Az Android TV Box gyökereztetése

Mielőtt folytatnánk a témát, nézzük meg, hogy szeret-e kísérletezni a technológiával. Válaszoljon a következő kérdésekre annak elemzéséhez, hogy Ön a kategóriába tartozik. Szeretne egy közönséges LCD vagy LED TV-t olyan Smart TV-vé alakítani, amely hallgatja az Ön parancsait? Ha van megoldás az előző kérdésre, szeretne változtatni rajta? Ha a kérdésekre igen a válasz, próbálja meg elolvasni a cikket a végéig. Nos, az első kérdésre a válasz az Android TV doboz röviden. Részletes választ fog látni a legjobb gyökértelen Android TV dobozban. Ez utóbbi kérdésre a válasz a Root Android TV box vagy a Jailbreak Android TV box. A root vagy a jailbreak kifejezések technikailag megegyeznek, így a cikk az Android box jailbreak témájára összpontosítana. Lehet, hogy ez egy széles körben elfogadott gyakorlat, amely bizonyos óvintézkedéseket igényel, ezért a jobb megértés érdekében olvassa el a cikk összes szakaszát.

Az Android TV Box gyökereztetése

Az Android TV box rootolásának előnyeit ebben a részben ismertetjük.

 • Teljes hozzáférés az Android TV Box rendszerkönyvtárához: Az Android TV Box gyökerezésével teljes hozzáférést biztosít az összes rendszerfájlhoz, és módosíthatja a fájlokat a rendszerkönyvtárban.

 • Módosítások végrehajtása az operációs rendszerben: Az Android TV-box rootolása lehetővé teszi, hogy módosítsa a készülék operációs rendszerét. Módosíthatja az operációs rendszer tartalmát és specifikációit, mivel az letiltja az operációs rendszer beépített biztonsági funkcióját.

 • Nem kompatibilis alkalmazások testreszabása és letöltése: Az Android TV-készülék rootolásával telepítheti azokat az alkalmazásokat, amelyek egyébként nem kompatibilisek az eszközzel. Ezenkívül az eszköz rootolásával testreszabhatja az Android TV-készüléken lévő alkalmazásokat.

 • Egyéb nem támogatott alkalmazások hozzáadása: Lehet, hogy észrevette, hogy nem tud olyan alkalmazásokat hozzáadni az eszközéhez, mint a Kodi, mivel az ütközik az eszköz biztonsági funkciójával. Az Android TV box rootolása után könnyedén hozzáadhatja az alkalmazásokat.

 • Távolítsa el a nem kívánt beépített alkalmazásokat: Ha túlságosan bosszankodnak a beépített alkalmazások, és szeretné módosítani őket, akkor rootolhatja eszközét, és könnyedén eltávolíthatja a nem kívánt alkalmazásokat.

 • VPN-szolgáltatás hozzáadása: A legtöbb Android TV-doboz nem teszi lehetővé különleges funkciók, például VPN-szolgáltatás hozzáadását. VPN-szolgáltatást is hozzáadhat, ha az Android TV-készüléke rootolt.

 • A vizuális elrendezések testreszabása: A legtöbb Android TV doboz nem teszi lehetővé az eszköz vizuális elrendezésének testreszabását és módosítását. Az eszköz rootolásával testreszabhatja a vizuális elrendezéseket, és igény szerint módosíthatja a felületet.

 • Egyéni ROM-ok telepítése: Ha rendelkezik kódokkal, és szeretné futtatni azokat Android TV-készülékén, telepítheti az egyéni ROM-okat az eszköz rootolásával.

 • Jobb akkumulátor-élettartam: Az Android TV-készülék rootolásával megnövelheti eszköze akkumulátorának élettartamát azáltal, hogy hibernálja a nem használt alkalmazásokat az eszközön. Ez lehetővé tenné, hogy az Ön által kedvelt alkalmazásokat nagy teljesítménnyel és jó energiatakarékosság mellett jobb akkumulátor-élettartamot érje el.

 • Eszköz sebességének túlhajtása: Ha túl fáradt a lassú Android TV doboz használatába, az eszköz rootolásával növelheti az órajelet. Ezzel nagyobb sebességgel használhatja a készüléket megszakítások és zavarok nélkül.

Az Android TV Box gyökereztetésének hátrányai

Az alábbiakban felsorolunk néhány hátrányt az Android TV Box gyökerezéséhez.

 • Nincs gyártói vagy szolgáltatói jótállási fedezet: Ha rootolta az Android TV-készüléket, előfordulhat, hogy a gyártó és a szolgáltató által biztosított jótállási fedezet nem érvényes, és a végén leblokkolhatja eszközét.

 • Előfordulhat, hogy a szerzői jogi alkalmazások nem működnek: Ha vannak olyan alkalmazásai, amelyekhez el kell fogadnia a szerzői jogi licencszerződést, előfordulhat, hogy nem fog tudni hozzáférni ezekhez az alkalmazásokhoz, ha rootolt Android TV-készülékén.

 • Nem lesznek elérhetők frissítések: Mivel az Android TV-készülék rootolása lehetővé teszi az egyéni ROM-ok telepítését; nem várhat frissítési üzeneteket a hivatalos oldalakról. A legrosszabb esetben előfordulhat, hogy nem tudja tovább telepíteni az eszköz frissítéseit.

 • Vírusveszély veszélye Android TV-készülékére: Mivel a gyökeres Android TV-doboz bármilyen szoftver telepítésére nyitva áll, előfordulhat, hogy bármilyen rosszindulatú programfájlt telepíthet eszközére. Emiatt az eszközt fenyegető vírus veszélye az eszköz működését veszélyeztetheti.

Elővigyázatossági lépések

Az alábbiakban felsoroljuk azokat a szükséges óvintézkedéseket, amelyeket az Android TV-doboz rootolása előtt végre kell hajtani.

 • Víruskereső szoftver telepítése: Mivel a rootolt Android TV doboz bármely szoftver számára nyitva áll, javasoljuk, hogy telepítsen víruskereső szoftvert a készülékére, hogy megakadályozza a rosszindulatú fájlok bejutását. Ez védőrétegként szolgálhat az alkalmazások és egyéb funkciók használatához.

 • Biztonsági másolat készítése Android TV box adatairól: Ha rootolta az Android TV boxot, elveszítheti az összes részletet, például a fontos fájlokat és az alkalmazások bejelentkezési adatait. Mielőtt rootolná az eszközt, készítsen biztonsági másolatot az Android TV-készülék összes adatáról.

 • VPN-szolgáltatás engedélyezése Android TV-készülékén: Ha bármilyen Torrent-szolgáltatást használ, engedélyeznie kell a VPN-szolgáltatást, hogy megvédje Android TV-készülékét a szerzői jogi problémáktól és egyéb biztonsági okokból.

Konfigurálja az Android TV Box beállításait

A jailbreak Android box első lépése az eszköz beállításainak konfigurálása. Mivel az eszköz rootolásához hozzá kell adnia harmadik féltől származó szoftvereket, konfigurálnia kell a beállításokat az ilyen alkalmazások engedélyezéséhez.

1. Csatlakoztassa az Android TV boxot a TV-hez, és kapcsolja be az Android TV Boxot.

2. Az elérhető menüben kattintson a Beállítások gombra a Beállítások alkalmazás elindításához a TV-n.

3. A Személyes részben kattintson a Biztonság és korlátozások gombra a Biztonsági beállítások képernyő megnyitásához.

4. Az Eszközfelügyelet részben kapcsolja be az Ismeretlen források beállítást, hogy engedélyezze a harmadik féltől származó alkalmazások telepítését.

5. Kattintson az OK gombra a megerősítést kérő felugró ablakban a konfigurációs folyamat befejezéséhez.

Harmadik féltől származó alkalmazások az Android TV Box gyökerezéséhez

Ez a rész azokat a harmadik féltől származó alkalmazásokat tárgyalja, amelyekkel feltörheti az Android TV boxot.

Az alább ismertetett alkalmazásokat egy további alkalmazás segítségével kell telepíteni a tévén. Ügyeljen arra, hogy az említett sorrendben kövesse a lépéseket, hogy elkerülje a folyamat megszakítását.

1. KingRoot

A KingRoot egy ingyenes alkalmazás, és nem szükséges fizetős előfizetés a szolgáltatás használatához és a jailbreak Android box használatához. A telepítési eljárás nem bonyolult, és könnyedén rootolhatja az Android TV dobozt.

1. Csatlakoztassa az Android TV boxot a TV-hez USB-kábellel.

2. Nyissa meg a KingRoot hivatalos webhelyét, és töltse le a telepítőfájlt a TV-készülékére.

3. Kattintson a Legújabb verzió gombra, és kövesse a képernyőn megjelenő parancsokat az .apk fájl telepítésének befejezéséhez.

4. Most indítsa el a Google Play Áruház alkalmazást a tévéjén, és telepítse a Downloader alkalmazást a tévére.

5. Indítsa el a Downloader alkalmazást a telepítés után, és telepítse a KingRoot alkalmazást.

6. Indítsa el a KingRoot alkalmazást a menüből, és kattintson a TRY TO ROOT gombra az oldalon az Android TV-készülék rootolásához.

7. Az Android TV-doboz rootolása után a KingRoot alkalmazás visszatér a kezdőlapjára.

2. Framaroot

A Framaroot egy másik ilyen alkalmazás, amelyet manuálisan kell telepíteni a TV-re az Android TV távirányítójával. Az alábbi lépésekkel feltörheti az Android boxot:

1. Csatlakoztassa az Android TV boxot a TV-hez USB-kábellel.

2. Nyissa meg a Framaroot hivatalos webhelyét, és az APK letöltése gombra kattintva töltse le a telepítőfájlt a TV-készülékére.

3. Kövesse a képernyőn megjelenő parancsokat az .apk fájl telepítésének befejezéséhez.

4. Most indítsa el a Google Play Áruház alkalmazást a tévéjén, és telepítse a Downloader alkalmazást a tévére.

5. Indítsa el a Downloader alkalmazást a telepítés után, és telepítse a Framaroot alkalmazást.

6. Indítsa el a Framaroot alkalmazást, és a kiválasztási képernyőn válassza a Superuser telepítése opciót, majd kattintson a Telepítés gombra.

7. Kattintson az OK gombra a megerősítő üzenetben a rootolási folyamat befejezéséhez.

Ha nem érzi kényelmesen a TV-t az Android TV box rootolásának platformjaként, telepítheti az alábbi alkalmazásokat az eszköz rootolásához a számítógépen.

3. Egykattintásos gyökér

A One Click Root alkalmazás egy megbízható alkalmazás az Android-box jailbreakhez, és fizetős előfizetés szükséges. A telepítési folyamat egyszerű és gyorsan elvégezhető.

1. Nyissa meg a One Click Root alkalmazás hivatalos webhelyét a számítógép alapértelmezett böngészőjében.

2. Csatlakoztassa Android TV-készülékét a számítógépéhez USB-kábellel, és kattintson a START ROOT NOW gombra az alkalmazás letöltéséhez a kiválasztott eszközhöz.

3. Nyissa meg a Beállítások alkalmazást, és a FEJLESZTŐI OPCIÓK beállítási ablakban kapcsolja be az ADB hibakeresés és az USB hibakeresés opciókat a beállítások engedélyezéséhez.

4. Futtassa a letöltött One Click Root szoftvert a ROOT NOW gombra kattintva, és rootolhatja Android TV-készülékét.

4. Kingo GYÖKÉR

A Kingo ROOT alkalmazás lehetővé teszi, hogy néhány kattintással rootolja az Android TV-t, és néhány lépésben feltörheti az Android Boxot.

1. Csatlakoztassa az Android TV dobozt a számítógépéhez USB-kábellel.

2. Nyissa meg a Kingo ROOT hivatalos webhelyét, és kattintson a Letöltés for Windows gombra a kezdőlapon.

3. Indítsa el a letöltött android_root.exe fájlt dupla kattintással.

4. Kattintson a Tovább gombra a Telepítés ablakban a telepítés elindításához.

5. A Licencszerződés képernyőn válassza az Elfogadom a szerződést lehetőséget, majd kattintson a Tovább gombra a folytatáshoz.

6. Kattintson a Befejezés gombra a Kingo Android ROOT Setup Wizard ablakában a telepítési folyamat befejezéséhez.

7. A Kingo ROOT szoftveren lépjen a Beállítások ablakba, és kattintson a FEJLESZTÉSI OPCIÓK szakaszra.

8. Engedélyezze az ADB hibakeresést a szakasz beállításának bekapcsolásával.

9. Kattintson a One Click Root gombra az Android TV-készülék rootolásának megkezdéséhez, és várja meg, amíg a folyamat befejeződik.

Hogyan ellenőrizhető a gyökér

Annak ellenőrzéséhez, hogy az Android TV doboz rootolt-e vagy sem, ellenőrizheti az állapotot a Root Checker alkalmazás egyszerű futtatási funkciójával. Ez a rész ismerteti az eszköz állapotának a TV-készülékkel történő ellenőrzésének módját.

1. Csatlakoztassa Android TV-készülékét TV-jéhez, és indítsa el a Google Play Áruház alkalmazást a tévéjén.

2. Töltse le a Root Checker alkalmazást a TV-készülékére, válassza ki az alkalmazás Basic verzióját, és a telepítés után indítsa el az alkalmazást.

3. Kattintson a GYÖKÉR ELLENŐRZÉSE fülre, majd kattintson a GYÖKÉR ELLENŐRZÉSE gombra a Gyökér állapot ellenőrzése részben az Android TV adatait tartalmazó mezőben az ellenőrzés elindításához.

4. Navigáljon az EREDMÉNYEK lapra, és ellenőrizze, hogy az Android TV doboza sikeresen rootolva van-e vagy sem.

8 legjobb gyökértelen Android TV Box

Számos Android TV-doboz létezik különböző tényezőkkel, például processzorral, gyártóval stb. A legjobb, gyökértelen Android TV-doboz kiválasztásának szükségessége kényszerítő tényező, ha jó élettartamot tervez. A felsorolt ​​Android TV-doboz számos tényezőt tartalmaz, a csúcson lévő nagy teljesítményű eszköztől a sor végén található legolcsóbb és alapvető eszközig. Olvassa el az összes specifikációt, és válassza ki a legmegfelelőbb Android TV dobozt. Tartsa szem előtt az alkalmazás eredményeit a gyökér Android TV doboz kérdésére, és válassza ki azt, amelyik támogatja az ilyen alkalmazásokat. A választások mérlegeléséhez olyan tényezőket vehet igénybe, mint a RAM és a tárhely.

1. Chromecast Google TV-vel

A Chromecast with Google TV tökéletes választás Android TV-dobozként.

 • A doboz kiváló képminőséget biztosít 4K felbontással és lehetővé teszi a HDR streamelést.
 • Ezt egy könnyen használható, kicsi és jól felépített távirányító is támogatja, amely elegáns és kompakt kialakítású.
 • A távirányító használatának jelentős előnye, hogy támogatja a Dolby Vision/Atmos funkciót.
 • A Google TV szoftvere új funkciókat és továbbfejlesztett dizájnt kínál a képhez, amely lehetővé teszi az új Google felhasználói felület megjelenését, és a Google TV felülete kiváló.
 • A doboz processzora Amolgic S905X3, amely lehetővé teszi a dobozban lévő műveletek zökkenőmentes működését.
 • A doboz 2 GB RAM-ot biztosít, és akár 8 GB tárhelyet is tud tárolni.
 • A doboz ára a piaci trendekhez képest a legkedvezőbb.
 • Lehetővé teszi szinte minden streaming szolgáltatás egyszerű elérését.
 • A távirányító azonban korlátozott számú gombbal rendelkezik, így nehéz lehet az alkalmazásokhoz való könnyű hozzáférést.
 • A Chromecast használatának másik korlátja, hogy kevés a megoldatlan hiba és hiba.

2. NVIDIA Shield TV

Az NVIDIA Shield TV jó választás, ha az Android TV dobozának hosszú távú megőrzését keresi.

 • A doboz elegáns és kompakt kialakítású, amely jobban hasonlít egy kis csőhöz, mint egy dobozhoz.
 • Hozzáférhet az NVIDIA felhőalapú játékszolgáltatáshoz vagy az NVIDIA GeForce Nowhoz, amely lehetővé teszi, hogy számítógépes játékokat játsszon tévén.
 • 4K felskálázást és HDR felbontást kínál, amely gyorsabb processzorral vagy NVIDIA Tegra X1+-val érkezik.
 • Támogatja a Dolby Vision és a Dolby Atmos technológiát is, és AI felskálázással rendelkezik, amely a HD tartalmat 4K felbontásúvá alakítja.
 • A doboz RAM mérete 2 GB, és akár 8 GB tárhelyet is el tud foglalni, mivel van benne microSD kártyanyílás.
 • Ha vezetékes kapcsolatot szeretne, van egy Ethernet csatlakozó.
 • A dobozhoz tartozik egy prémium távirányító, amely egy kényelmes háromszög alakú távirányító, és van egy elveszett távirányító is a dobozon.
 • Az eszköz gyakran frissítéseket kap, így hasznosabb, mint a lista többi része.
 • A fő hátránya, hogy a doboz ára nem megfizethető, de az általa kínált előnyöket figyelembe véve elszámolható.

3. NVIDIA Shield TV Pro

Az NVIDIA Shield Pro az NVIDIA Shield TV továbbfejlesztett változata, és jobb funkciókkal rendelkezik, mint az előző verzió.

 • A processzor az NVIDIA Tegra X1+, és hasonló alapszolgáltatásokat nyújt, mint az NVIDIA Shield TV.
 • Az Android TV doboz által kínált képminőség 4K és HDR felbontásban érhető el.
 • A 4K-s felskálázáson és a prémium távirányítón kívül extra RAM-mal vagy tárhellyel rendelkezik, és teljes méretű USB-portokkal rendelkezik.
 • Perifériaként külső tárolóeszközöket, vezeték nélküli antennákat és billentyűzeteket is csatlakoztathat a hátoldalon található USB-portok segítségével.
 • Ezt az Android TV-dobozt SmartThings hubnak tekintheti, mivel számos funkciót támogat.
 • 3 GB RAM-mal és 16 GB tárhellyel rendelkezik, amely lehetővé teszi a Dolby Vision és a Dolby Atmos használatát.
 • A dobozhoz mellékelt prémium távirányítón engedélyezve van az elveszett távirányító kereső funkciója.
 • A doboz mérete azonban nagyobb és kicsit drágább, mint az alapverzióé.
 • Ideális választás azoknak a nagy teljesítményű felhasználóknak, akik szeretik az Android TV-box használatából származó több előnyt is.

4. TiVo Stream 4K

A TiVo Stream 4K szintén az egyik legjobb Android TV doboz.

 • A TiVo Stream 4K Amolgic S905Y2 processzorral rendelkezik, és jó választás pénzmegtakarításhoz.
 • Támogatja a 4K és HDR felbontású képeket, de hiányzik a 4k felskálázási funkció.
 • A doboz támogatja a Dolby Vision és Dolby Atmos technológiát is, és könnyen beállítható a TV-készülékhez.
 • Ez egy Android TV doboz, amely 2 GB RAM-mal és 8 GB tárhellyel rendelkezik.
 • Integrálhat Sling TV-csatornákat, és a távvezérlő számbillentyűzetével kereshet élő csatornákat a TV-n.
 • Az Android TV-doboz távirányítója hangvezérléssel rendelkezik, és könnyen elérhető a Google Asszisztens.
 • Az exkluzív TiVo Stream alkalmazás lehetővé teszi a műsorok és filmek megtekintését az ajánlások és preferenciái alapján.
 • Az alkalmazás hozzáférést biztosít a Streaming szolgáltatásokhoz is, így az alkalmazás egy extra kiegészítő funkció.

5. onn. Android TV UHD streaming eszköz

Az onn. Az Android TV UHD Streaming Device a legolcsóbb Android TV doboz a piacon.

 • A doboz Amlogic S905Y2 processzorral rendelkezik, és támogatja a HDR képeket, a kínált képminőség pedig 4K UHD.
 • Támogatja a Dolby Atmost is, és 2 GB RAM-mal és 8 GB nem bővíthető tárhellyel rendelkezik.
 • A dobozhoz mellékelt távirányító a normál TV-vezérlők mellett egy dedikált Assistant gombbal is rendelkezik a Google Assistant számára.
 • A távirányítón négy parancsikon található a legjobb streaming szolgáltatásokhoz, és ezeknek a gomboknak a megnyomásával könnyedén elérheti őket.
 • A fő hátránya, hogy nem támogatja a Dolby Vision és a Wi-Fi kapcsolatot.

6. Xiaomi Mi Box S

A Xiaomi Mi Box S egy alacsony árú, jó előnyökkel rendelkező Android TV doboz.

 • 4K és HDR támogatással rendelkezik az NVIDIA Shield TV-hez hasonló képhez.
 • Tiszta Android TV felületet is kínál, és minden olyan kiegészítőt megtalál, amely hasonló a TiVo Stream 4K Android TV dobozhoz.
 • A dobozhoz mellékelt távirányító leegyszerűsített kialakítású, a Mi TV sticket pedig a gombkiosztásban találod meg.
 • Előfordulhat, hogy az eszköz nem biztosítja a megszakítás nélküli működést, és időnként előfordulhatnak késések a doboz használatában.

7. Xiaomi Mi TV Stick

A Xiaomi Mi TV Stick ideális, ha az Android TV doboz alapváltozatát keresi.

 • A kínált képminőség 1080 p, nem pedig 4K felbontás.
 • A doboz rendkívül kedvező árú a korlátozott funkcióknak és az egyszerű, alacsony profilú kialakításnak köszönhetően.

8. Dynalink

A Dynalink egy másik legjobb Android TV doboz.

 • A Dynalink Android TV dobozban az Amolgic S905Y2 processzor található.
 • 4K HDR videó streameléssel rendelkezik, és 2 GB RAM-ot és 8 GB nem bővíthető tárhelyet biztosít.
 • A doboz könnyű és hordozható, így jó választás a gyakori módosításokhoz.
 • Előfordulhat, hogy időnként lehetővé teszi a Dolby Audio támogatását, és nem kompatibilis a Dolby Visionnal.
 • A doboz távirányítója olyan funkcióval rendelkezik, amely lehetővé teszi a középső Assistant gomb hangutasításaival történő vezérlését.
 • Egyes gombok a streaming szolgáltatásokhoz, például a Netflixhez és a YouTube-hoz irányítanak, és van egy gomb a Google Play eléréséhez.
 • Ezen a dobozon két port található, egy micro USB port a tápellátáshoz, a másik pedig egy HDMI port.

***

A cikk fő célja, hogy olyan alkalmazásokat biztosítson, amelyek segítenek rootolni az Android TV boxot. Az alkalmazásokkal feloldhatja az Android boxot, és tetszés szerint használhatja. A rootolással jailbreakelheti az Android TV boxot, és a cikkben ismertetjük azokat a funkciókat, amelyekhez a folyamat után hozzáférhet. Ezenkívül a megvásárolható legjobb root nélküli Android TV dobozok listája. Ha bármilyen javaslata vagy kérdése van ezzel a cikkel kapcsolatban, kérjük, használja a megjegyzések szakaszt, és ossza meg velünk gondolatait.

  Hogyan szabadíthat fel tárhelyet Android telefonján a Files by Google segítségével