Az AMC csoportos kereseti perre vonatkozó egyezségi e-mail jogszerű, de megéri?

Kulcs elvitelek

  • Azok a magánszemélyek, akik 2021. január 18. és 2024. január 10. között AMC szolgáltatásokra előfizettek vagy vettek igénybe, kártérítést kaphatnak az AMC Networks elleni perbeli egyezség alapján.
  • A követelést közvetlenül az AMC VPPA Settlement hivatalos webhelyén keresztül nyújthatja be, vagy töltse le a kereseti űrlapot, és 2024. április 9-ig postai bélyegzővel elküldje.
  • Mivel az elszámolási osztály 11,4 millió előfizetőből áll, és az elszámolási alap 8,3 millió dollár, minden érintett felhasználó kevesebb mint 1 dollárt kaphat.

Kapott-e e-mailt az AMC Networks elleni csoportos perbeli egyezségről, amelyben azt állítják, hogy jogosult kártérítésre? Ne féljen: ez az e-mail valódi, és nem vonatkozik Önre. Ehelyett az AMC Networks elleni jogi lépésekre vonatkozik a felhasználói adatokkal való állítólagos visszaélés miatt – és arról, hogy miként juthat hozzá a kifizetésből.

  A Google naptár szinkronizálása az iPhone naptáralkalmazásával

Miért kapta meg az AMC csoportos perre vonatkozó egyezségi e-mailt?

Ha megkapta az AMC perre vonatkozó egyezségi e-mailt, valószínű, hogy 2021. január 18. és 2024. január 10. között regisztrált vagy előfizetett az olyan AMC szolgáltatásokra, mint az AMC+, a Shudder, az Acorn TV, az ALLBLK, a SundanceNow vagy a HIDIVE. előfordulhat, hogy a vállalat az Ön hozzájárulása nélkül megosztotta az Ön személyazonosításra alkalmas adatait harmadik felekkel.

A keresetet az említett szolgáltatásokra előfizetett felhasználók nyújtották be 2023 januárjában, azt állítva, hogy a cég megsértette a videó adatvédelmi törvényt. Ez a törvény megtiltja a videoszolgáltatóknak, hogy szándékosan felfedjék a felhasználók személyazonosításra alkalmas adatait más cégeknek a hozzájárulásuk nélkül.

2023 decemberében az AMC Networks és az előfizetőket képviselő ügyvédek közötti tárgyalásokat követően mindkét fél megegyezésre jutott a jogi költségek elkerülése érdekében. Az ügyintézők most megkeresik az érintetteket, hogy tájékoztassák őket az egyezségről, és felszólítsák őket, hogy határidő előtt nyújtsák be igényüket.

Hogyan nyújtson be követelést és kapja meg az AMC elszámolási kifizetését

Ha jogosult az AMC Settlement Class tagjává válni, vagyis 2021. január 18. és 2024. január 10. között e-mailt kapott, és igénybe vette az AMC szolgáltatásokat, kétféleképpen nyújthatja be igényét.

  A Google Fotók 9 legjobb saját üzemeltetésű fotómentési alternatívája [2023]

Az első lehetőség az, hogy közvetlenül a hivatalos AMC VPPA Settlement webhely, egy gyors folyamat, amely mindössze néhány percet vesz igénybe. Alternatív megoldásként letöltheti az igénylőlapot a Az AMC VPPA Egyezség weboldala és a kitöltött űrlapot 2024. április 9-ig postai bélyegzővel postázni.

Mivel az online módszer gyorsabb és biztonságosabb, javasoljuk, hogy igényét közvetlenül a webhelyen keresztül nyújtsa be.

Mennyi az AMC elszámolás? Megéri?

A hivatalos weboldalon nyilvánosan elérhető információk szerint az elszámolási alap körülbelül 8,3 millió dollárra becsülhető. Az ügyvédi díjak, az elszámolási adminisztrációs költségek, az adók és egyéb levonások elszámolása után a fennmaradó összeg egyenlő arányban kerül felosztásra az Elszámolási Csoport tagjai között.

Alapján USA Today, az AMC Networksnek 11,4 millió előfizetője volt az egyezségi megállapodás megkötésekor. Tekintettel az egyezségben részt vevő személyek nagy számára, valószínű, hogy minden egyes személy kompenzációja kevesebb lehet, mint 1 USD, feltételezve, hogy az összes jogosult személy benyújtja igényét a 2024. április 9-i határidőig.

  A kék-zöld telepítés és a DevOps-ban betöltött szerepe magyarázata

Nem valószínű, hogy minden igénylő emlékezni fog rá, de Ön még mindig csak néhány dollárt keres.

A csalók AMC egyezségi adminisztrátornak adják ki magukat

Mivel az elszámolási adminisztrátorok továbbra is felveszik a kapcsolatot az érintett felhasználókkal, megnő annak a kockázata, hogy a csalók rendszergazdáknak próbálják ki magukat, hogy megtévesszék a felhasználókat. Az ilyen csalások elleni védekezés érdekében tegye meg a következő óvintézkedéseket:

  • Elszámolási igényét kizárólag a hivatalos AMC VPPA Settlement webhely. Ha egy adathalász e-mail egy másik webhelyre irányítja Önt, az valószínűleg átverés.
  • A települési alap fedezi az elszámolással kapcsolatos költségeket és adókat. Így ha díjat kell fizetnie azért, hogy jelentős jutalmat kapjon az egyezségből, az valószínűleg átverés.
  • Ne fedje fel személyes adatait senkinek, kivéve a kereset benyújtásakor. Ha egy e-mail személyes adatokat kér, főleg banki adatokat, ne ossza meg azokat.

Ha azt gyanítja, hogy a csalók már megtévesztették Önt, tegyen sürgős lépéseket, hogy megakadályozza a helyzet további eszkalálódását.

Remélhetőleg most már jobban megérti, miért kapta ezt az e-mailt, és hogyan járjon el követelésével. Az elszámolásról bővebben a GYIK oldal az AMC VPPA Settlement webhelyén.