Az AirTags használata: Teljes útmutató

Kulcs elvitelek

  • Az AirTag első beállításához iPhone-ra vagy iPadre lesz szüksége. A folyamat hasonló az AirPods beállításához.
  • Használhatja a Find My alkalmazást iPhone, iPad vagy Mac készülékén az AirTag megkereséséhez vagy vezérléséhez. Az Apple Watch-felhasználók ehelyett az Elemek keresése alkalmazást használhatják.
  • A Precision Finding funkció vizuális és hangjelekkel segít meghatározni a közelben lévő hiányzó AirTag helyét.

Az Apple AirTags segítségével szinte minden holmiját nyomon követheti. Ha nemrég vásárolt egyet, és nem tudja, hol kezdje, olvasson tovább, mert segítünk beállítani az AirTag-et iPhone-jával, és a legtöbbet kihozni belőle.

Mi az az AirTag?

Brent Dirks/MakeUseOf

Az AirTag egy Bluetooth-követő eszköz, nagyjából akkora, mint egy palackkupak. A kis lemez olyan tárgyakra rögzíthető, amelyeket esetleg elveszíthet. Néhány a legjobb elemek közül, amelyekhez AirTag-et rögzíthet, beleértve a kulcsokat, a távirányítót, a pénztárcát és egyebeket.

iPhone-ja segít megtalálni az elveszett tárgyakat, amelyekhez AirTag van csatolva. Ezt úgy teszi, hogy iPhone-ját a nyomkövetőhöz irányítja, ha az a közelben van, vagy megjeleníti a térképen a nyomkövető helyét, ha távolabb van.

  Algoritmus-megvalósítások rendezése Pythonban

Minden AirTag vízálló és beépített biztonsági funkciókkal rendelkezik. Emiatt ideális megoldást jelentenek az iPhone-felhasználók számára, akik szeretnének nyomon követni holmijukat.

AirTag beállítása iPhone-jával

Az AirTag egyik legjobb tulajdonsága az egyszerű beállítási folyamat. Nagyon hasonlít az AirPods beállításához.

Először győződjön meg arról, hogy kicsomagolta az új AirTag-et a védő műanyagból. Ezzel kihúzza a műanyag fület, amely lehetővé teszi az AirTag bekapcsolását. Tudni fogja, hogy ezt tette, amikor az AirTag harangozni fog.

Ezután vigyen egy új AirTag-et az iPhone közelébe. Ezután egy felugró ablak jelenik meg a képernyő alján, amely arra kéri, hogy csatlakozzon az AirTaghez.

A csatlakozás után kiválaszthat egy nevet az AirTag-nek, amely egy megfelelő hangulatjelet is hozzárendel a Find My alkalmazásban való megjelenítéséhez. Ezután regisztrálnia kell az AirTag-et Apple ID-fiókjában a beállítási folyamat befejezéséhez.

AirTag használata a Find My segítségével

Ha az AirTag használatáról van szó, nincs igazán teendője. Az eszközök automatikusan működnek a háttérben. Minden AirTag frissíti a helyét a Find My alkalmazásban, valahányszor iPhone-ja a közelébe kerül, vagy amikor egy Find My hálózati eszköz közelében van.

Ami a nyomkövetőt olyan erőssé teszi, az az Apple Find My hálózat, amely biztonságosan és biztonságosan összekapcsolja a bolygó több mint 1 milliárd Apple-eszközét.

  Az Ant GTK téma telepítése Linuxon

Ha látni szeretné az AirTag helyét, csak meg kell nyitnia a Find My alkalmazást iPhone-on, iPaden vagy Mac-en. Az AirTag-eket az alsó sáv Elemek szakaszában láthatja. A hasonló Find Items alkalmazást az Apple Watchon is használhatja.

Az alkalmazás megjeleníti az AirTag-eket a térképen, az aktuális tartózkodási helyével és egy listával együtt. Innentől kezdve az AirTag nevére koppintva lehetősége nyílik rá, hogy megtalálja, lejátssza a hangot, engedélyezze az elveszett módot, vagy eltávolítsa az Apple ID-járól. Még az AirTag helyét is megoszthatja másokkal.

Az AirTag-gel kapcsolatos mindent a Find My alkalmazásból irányíthat. Magán az eszközön csak akkor kell akkumulátort cserélni, ha az lemerül, ami az Apple szerint nagyjából évente egyszer. Miután elhelyezett valahova egy AirTag-et, nagyjából elfelejtheti, amíg meg kell találnia.

Az AirTag precíziós kereső funkciójának használata

Ha iPhone 11-et vagy újabbat használ, akkor a Precision Finding funkciót is kihasználhatja. Ahogy a neve is sugallja, a funkció konkrét utasításokat ad az AirTag megtalálásához, ha hiányzik. Ennek ellenére a nyomkövető Bluetooth hatótávolságán belül kell lennie.

Amikor itt az ideje, hogy megkeresse az AirTag-et, nyissa meg a Find My alkalmazást, és lépjen a Tételek részre. Válassza ki a keresni kívánt AirTag-et, majd válassza a Keresés a közelben lehetőséget. Az iPhone képernyőjén a távolság- és irányinformációkat is láthatja, például „5 láb a jobb oldalon”.

  Nyilak, felső index és szimbólumok hozzáadása a Google Dokumentumokhoz

Ha a képernyőn megjelenő utasítások nem elegendőek, nyomja meg a hangszóró ikont a képernyő jobb alsó sarkában, hogy az AirTag harangszót játsszon. Ez a hangjelzés akkor hasznos, ha az AirTag például a kanapé párnái közé ragad, vagy egy halom dokumentum alá bújik.

Az AirTag akkumulátorának cseréje

Brent Dirks/MakeUseOf

Sok más Apple terméktől eltérően az AirTags cserélhető akkumulátorral érkezik. Ez egy CR2032 elem, ugyanaz, mint amit sok más Bluetooth nyomkövető és óra használ. Az AirTag akkumulátorának cseréje egyszerű és gyors folyamat.

Ha elemet kell cserélnie az AirTag-en, egyszerűen nyomja le és csavarja el az eszköz fém részét, hogy felnyissa. Hasonló a legtöbb gyógyszeres üveg gyermekbiztonsági kupakjához. A fém rész leugrik, így hozzáférhet a benne lévő akkumulátorhoz.

Egyszerűen kihajthatja az akkumulátort az AirTag tokjából, és behelyezheti az újat úgy, hogy a pozitív (+) oldala maga felé nézzen. Az AirTag harangozni fog, amikor a fém hátlapot az eredeti helyzetébe forgatja, ezzel megerősítve, hogy az akkumulátor működik.

Most, hogy teljesen megtanulta az AirTag használatának folyamatát, ideje elkezdeni használni a sajátját. Amikor legközelebb eltéveszti a kulcsokat, sokkal könnyebben megtalálhatja őket, mint valaha.