Az 5 legjobb nyílt forráskódú eszköz az OpenStack Server kezeléséhez

Az OpenStack hatékony kezelése ezekkel a nyílt forráskódú eszközökkel.

A felhő világában az elsődleges alap az, hogy mindent automatizáljunk, amikor az igény szerinti felhőszolgáltatásoknak tűnik. A szoftvergyártásban való munkavégzés általában folyamatos telepítéseken és a világ minden táján elterjedt környezet üzemeltetésén múlik, különösen az on-demand felhőszolgáltatásokon keresztül.

OpenStack egy nyílt forráskódú platform, amely lehetővé teszi az Infrastructure as a Service (IaaS) felhő felépítését, amely árucikk hardvereken megy keresztül. Az OpenStack mögött meghúzódó technológia hasonló projektek sorozatából áll, amelyek különböző összetevőket szállítanak a felhő infrastruktúra-megoldásához. Nagy mennyiségű tárhelyet és hálózati erőforrásokat képes kezelni akár az adatközponton belül, mint egyéni felhő, vagy azon kívül, mint nyilvános felhő.

Az OpenStack felhőinfrastruktúra kezeléséhez kezelnie kell az egyes felhőszolgáltatások konfigurációját. Az OpenStack elsődleges előnye, hogy vízszintes skálázhatóságból áll, így nyilvánvalóvá válik a hálózatok és tárolórendszerek hozzáadása a felhő idővel történő bővítéséhez.

Az OpenStack megtanulásához nézze meg ezt elengedhetetlen tanfolyam.

A felhő skálázhatóságának lényeges része a felhő beállításához és futtatásához, és ezáltal a méretezéshez szükséges idő értéke, valamint a működési költségek csökkentése. Mindehhez olyan automatizált telepítési és konfigurációs infrastruktúrára van szükség, amely konfigurációkezelő rendszereket is magában foglal.

Számos nyílt forráskódú eszköz áll rendelkezésre az OpenStack felhő telepítéséhez, kezeléséhez és futtatásához. A legfontosabb kérdés az, hogyan válasszuk ki a legjobbat.

Séf

Séf egy nagyszerű automatizálási keretrendszer, amely egyszerűvé teszi a szerverek és alkalmazások bármely valós, virtuális vagy felhőbeli beállítását, az infrastruktúra kiterjedésétől függetlenül. A Chef egy olyan termék, amely egyszerűen a fejlesztői felhasználói bázisra összpontosít. A séf szakácskönyveket is tartalmaz az OpenStack különféle preferenciáinak megismeréséhez.

A Rubyt használja programozási nyelvként, és egy kereshető portálból áll, ahol a közösség által támogatott technikák és szakácskönyvek érhetők el. A Chef automatizálja a konfigurációk kezelését, és gondoskodik arról, hogy a rendszerek megfelelően és következetesen legyenek konfigurálva.

  A 4 legjobb videófelirat-generátor szoftver többnyelvű támogatással

A Chef ügynök-alapú architektúrával rendelkezik, amely minden virtuális gépen vagy kiszolgálópéldányon tartalmaz egy klienst, miközben egy központi főügynök vezeti. A Chef emellett széles körű támogatást élvez szakácskönyvek és dokumentációk formájában. Néhány jellemzője a következőket tartalmazza:

 • Egyszerű adminisztratív feladatokhoz használjon egyszerű deklaratív definíciókat.
 • Különféle felhőalapú SaaS-szolgáltatások konfigurálása és felhő-kiépítési API-k integrálása
 • Egyetlen folyamatot mutat be a helyszíni és a felhőalapú ingatlanok kezelésére.
 • rendkívül rugalmassá, verziózhatóvá és pontosan tesztelhetővé teszi az infrastruktúrát
 • Konzisztens konfigurációkat biztosít a fejlesztési életciklus során
 • Automatikusan korrigálja a konfigurációs eltérést
 • Tartalmazza a Chef Development Kit-et, amely robusztus tesztelési eszközökkel rendelkezik az infrastruktúra-változások érvényesítéséhez

Ez az IT automatizálási és konfigurációs eszköz jól illeszkedik a fejlesztésközpontú infrastruktúra projektekhez. Konfigurációkezelést és számos infrastruktúra-kezelési feladatot biztosít a Receptek segítségével.

Lehetséges

Lehetséges egy infrastruktúra-automatizálási eszköz, amely támogatást nyújt a rendszerek konfigurálásához, a szoftverek telepítéséhez és a fejlettebb IT-igényes feladatok beállításához, mint például a következetes üzembe helyezés és a frissítések telepítése közbeni nulla állásidő. A lehetséges OpenStack modulok mindenféle felhőművelet kezelésére használhatók.

Az Ansible túlmutat az egyszerű telepítésnél.

Az Ansible fő célja az egyszerűség és a könnyű használat. Ezenkívül nagy hangsúlyt fektet a biztonságra és a megbízhatóságra. Az Ansible hatékony eszközöket biztosít az OpenStack beállításához és kezeléséhez – az alkalmazások biztosításához, konfigurálásához és üzembe helyezéséhez, és a felhő tetején működik.

Egy egyszerű, ügynök nélküli architektúrán alapul, így nincs szükség a virtuális gépek vagy munkaállomások konfigurálására a telepítés előtt. Az Ansible általában a parancssoron keresztül tud velük dolgozni. Néhány jellemzője a következőket tartalmazza:

 • Egyszerű megoldásokat kínál minden konfigurációkezelési problémára.
 • Megbízható és megismételhető IT-infrastruktúra konfigurációt tesz lehetővé
 • Úgy tervezték, hogy a rendszergazdák és a fejlesztők könnyen megtanulják.
 • Olyan vezérlőnyelvet biztosít a rendszergazdáknak, amely modulokat vagy rutinokat használ mindenféle feladat elvégzéséhez a nodesMost biztonságos távoli konfigurációkezelő rendszeren
 • 1300+ modulból áll, aktív közösséggel a támogatás és a fejlesztés érdekében.
  Mit jelent a „teljesítette az Amazon”?

Üzemanyag

Üzemanyag egy grafikus felhasználói felület alapú eszköz a rendszergazdák számára az OpenStack Cloud beállításához és kezeléséhez. A Fuel egy upstream OpenStack projekt, amely az OpenStack telepítésének és tesztelésének automatizálására, valamint egy sor harmadik féltől származó lehetőségre összpontosít.

Az üzemanyag automatikusan felismeri a hálózatról csatlakoztatott összes virtuális csomópontot. Több különálló komponensből áll. Egyes komponensek az üzemanyagtól külön-külön is újrafelhasználhatók, minden módosítás nélkül, néhány pedig apró módosításokat igényel. Az alábbiakban bemutatunk néhány jellemzőt.

 • Telepítés utáni ellenőrzéseket hajt végre, és teszteket is végez a telepített OpenStack Cloud érvényesítéséhez.
 • Több OpenStack-fürtöt képes felpörgetni és kezelni
 • Ez magában foglalja a CentOS és az Ubuntu támogatását
 • Segít a rendszergazdának a valós idejű naplók nyomon követésében az OpenStack Cloud grafikus felhasználói felületén keresztül.

Báb

Báb egy deklaratív nyelv a „sok egyszeri telepítéssel írható” csomagokhoz az igény szerinti Openstack konfigurációhoz és verziókezeléshez. A Puppet kliens/szerver beállításban vagy kiszolgáló nélküli módban kerül telepítésre, ahol az ügyfelek rendszeresen lekérdezik a szervert a szükséges állapotról, és visszaküldik az állapotrekordokat a szervernek.

A Puppet megtervezheti, frissítheti és kezelheti a csomópontokat az életciklusuk során. Minden modul és konfiguráció a Ruby-n vagy magán a Ruby-n alapuló, Puppet-specifikus nyelven készül, ezért programozási szakértelmet igényel a rendszeradminisztrációs készségekre való kiterjesztésében. Tartalmaz egy webes felhasználói felületet és jelentéskészítő eszközöket.

A Puppet Enterprise lehetővé teszi a csomópontok valós idejű kezelését a főkiszolgálókon található előre beépített modulok segítségével. A jelentéskészítő eszközök teljesen kidolgozottak, és mélyreható részleteket adnak az ügynökök teljesítményéről és a változtatásokról. Néhány jellemzője a következőket tartalmazza:

 • Támogatja a teljes körű automatizálást speciális jelentési és megfelelőségi tényezőkkel.
 • A Forge integrációival és moduljaival rendelkezik
 • Stresszmentessé teszi a javítást és frissítést.
 • Megerősített alapkonfigurációkat hoz létre a szabályozási szabványoknak megfelelően
 • Automatizálja és kényszerítse ki a javítások kezelését, és csökkentse a lehetséges sebezhetőségeket.
  A Bixby gomb letiltása a Samsung Galaxy telefonokon

Iránytű

Iránytű az OpenStack automatizált telepítésére és kezelésére szolgál.

Csökkenti a bonyolultságot, kezeli az időt, és mindenféle baklövést vezérel az adatközpont-kiszolgáló kezelésében. Támogatja a szerverkészlet rendszerindítását, amely korrelál bármely felhőplatformmal a szabaddá vált fém csomópontokról.

A Compass segít a rendszergazdáknak a hardver meghatározásában, az operációs rendszer és a hypervisor telepítésében, valamint átfogó konfigurációkezelést is nyújt. Néhány további funkció az alábbiak szerint.

 • Lehetővé teszi a különböző konfigurációs ízek megvalósítását metaadatokon keresztül.
 • Segíti az infrastruktúra bootstrapping előkészítését, és programozhatóságot is biztosít az üzemeltetők számára ehhez.
 • Bővíthetőséget valósít meg számos OpenStack-fürtkonfigurációs eszköz asszimilációjával.
 • A Compass magja sok más eszközzel keveredik az erőforrás-felderítéshez, az operációs rendszer tervezéséhez és a csomagok telepítéséhez.

Következtetés

Minden egyes eszközt meg kell vizsgálnia és tesztelnie kell, hogy megbizonyosodjon arról, hogy ezek közül melyik felel meg az Ön követelményeinek. Ami az OpenStack-et illeti, elegendő eszköz és technika áll rendelkezésre a telepítéssel és beállítással kapcsolatos fejfájás csökkentésére; A Fuel vagy az Ansible használatát javaslom, ha privát felhő létrehozását fontolgatja. Szívesen olvas majd a 8 Cloud Object Storage-ról a nyilvános és privát adatok tárolására.