Az 5 legjobb szoftver a dalbillentyűk megtalálásához (Windows 10)

A zene kulcsban van írva. A „kulcs” egy szakkifejezés, amely meghatározza a zene vagy a dal hangmagasságát és skáláját. Ha csak zenét hallgatsz, akkor ezt július számodra nem sokat számít, de ha zenét veszel fel, vagy bármilyen más formában dolgozol vele, akkor ez alapismerettel kell rendelkezned.

A zene kulcsa segít meghatározni a hangulatát, azaz a zene lágy-e, felemelő-e, aktív-e, komor stb. Ha megtanította a fülét egy dal vagy zenemű kulcsának felismerésére, lejátszásával azonosítani tudja, de a zenei klipek nagy könyvtára esetén jobb, ha a folyamatot egy kulcskereső segítségével automatizálja.

Song Key Finder

A legjobb szoftver a dalbillentyűk megtalálásához

A zene sok szempontból matematikai, és ez is része annak, ami megkönnyíti a dal kulcsának szoftveres megtalálását. Különféle típusú dalkulcs-keresők léteznek; némelyik olyan online eszköz, amellyel egyenként feltöltheti és megtalálhatja a dal kulcsát. Általában lassúak, de hasznosak, ha nincs gyakorlott füled. Vannak olyan asztali eszközök is, amelyek segítségével a zenefájlok teljes könyvtárát átkutathatja, hogy megtalálja a kulcsukat. Íme a legjobb eszközök a dalbillentyűk megtalálásához.

1. KeyFinder

KeyFinder egy hordozható asztali alkalmazás, amely egyszerre több dalt is képes elemezni, és pontosan azonosítani a benne rejlő kulcsot.

Batch elemzés
Hordozható asztali eszköz
IDE címke azonosítás
Mac alkalmazás elérhető
Rendeljen egyedi neveket/kódokat a kulcsokhoz
Az iTunes könyvtár beolvasása
Már nincs aktív fejlesztés alatt (de még mindig remekül működik).
Kicsit lassú.

2. Rekordbox

Rekordbox egy rendkívül összetett DJ-eszköz, amely többek között képes elemezni egy szám kulcsát. Használhatja egy szám kulcsának megváltoztatására és számok keverésére.

Összetett alkalmazás, amely tele van eszközökkel professzionális vagy feltörekvő DJ-k számára.
Az alkalmazás használatához ingyenes fiók létrehozása szükséges.
Az alkalmazás egyszerre egy dalt elemzi (húzza át az alkalmazás felhasználói felületére).
Ingyenes és fizetős verziója van

3. Song Key Finder a Vocal Remover segítségével

Song Key Finder egy webalkalmazás, de ellentétben sok más webalkalmazással, amely képes elemezni a dal kulcsát, ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy több fájlt válasszanak ki az asztalukról. Egyenként elemzi őket, így csak időt takarít meg a fájlok feltöltésével.

Támogatja a több fájl kiválasztását.
Az alkalmazás/lap július összeomlik, ha túl sok fájlt választ ki egyszerre.
Elemezheti a BPM-et.

4. Virtuális DJ

Virtuális DJ automatikusan megtalálja a zenei mappákat/könyvtárakat a lemezen. Hozzáadhat további mappákat, amelyekben a zenegyűjtemény vagy a rendezett fájlok találhatók.

Komplex DJ szoftver a zene manipulálásához és feldolgozásához
Vizsgálja meg és keresse meg a kulcsot több fájlhoz.
Kattintson a jobb gombbal egy fájlra, és válassza az Analyze for BPM stb lehetőséget.
További pályainformációkat biztosít.
Elérhető macOS-hez.

Szerezd meg a Song Key-t

Szerezd meg a Song Key-t egy másik online eszköz a zenei fájl kulcsának megtalálásához.

Egyszerű felület.
Egyszerre több dalt elemzi.
Húzza át a fájlt az elemzéshez.

Dalkulcskereső: Konklúzió

Ha zenei előállítást tanulsz, általában jó ötlet, ha képes vagy fülből felismerni a billentyűket. Segít, ha megtanulsz kottázni, vagy ha komponálsz valamit. Ezzel együtt a nagy könyvtárak kezeléséhez az ilyen eszközök időt takaríthatnak meg.