő kiválasztásával elindítja az AppImageLauncher beállítási területét.

2. lépés: Keresse meg a „Az AppImage-fájlok tárolási helye a kezelés megkönnyítése érdekében” részt. Ha úgy dönt, módosítsa egy másik mappába; ellenkező esetben hagyja alapértelmezettként.

3. lépés: Válassza ki az „appimagelauncherd” lapot. Ezután jelölje be az „Automatikus integrációs démon automatikus indítása” négyzetet. Ez biztosítja, hogy az AppImageLauncher dameon mindig a háttérben futjon, és készen áll minden olyan AppImages integrálására, amelyet elindítani szeretne.

Honnan tölthető le az AppImages Linuxra

Az AppImages mindenhol megtalálható az interneten, de a legjobb hely a beszerzésükhöz az AppImageHub. A következőképpen használhatja az AppImages letöltéséhez.

1. lépés: Menjen a következőre: AppImageHub.com. Ha ott van, görgessen le a kategóriák részhez. Számos kategória létezik, beleértve a hangot, az oktatást, a játékokat stb.

2. lépés: A kategória kiválasztása után megjelenik az adott kategóriához tartozó AppImages listája. Tekintse át a listát, és válassza ki a számítógépére telepíteni kívánt AppImage-et.

3. lépés: Válassza a „Fájlok” gombot. A „Fájlok” kiválasztásával megjelennek az elérhető letöltések. Ezután kattintson az AppImage elemre a „Fájlok” területen az egérrel.

4. lépés: Válassza a letöltés gombot az AppImage számítógépre való letöltéséhez. A letöltések nem tarthatnak sokáig, mivel az AppImages nem olyan nagy.

Amikor a folyamat befejeződött, indítsa el a „Letöltések” mappát a Linux fájlkezelőben.

Az AppImages telepítése Linuxra az AppImageLauncher segítségével

Az AppImages telepítése az AppImageLauncher segítségével lélegzetelállítóan egyszerű. Bármely alkalmazás telepítéséhez tegye a következőket.

1. lépés: Nyissa meg a „Letöltések” mappát, ahová az AppImage letöltődik.

2. lépés: Kattintson jobb gombbal az AppImage-re az egérrel, válassza az „Open with” lehetőséget, és válassza az „AppImageLauncher” lehetőséget.

3. lépés: Amikor megnyitja az AppImage-et az AppImageLauncher segítségével, egy előugró ablak jelenik meg. Válassza az „Integrálás és futtatás” gombot az AppImage Linux számítógépére való telepítéséhez.