Az alacsony fogyasztású mód automatikus engedélyezése iPhone-on

Amikor iPhone-ja lemerül, az iOS felugró ablakot jelenít meg, amely arra kéri, hogy aktiválja az „Alacsony fogyasztású módot”, hogy azonnal kikapcsoljon minden háttértevékenységet az akkumulátor élettartamának meghosszabbítása érdekében. Ha aktiválja, az energiatakarékos mód mindaddig engedélyezve marad, amíg az iPhone akkumulátora elegendő mértékben fel nem töltődik. Emellett az alacsony fogyasztású módot manuálisan is bekapcsolhatja, igényeitől függően, hogy javítsa iOS-eszköze akkumulátorának élettartamát. Bár ez egy jól átgondolt megvalósítás, szívesebben engedélyezné az alacsony fogyasztású módot az iPhone-on, amikor az akkumulátor lemerül egy bizonyos százalékot? Egy parancsikonnak köszönhetően lehetséges az energiatakarékos mód automatizálása iOS 15 rendszeren. Hadd segítsek a beállításában!

Lépjen be automatikusan alacsony fogyasztású módba az iPhone készüléken (2022)

Mi az az alacsony fogyasztású mód és hogyan működik iPhone-on?

Először az iOS 9-ben (2015) vezették be, az alacsony fogyasztású módot úgy tervezték, hogy növelje iPhone akkumulátorának élettartamát. Ha aktiválja ezt az energiatakarékos módot, az a következő funkciókat érinti:

  • Háttéralkalmazás frissítés
  • 5G (kivéve videó streaming)
  • E-mail lekérés
  • Néhány vizuális effektus
  • Automatikus zárolás (alapértelmezés szerint 30 másodperc)
  • iCloud Photos (átmenetileg szünetel)
  • Automatikus letöltések

Ha le van tiltva az energiaigényes tevékenységek, iPhone-ja egy kicsit tovább bírja korlátozott mennyiségben. Tökéletes azokra az időszakokra, amikor útközben van, és azt szeretné, hogy eszköze a szokásosnál tovább működjön. Miután feltöltötte iPhone-ját 80%-ra, az energiatakarékos mód automatikusan kikapcsol, hogy a háttérben végzett tevékenységek normálisan fussanak.

  Mi az SD Express és mennyivel gyorsabb?

De mi van akkor, ha gyakran elfelejti elindítani ezt az üzemmódot, amikor az akkumulátor töltöttségi szintje alacsony, és ezért a kívánt százalékon, például 30%-on vagy 15%-on szeretné aktiválni? Nos, itt lép működésbe az alacsony fogyasztású mód parancsikonja az iPhone-on. Tanuljuk meg, hogyan kell beállítani:

Automatizálja az alacsony fogyasztású módot iPhone-ján

Az energiatakarékos mód automatizálásához beállítunk egy „Akkumulátorszint” nevű parancsikont. Az iPhone felhasználók megbízható parancsikonjaként megbízhatóan működik. Csak kövesse az alábbi lépéseket:

1. Először nyissa meg a Beállítások alkalmazást iPhone-ján. Ezután válassza az „Akkumulátor” lehetőséget, és kapcsolja be az „Alacsony fogyasztású módot”.

2. Ezután indítsa el a Parancsikonok alkalmazást, és lépjen az „Automatizálás” fülre az alsó navigációs sávról.

Megjegyzés: Ha az Apple Shortcuts alkalmazás nem érhető el az eszközön, töltse le az App Store áruházból. Ingyenesen elérhető, és támogatja az iOS 12 vagy újabb rendszert futtató iPhone készülékeket.

3. Ezután érintse meg a „Személyes automatizálás létrehozása” lehetőséget. Ezután görgessen lefelé, hogy megtalálja az akkumulátor töltöttségi szintjét, és válassza ki.

4. A következő lépésben húzza a csúszkát balra vagy jobbra az akkumulátor százalékos arányának kiválasztásához, ha azt szeretné, hogy az alacsony fogyasztású mód automatikusan bekapcsoljon iPhone-ján. Kiválaszthatja azt is, hogy engedélyezi-e az energiatakarékos módot, ha eszköze eléri ezt a százalékot, vagy az alá esik. Például bekapcsolom az alacsony fogyasztású módot, amikor az akkumulátor töltöttsége eléri az 50%-ot. Miután kiválasztotta a kívánt töltöttségi százalékot, érintse meg a Tovább gombot.

5. Itt érintse meg a „Művelet hozzáadása” elemet. Ezután keresse meg a „Low Power Mode” kifejezést a keresősávban, és válassza a „Kis fogyasztású mód beállítása” lehetőséget.

6. Érintse meg a Tovább gombot, és győződjön meg róla, hogy a képernyő jobb felső sarkában nyomja meg a Kész gombot a parancsikon módosításainak megerősítéséhez.

  Hogyan változtasd meg a viszály állapotát

Megjegyzés: Ha nem szeretné, hogy a Parancsikonok alkalmazás figyelmeztetést jelenítsen meg az automatizálás bekapcsolásakor, kapcsolja ki a „Kérdezzen futás előtt” kapcsolót.

És ez az! Az iPhone automatikusan alacsony fogyasztású módba lép, hogy kímélje az akkumulátor töltöttségét, amint eléri a kiválasztott százalékot.

Tartsa az alacsony energiafogyasztású módot tartósan engedélyezve az iPhone készüléken

Van egy másik rendkívül praktikus parancsikon, amely lehetővé teszi az alacsony fogyasztású mód állandó engedélyezését. Ha a készülék akkumulátor-élettartamának meghosszabbítása mindennél fontosabb, akkor mindenképpen ezt a parancsikont kell használnia. A következőképpen állíthatja be:

1. Az induláshoz nyissa meg a Parancsikonok alkalmazást iPhone-ján, és lépjen az „Automatizálás” fülre az alsó navigációs sávon.

2. Most érintse meg a „Személyes automatizálás létrehozása” gombot új automatizálás hozzáadásához. Vegye figyelembe, hogy ha már beállított egy automatizálást, először meg kell érintenie a „+” gombot, majd meg kell nyomnia a „Személyes automatizálás létrehozása” gombot.

3. Az „Új automatizálás” panelen görgessen lefelé az „Alacsony fogyasztású mód” elemhez, és válassza ki.

4. Ezután személyre szabjuk az automatizálást kiváltó feltételeket. Válassza a „Ki van kapcsolva” opciót (a kék pipa látható alatta), és győződjön meg arról, hogy a „Bekapcsolva” lehetőség nincs bejelölve. Ezt követően érintse meg a „Tovább” gombot a képernyő jobb felső sarkában.

5. Ezután érintse meg a „Művelet hozzáadása” elemet, keresse meg a „Low Power” kifejezést, és válassza a „Kis fogyasztású mód beállítása” lehetőséget.

6. Most az „Alacsony fogyasztású mód beállítása” művelet alapértelmezés szerint „Az alacsony fogyasztású mód bekapcsolása” lesz. Érintse meg a „Tovább” gombot a képernyő jobb felső sarkában, és kapcsolja ki a „Kérdezzen futás előtt” kapcsolót. Ha a rendszer kéri, érintse meg a „Ne kérdezzen” gombot a felugró párbeszédpanelen a választás megerősítéséhez. Ezt annak érdekében tettük, hogy a Parancsikonok alkalmazás ne jelenjen meg üzenet minden alkalommal, amikor az automatizálás aktiválódik.

  Szülői felügyelet beállítása iPhone-on

7. Végül érintse meg a „Kész” gombot a módosítások mentéséhez. A továbbiakban minden alkalommal, amikor az alacsony fogyasztású módot letiltják, a Parancsikonok alkalmazás bekapcsolja azt.

Az alacsony fogyasztású mód automatizálásának letiltása/ törlése az iPhone készüléken

Ha már nincs szüksége az alacsony fogyasztású mód automatizálására az iPhone-on, akkor a Parancsikonok alkalmazásból letilthatja vagy akár törölheti is. Itt részleteztük mindkét módszer lépéseit:

1. Nyissa meg a Parancsikonok alkalmazást iPhone-ján, és lépjen az „Automatizálás” fülre a képernyő alján.

3. Az automatizálás letiltásához érintse meg azt, majd kapcsolja ki az „Automatizálás engedélyezése” kapcsolót. A változtatás megerősítéséhez feltétlenül érintse meg a „Kész” gombot a jobb felső sarokban.

2. Ha törölni szeretné az automatikát, húzza jobbról balra, majd nyomja meg a piros „Törlés” gombot.

Tippek, hogyan hozhatja ki a legtöbbet az iPhone alacsony energiafogyasztású üzemmódjából

Hát tessék! Így automatizálhatod a szuper hasznos energiatakarékos módot iOS-eszközödön. Figyelembe véve, hogy mennyire kulcsfontosságú ez az akkumulátor élettartamának megtakarításában, amikor lemerül, használja ki a legtöbbet a parancsikonokból, hogy vagy automatikusan aktiválja a kívánt akkumulátorszázalékon, vagy döntse el, hogy folyamatosan engedélyezve marad. Mivel ezek megbízható parancsikonok, probléma nélkül működnek. Ennek ellenére ossza meg gondolatait ezekről az alacsony fogyasztású módokról a megjegyzésekben. Ha további ilyen remek tippeket szeretne felfedezni, tekintse meg a legjobb iPhone-parancsikonok összefoglalóját.