Az alapértelmezett SMS-alkalmazás beállítása Androidon

Az iOS-szel ellentétben az Android lehetővé teszi, hogy harmadik féltől származó alkalmazásokat használjon alapvető funkciók, például szöveges üzenetek végrehajtására. Így állíthat be új alapértelmezett szöveges alkalmazást Android telefonján.

Először telepítenie kell a használni kívánt helyettesítő szöveges alkalmazást. Rengeteg ilyen van SMS-alkalmazások a Play Áruházban. SMS szöveg népszerű, és mi itt példát fogunk használni.

Az SMS-küldő alkalmazás telepítése után kétféleképpen állíthatja be alapértelmezettként. Megteheti magából az alkalmazásból, amikor először indítja el az alkalmazást, vagy megteheti később az eszköz Beállítások alkalmazásán keresztül.

Állítsa be az SMS alkalmazást alapértelmezettként az első indításkor

Nyissa meg az alkalmazást, és kattintson a kezdeti indítási dolgokon túl (itt a „Texra használatának indítása” gombra kell kattintanunk, és el kell fogadnunk a szükséges engedélyeket).

  Hogyan készítsünk biztonsági másolatot a Steam játékokról Linuxon

Amint az alkalmazás elindul, megjelenik egy gomb az alján, amely megkérdezi, hogy szeretné-e alapértelmezett alkalmazásként beállítani. Érintse meg a gombot, majd a megerősítéshez érintse meg az „Igen” gombot.

És most ez az alapértelmezett szöveges alkalmazás. Szinte minden alkalmazás kérni fogja, hogy állítsa be alapértelmezett alkalmazásként, amikor első alkalommal használja őket. Azok számára, amelyek nem (vagy ha egy ideje használta az alkalmazást, és most alapértelmezettként szeretné beállítani), használja a következő részben található technikát.

Állítson be egy SMS-küldő alkalmazást alapértelmezettként a Beállításokban

Kezdje az eszköz beállításaival.

Itt meg kell keresnie az Alapértelmezett alkalmazások nevű beállítást. Mivel minden gyártó másként szervezi a beállításokat, javasoljuk, hogy végezzen keresést.

  Mik azok az USB Gen 1, Gen 2 és Gen 2×2?

Az Alapértelmezett alkalmazások beállításban érintse meg az „SMS-alkalmazás” lehetőséget.

Megjelenik az összes olyan alkalmazás listája, amely támogatja az SMS-küldést. Válassza ki azt az alkalmazást, amelyet alapértelmezetté szeretne tenni (esetünkben a Textrát). Az alábbi képen láthatóhoz hasonló figyelmeztetést láthat. Ha igen, érintse meg az „OK” gombot.

Gratulálunk! Sikeresen megváltoztatta az alapértelmezett SMS-küldő alkalmazást Android telefonján.

Kép jóváírása: Noyna/Shutterstock