Az Action gomb használata az iPhone 15 Pro készüléken

Az iPhone 15 Pro modellek sok reakcióval érkeztek a titán felépítésben és az USB-C portban való felhasználásával kapcsolatban, de egy változás, amelyre ugyanannyi figyelmet kaptunk, a Ring/Silent kapcsoló lecserélése a Művelet gombot.

Az Action gomb számos testreszabhatóságot biztosít, ami korábban nem volt lehetséges a Ring/Silent kapcsolóval. Tehát nézzük meg, hogyan működik a Művelet gomb iPhone-on, és hogyan testreszabhatja a funkcióit.

Mit csinál a Művelet gomb alapértelmezés szerint?

Alapértelmezés szerint az iPhone 15 Pro vagy iPhone 15 Pro Max Action gombja az általa helyettesített csengetés/néma kapcsolóként működik. Nyomja meg és tartsa lenyomva a Művelet gombot a Csendes módba való belépéshez, majd ismételje meg a műveletet a kilépéshez – minden művelet könnyen azonosítható egyedi rezgésmintájával.

  Telefonszám megváltoztatása a GroupMe-ben

A Csengetés/Néma mód animációja is megjelenik iPhone-ján a Dinamikus szigeten, hogy megtudja, Csendes vagy Csengés módba lépett-e be.

Az Action gomb testreszabása az iPhone 15 Pro készüléken

Nos, míg az Action gomb alapértelmezett funkciója a Csengetés/Néma kapcsolóként működik, az Apple lehetővé teszi, hogy tetszés szerint testreszabhassa. Nyolc funkció és egy kilencedik lehetőség közül választhat, amely letiltja a gombot.

A következőket kell tennie az Action gomb testreszabásához iPhone-ján:

 • Indítsa el a Beállítások alkalmazást iPhone-ján, és érintse meg a Művelet gomb lehetőséget.
 • A következő képernyőn lapozzon az elérhető funkciók között.
 • Jelenleg választhat a Néma mód, Fókusz, Kamera, Zseblámpa, Hangjegyzet, Nagyító, Parancsikon, Kisegítő lehetőségek vagy Nincs művelet közül.

    14 legjobb megvásárolható Google Stadia-kontroller

  A Fókusz, a Kamera, a Parancsikon és a Kisegítő lehetőségek funkcióknál azt is személyre szabhatja, hogy melyik Fókusz mód, Kamera mód, parancsikon vagy kisegítő lehetőség legyen aktiválva, ha lenyomva tartja a Művelet gombot.

  Az oldalsó gombbal ellentétben az Apple nem teszi lehetővé a felhasználók számára, hogy egyszeri, kétszeri vagy háromszori műveletet állítsanak be a Művelet gombhoz, de ez egy jövőbeli frissítéssel megváltozhat. Addig is használhatja a Parancsikonok alkalmazást iOS-en, hogy többet tegyen a Művelet gombbal.

  Az Action gomb kiváló kiegészítő

  Az iPhone 15 Pro Action gombja a testreszabhatóságot helyezi előtérbe, és biztosak vagyunk benne, hogy a legtöbb felhasználó elégedett lenne vele. Azok számára, akik hagyományos értelemben használják készülékeiket, továbbra is egyszerű kapcsolóként fog működni – szükség esetén további funkciókkal –, míg mások számára, akik szívesen felfedezik az iPhone minden funkcióját, a testreszabhatósága új ajtókat nyit meg.

    Többtényezős hitelesítés (MFA) 5 perc alatt vagy kevesebben

  Ez egy olyan kiegészítés, amely izgat minket, és alig várjuk, hogy lássuk, hogyan fejleszti az Apple a következő években szoftverfrissítésekkel és hardvermódosításokkal.