Az AirDrop használata iPhone-on

Gyors linkek

Az AirDrop a legegyszerűbb módja a fájlok átvitelének Apple-eszközei között. Akár fényképeket, videókat, dokumentumokat és egyebeket szeretne küldeni vagy fogadni iPhone-ján, kövesse útmutatónkat, hogy gyorsan megtanulja az AirDrop használatát.

Fájlok küldése iPhone-ról AirDrop segítségével

Az AirDrop Wi-Fi-re és Bluetooth-ra támaszkodik, hogy az Apple-felhasználók szinte villámgyorsan vigyenek át fájlokat eszközeik között. Mivel azonban az AirDrop Bluetooth segítségével peer-to-peer vezeték nélküli kapcsolatot hoz létre, a hatótáv körülbelül 30 láb (vagy 10 méter) lehet.

Ha el szeretne kezdeni fájlokat küldeni az AirDrop segítségével iPhone-járól, először nyissa meg az iPhone Vezérlőközpontját, és tartsa lenyomva a bal felső sarokban található hálózattal kapcsolatos vezérlők csoportját. Kapcsolja be az AirDrop funkciót, ha még nem engedélyezte. A Wi-Fi és a Bluetooth automatikusan bekapcsol, amikor engedélyezi az AirDrop-ot.

Tegye ugyanezt a címzett eszközén, majd tartsa lenyomva az AirDrop kapcsolót, és állítsa Mindenki állásba 10 percre.

Ezután keresse meg a küldeni kívánt fájlt. Koppintson a Megosztás ikonra (nyíl doboz), válassza az AirDrop lehetőséget, és válassza ki a címzettet. A fájlátvitel akkor kezdődik, amikor a címzett megnyomja az Elfogadás gombot az Apple eszközén.

Fájlok fogadása iPhone-on az AirDrop segítségével

Ha szeretne fájlt fogadni az AirDrop segítségével iPhone-ján, be kell kapcsolnia az AirDrop funkciót a Vezérlőközpontban, ahogyan azt fentebb leírtuk. Továbbá, ha a feladó nem szerepel a névjegyek között, győződjön meg arról, hogy az AirDrop 10 percig Mindenki értékre van állítva.

Amikor valaki más megpróbál fájlt küldeni Önnek, egy AirDrop értesítés jelenik meg iPhone-ján. Érintse meg az Elfogadás gombot, hogy megkapja a fájlt iPhone-ján.

Az, hogy az AirDrop fájl hová kerül, attól függ, hogy milyen fájlról van szó. Például a kapott fénykép a Fotók alkalmazásba, míg a jegyzet a Jegyzetek alkalmazásba kerül.

Ha nem talál egy adott AirDrop fájlt, ellenőrizze a Letöltések mappát a Fájlok alkalmazásban. Ennek megtalálásához nyissa meg a Fájlokat, és lépjen a Saját iPhone-on vagy az iCloud Drive-on > Letöltések lehetőségre, ha az iCloud Drive engedélyezve van.

Ha követte a fenti utasításokat, de nem tud fájlokat küldeni vagy fogadni, többféle megoldást is kipróbálhat az AirDrop probléma megoldására eszközén. Általában azonban mindaddig, amíg mindkét eszközön megfelelően engedélyezve van az AirDrop, a fájlok megosztása iPhone-ján gyors és egyszerű ezzel az Apple funkcióval.