Az alapértelmezett címsorstílusok megváltoztatása a Microsoft Wordben

A Word számos különböző szintű címsorhoz és alcímhez biztosít beépített stílusokat – 1. címsor, 2. címsor stb. A stílusok határozzák meg a betűtípus családját, méretét, színét és egyebeket. Bár létrehozhat saját stílusokat, és használhatja azokat címsorként, vagy menet közben módosíthatja a címsorok megjelenésének formázását, az alapértelmezett stílusokat is módosíthatja, ha akarja.

A címsor stílusának testreszabása

A Word „Kezdőlap” lapján a „Stílusok” csoportban talál néhány beépített stílust, beleértve a Címsor 1 és Címsor 2 stílusokat.

Kattintson a jobb gombbal bármelyik címsorstílusra, majd válassza a „Módosítás” lehetőséget a testreszabásuk megkezdéséhez.

De a Word egy csomó más címsorszintet is tartalmaz – összesen kilencet. Megtekintésükhöz kattintson a „Stílusok” csoport jobb alsó sarkában található kis nyílra.

  Az Outlook-bővítmények letiltása a hibaelhárításhoz

Alapértelmezés szerint a megnyíló Stílusok ablak csak az ajánlott stílusokat jeleníti meg, amely ugyanaz a csoport, mint a Word a szalagon. A módosításhoz, hogy az összes stílust lássa, nyomja meg az „Opciók” gombot.

A megnyíló Stíluspanel-beállítások ablakban nyissa meg a „Megjelenítendő stílusok kiválasztása” legördülő listát, módosítsa az „Ajánlott” értékről „Minden stílus” értékre, majd nyomja meg az „OK” gombot.

A Stílusok ablak most mind a kilenc címsorszintet mutatja.

Kattintson a jobb gombbal bármelyikre, majd válassza a „Módosítás” lehetőséget a stílus testreszabásának megkezdéséhez.

Akár a Szalagból, akár a Stílusok ablakból kezdte el a stílus módosítását, megnyílik a „Stílus módosítása” ablak, és a folyamat többi része ugyanaz.

A „Tulajdonságok” részben átnevezheti a stílust, kiválaszthatja a „Stílustípust” (csak bizonyos címsoroknál érhető el), a szerkesztett stílust egy másik stílusra alapozhatja, és még a következő bekezdés stílusát is módosíthatja. cím. Címsorunkat „Egyéni stílus”-nak nevezzük el, a többit pedig békén hagyjuk, mivel az alapértelmezett beállítások már elég jók a címsorokhoz.

  A Twitter-szálak elnémítása iPhone-on, Androidon és az interneten

A „Formázás” részt négy különálló részre bontjuk.

Ebben a részben módosíthatja a betűtípust, -méretet és -színt. Szövegében félkövér, dőlt vagy aláhúzott betűket is alkalmazhat. A jobb oldali legördülő menüből választhatja ki a szkript típusát (például latin vagy ázsiai).
Ebben a részben állíthatja be az igazítási és behúzási beállításokat.
Ebben a szakaszban láthatja a változások élő előnézetét.
Ez a rész a címsor stílusának írásos leírását mutatja be.

A Stílus módosítása ablak következő bitje segítségével kiválaszthatja, hogy hozzáadja-e a stílust a Stílusgalériához, és hogy automatikusan frissítse-e a stílust, ha manuálisan módosítja a dokumentum egy bekezdését, amely ezt a stílust használja (általában nem javasoljuk a ezt a lehetőséget, mert mindig elgondolkodtatja az embereket, hogyan változott meg a stílusuk). Kiválaszthatja azt is, hogy a végrehajtott stílusmódosítások csak az aktuális dokumentumra vonatkozzanak-e, vagy a sablonon alapuló új dokumentumokra. Mivel a dokumentum alapjául szolgáló sablon valószínűleg a Word fő normal.dot sablonja, ennek a lehetőségnek a kiválasztása általában azt jelenti, hogy a módosítások az összes dokumentumra vonatkoznak.

  A Trackpad gesztusainak használata iPaden

Ha nem biztos ezekben a lehetőségekben, javasoljuk, hogy hagyja őket az alapértelmezett beállításokon. Ha többet szeretne megtudni a stílusok működéséről, tekintse meg útmutatónkat a stílusok és témák elsajátításáról.

Miután kiválasztotta, válassza az „OK” gombot a módosítások alkalmazásához.

Ha szerkesztette a címsor nevét, a változás a Szalagon és a Stílusok menüben is megtörténik.

Most már csak válassza ki a stílust, és kezdjen el gépelni!