Az 5 legjobb Microsoft Teams szolgáltatás online értekezletekhez

A Microsoft Teams kiváló eszköz az értekezletekhez, de sok felhasználó számára az értekezlet egyszerűen videohívás. Csak akkor értik meg, hogy szükség van egy kifinomultabb megoldásra, például a Microsoft Teamsre, amíg videohívásokat kell indítaniuk, és szembe kell nézniük az egyszerű videohívási eszközökkel járó különféle korlátokkal.

A Microsoft Teams 5 legjobb szolgáltatása

Ha sokat hallott a Microsoft Teamsről, de nem biztos abban, hogy mely funkciói teszik jobbá, mint más online értekezleti eszközök, nézze át az alábbi listát, hogy megtudja.

1. Találkozók ütemezése és meghívók

Az ad hoc értekezletek bármely online találkozóeszközzel könnyen megtarthatók, de az ütemezés fejlettebb. Ha online értekezlet van beütemezve, az időpont és a dátum nem az egyetlen információ, amelyet meg kell osztani. Meg kell osztani az értekezlet linkjét is, amelyre a felhasználók rákattinthatnak.

  Emoji Viewer hozzáadása a Mac menüsorához

Elméletileg valószínűleg megoszthatja az értekezlet linkjét, amikor eljön az ideje, hogy elkezdődjön, de ez fárasztó, és időt vesz igénybe a megbeszéléstől. A Microsoft Teams segítségével meghívót hozhat létre, és mindenkinek elküldheti. Ez a meghívó bármikor frissíthető, és tartalmazni fog egy linket az értekezletre. A felhasználóknak csak a Csatlakozás gombra kell kattintaniuk.

2. Szekciószobák

A szekciószobák viszonylag új szolgáltatás a Microsoft Teamsben. A szekciószobák egy már folyamatban lévő értekezletből jönnek létre, és a résztvevők az értekezlet összes résztvevőjének egy részét képezik.

A szekciószobák lehetővé teszik, hogy az értekezlet minden résztvevője az értekezleten maradjon, de saját külön alértekezleteket hozhat létre az értekezlet alatt. Szükség esetén mozoghatnak a különböző helyiségek között, és visszatérhetnek a fő megbeszélésre.

Képzeld el úgy, mint egy nagy találkozót, ahol a tagok kisebb csoportokra osztják magukat, hogy megbeszéljenek valamit, és időnként visszatérnek, hogy csatlakozzanak másokhoz. A Breakout Room a gyakorlat virtuális változata.

  Hogyan frissítsünk Krita 5.0-ra Linuxon

3. Bemutató mód: képernyőmegosztás és kérésvezérlés

A legtöbb videohívási eszköz lehetővé teszi a képernyőmegosztást, még azok is, amelyek mobilplatformokon futnak, de a képernyő megosztása gyakran nem elég egy értekezleten.

A Microsoft Teams kifinomult prezentációs móddal rendelkezik, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy PowerPoint-prezentációt mutassanak be, megtekintsék diajegyzeteiket, és szabályozzák, hogy a prezentáció során a felhasználó mely diákat láthatja, és melyikre navigálhat.

A képernyőmegosztási mód lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy vezérlést kérjenek, és távolról irányítsák a másik felhasználó képernyőjét vagy az általuk megosztott alkalmazást. A vezérlés kérése mellett az előadó a Hozzáférés engedélyezése funkción keresztül önkéntesen is átadhatja az irányítást a felhasználónak.

4. Hátterek és háttér elmosódása

Ha nincs otthon beállítva iroda, vagy le akarja tiltani a háttérben tartózkodó más személyeket egy videohívás közben, akkor a háttér elmosása vagy egyéni háttér hozzáadása megoldja a feladatot.

  Minecraft békák: hogyan lehet megtalálni őket

A Microsoft Teams natívan biztosítja ezt a funkciót, és ez kiváló. Pontosan képes felismerni egy személyt, elkülöníteni a hátterétől, elmosni vagy teljesen kicserélni. A funkció csak asztali alkalmazásokban érhető el, a Microsoft Teams webalkalmazásban nem.

5. Felvételek és átiratok

A valós életben tartott megbeszéléseket, azaz amikor a tagok mind fizikailag jelen vannak egy helyiségben, napirendek köré szerveződnek, majd találkozókat tartanak. Az online értekezletek során nincs ok arra, hogy felhagyjon ezen eszközök valamelyikével, ha később segít.

A Microsoft Teams nemcsak egy értekezlet rögzítését teszi lehetővé a felhasználóknak, hanem az értekezlet átiratát is létrehozhatja. Igaz, ehhez a funkcióhoz vállalati licenc szükséges, de az átirat meglehetősen pontos, és senkinek sem kell manuálisan létrehoznia.

Következtetés

Ez a Microsoft Teams értekezletekhez használható szolgáltatásainak rövid listája. A találkozók csak egy részét képezik az alkalmazásnak; műszakütemezést, kiterjedt hívási megoldást és kiváló együttműködési beállításokat is kínál. Előfordulhat, hogy találkozhat olyan találkozóeszközökkel, amelyek a Microsoft Teamshez hasonló vagy valamelyest hasonló szolgáltatásokat kínálnak, de az alternatívák általában értekezlet-központúak, és nem sok mást kínálnak a webkonferenciákon kívül.