Az Alkalmazások lista megnyitása Windows 11 rendszeren

A Microsoft még nem kísérletezett a Start menüvel. A Windows 8 Start menüje katasztrófa volt, és az operációs rendszer egyik legrosszabb kritikája lett. A Microsoftnak végül „javítania” kellett, de a Windows 11 új Start menüvel rendelkezik, amely eltér a Windows 10, Windows 8 és Windows 7 Start menüjétől. A felhasználók számára tanulási görbe, és esetleg tomboló lesz.

Alkalmazások listája Windows 11 rendszeren

Alkalmazások listája Windows 11 rendszeren

A Windows 11 Start menüje azonban más, de továbbra is van egy Alkalmazások listája, azaz a rendszerre telepített összes alkalmazás listája. A felhasználók rákattinthatnak az alkalmazásra a megnyitáshoz. A trükk az, hogy kitaláljuk, hogyan lehet elérni az Alkalmazások listáját.

  Hogyan kényszeríthet ki egy alkalmazást a Windows 10 rendszeren

Nyissa meg az Alkalmazások listáját a Windows 11 rendszeren

Az Alkalmazások listája könnyen elérhető, de nem olyan könnyű megtalálni, mert az új Start Menu Window 11 továbbra is megjeleníti a rögzített alkalmazásokat (a csempe már nem számít).

Kattintson a Start vagy a Windows gombra a tálcán a Start menü megnyitásához.
Kattintson a jobb felső sarokban található Minden alkalmazás elemre.
Megjelenik az alkalmazások listája. Görgessen végig rajta, és válassza ki a megnyitni kívánt alkalmazást.

Az alkalmazások listája gyorstárcsázás

A Windows 11 Start menüje eltér, de továbbra is tartalmaz funkciókat a Windows 10 Start menüjéből. A gyorstárcsázás továbbment. Ha rákattint egy betűre az alkalmazások listájában, pl. A, akkor a gyorstárcsázásra kerül. Kattintson egy másik betűre, pl. F, és az alkalmazások F betűvel kezdődő részéhez ugrik. Ez jelentősen megkönnyíti a böngészést.

  A parancssor alapértelmezett ablakméretének beállítása Windows 10 rendszeren

Szerezze be a Windows 10 Start menüjét a Windows 11 rendszerben

Létezik egy rendszerleíró feltörés, amely vissza tudta állítani a Windows 10 start menüjét a Windows 11 rendszerben. Bár akkor működött, a Microsoft letiltotta. Ez nem váratlan, és valószínűleg sok más, a rendszerleíró adatbázissal kapcsolatos módosítással is meg fog történni, amelyeket a Windows 11 bétaverziója alatt fedeznek fel.

Mire a Windows 11 a nyilvánosság számára elérhetővé válik, egészen másképp fog működni, mint most az előnézeti szakaszban.

Következtetés

A Windows 11 Start menüje szakaszokra van felosztva, és a rögzített alkalmazások felül görgethető formában jelennek meg. Ez a szakasz görgethető, ami azt jelenti, hogy egy alkalmazás Start menühöz rögzítése némileg elveszíti hasznosságát. Ha túl sok alkalmazás van rögzítve a Start menüben, azok a következő „oldalon” jelennek meg, és a felhasználóknak görgetniük kell a megnyitáshoz. A mappákat és az alkalmazáscsoportokat is eltávolítottuk. Reméljük, hogy a keresősáv elég jól működik ahhoz, hogy versenyezzen a Spotlighttal a macOS rendszeren. Ha igen, előfordulhat, hogy azt használja alkalmazások megnyitásához.

  Váltás a megnyitott alkalmazások és a Windows között Mac rendszeren