Az AirDrop használata Mac gépen

Gyors linkek

Ha a leggyorsabb és legegyszerűbb módot keresi a fájlok átvitelére két Apple-eszköz között, az AirDrop a legjobb választás. Így kapcsolhatja be és használhatja az AirDrop alkalmazást Mac számítógépén fényképek, dokumentumok, webhelyek és egyebek küldéséhez más Apple-eszközökre.

Az AirDrop használata fájlok küldésére a Mac számítógépről

Az AirDrop Wi-Fi és Bluetooth segítségével vezeték nélküli peer-to-peer kapcsolatot hoz létre, amely lehetővé teszi a felhasználók számára a fájlok megosztását két Apple-eszköz között. Az AirDrop hatótávolsága körülbelül 30 láb (vagy 10 méter).

  Könyvjelző Favicon megváltoztatása a Chrome-ban

Az AirDrop segítségével történő fájlok megosztásának egyik előnye, hogy nem számít, hogy az adott személy névjegye vagy sem. Ezenkívül minden átvitt fájl teljesen titkosított.

A fájlok AirDrop segítségével történő küldéséhez Mac számítógépén kattintson a Vezérlőközpont ikonra a menüsor jobb felső sarkában, majd kattintson az AirDrop elemre, és kapcsolja be. Amikor ezt megteszi, a Bluetooth és a Wi-Fi automatikusan bekapcsol, és egy ismert hálózathoz csatlakozik.

A címzettnek engedélyeznie kell az AirDrop funkciót az Apple eszközén is. Vegye figyelembe, hogy ha nem szerepelnek a névjegyei között, bekapcsolás után állítsa az AirDrop beállítást Mindenkire. Alternatív megoldásként a Finder > AirDrop > Engedélyezze, hogy felfedezzenek > Mindenki menüpontot.

Ezután a Control + Kattintson a küldeni kívánt fájlra, és válassza a Megosztás > AirDrop lehetőséget. Az olyan alkalmazásokban, mint az Előnézet, kattintson a Megosztás ikonra (nyíl négyzet) az AirDrop kiválasztásához.

  Az összes jelenlegi WiFi-típus (5, 6, 6e, 7) magyarázata

Végül kattintson a célcímzettre, hogy elküldje neki a fájlt az AirDrop segítségével. A fájl sikeres fogadásához a címzettnek ki kell választania az Elfogadás gombot eszközén.

A fent bemutatott Megosztás > AirDrop módszer mellett a Finder alkalmazásban húzással is elküldheti fájljait az AirDrop segítségével.

Nyissa meg a Finder > AirDrop menüpontot, és tekintse meg, hogy mely személyek vagy eszközök állnak rendelkezésre az AirDrop fájlokhoz. Nyisson meg egy második Finder ablakot, és keresse meg az átvinni kívánt fájlt. Most húzza át a névjegyre az AirDrop ablakban.

Az AirDrop használata fájlok fogadására Mac számítógépén

A fájlok fogadása az AirDrop segítségével Mac számítógépen meglehetősen egyszerű. Mindaddig, amíg az AirDrop engedélyezve van, és mindenkire van állítva, értesítést fog kapni a Mac-en, ha egy közeli Apple-eszköz-felhasználó elküldi Önnek a fájlt. Kattintson az Elfogadás gombra, és válassza ki a kívánt fájl célállomást a fájl fogadásához.

  Mi az a hitelesítő adatok kitöltése? (és hogyan védd meg magad)

Néhány gyakori adatvédelmi aggály az AirDrop-pal kapcsolatban, mint például az Apple-eszközön lévő fájlok anélkül, hogy tudta volna. A fenti lépések szerint azonban mindig lehetősége lesz elfogadni vagy elutasítani a fájlátvitel megkezdése előtt.

Összességében az AirDrop a leggyorsabb módja a fájlok megosztásának két Apple-eszköz között, ha a küldő és a fogadó is egy helyen, például irodában vagy kávézóban van.

Azonban nem hibátlan. Ha problémákba ütközik a fájlok küldése vagy fogadása közben, vannak megoldások az AirDrop gyors javítására Apple-eszközén. És ha a távolság problémát jelent, ne aggódjon; más módok is vannak a fájlok Apple-eszközei közötti átvitelére.