Az 5 legjobb játékerősítő szoftver Windows 10 rendszerhez

A játékok a leginkább erőforrásigényes alkalmazások, amelyeket a rendszerén fog futtatni. A játék futtatásához a rendszernek meg kell felelnie a minimális követelményeknek. Valójában mindig a legjobb, ha megnézed a játék minimális követelményeit, mielőtt megveszed.

A játék követelményei alapvetően hardverspecifikációk, amelyeknek a rendszernek meg kell felelnie a játék futtatásához. Minél jobb a hardver, annál jobban fog futni a játék. Nem fog késni, és sokkal magasabb FPS-t kapsz (feltéve, hogy a játék támogatja).

Játékerősítő szoftver

Játékteljesítmény Windows 10 rendszerhez

A játék teljesítménye nagymértékben függ a rendszer hardverétől. Ennek ellenére rendelkezhet a játék futtatásához szükséges alaphardverrel, vagy jobbval, de előfordulhat, hogy a játék még mindig nem fut jól. Ez több okból következik be; a játék megosztja a rendszererőforrásokat a rendszer más folyamataival, vagy a hardver nincs konfigurálva nagy kapacitású működésre.

Ha a játék teljesítménye lemarad, győződjön meg arról, hogy nem futtat más erőforrás-igényes feladatokat, és hogy a játék a GPU-t használja. Ha továbbra is problémái vannak a játék teljesítménnyel, próbáljon ki egy játékerősítő alkalmazást.

  Hogyan készítsünk képernyőképet az egyes felhasználói felület elemeiről [Windows]

Mi az a játékerősítő szoftver?

A játék teljesítménye a jó hardveren múlik, és a játék azon képességén múlik, hogy kizárólag azt használja, vagy hogy a hardverből hasznot húzzon. Előfordulhat, hogy a felhasználó nem tudja ezt garantálni, ha nem tudja, hogyan szabályozhatja a rendszer hardverének más alkalmazások általi felhasználását. Általában ezt teszik a játékerősítő alkalmazások; segítenek felszabadítani a rendszer erőforrásait, és mindenekelőtt a játékot helyezik előtérbe, miközben megőrzik a rendszer stabilitását.

A játékerősítő szoftver nem fog exponenciális teljesítménynövekedést nyújtani, például, ha a rendszere támogatja az FPS-t akár 60-ig, akkor hirtelen nem fogja tudni játszani a játékot 120 FPS-sel.

Játékerősítő szoftver Windows 10 rendszerhez

Egy csomó különböző alkalmazást telepíthet a játék teljesítményének növelésére Windows 10 rendszeren. Először próbálja ki a Játék módot, és nézze meg, ez segít-e. Egyes játékok esetében ez növeli a teljesítményt, mások esetében viszont ront a helyzeten. Ha használja, először kapcsolja ki, és ellenőrizze, hogy javul-e a játék teljesítménye.

Ennek ellenére itt van néhány alkalmazás, amellyel megpróbálhatja növelni a játék teljesítményét Windows 10 rendszeren.

1. Game Fire 6

Game Fire 6 rendelkezik egy ingyenes verzióval, amely minimális optimalizálást tesz lehetővé, és egy fizetős verzióval rendelkezik, amely minden csengőt és sípot tartalmaz, amelyre szüksége van a játék teljesítményének optimalizálásához Windows 10 rendszeren. Ez az alkalmazás valós idejű teljesítménynövekedést kínál; ez azt jelenti, hogy játék közben az alkalmazás a háttérben fut, aktívan figyeli a rendszer folyamatait, és úgy kezeli azokat, hogy a játék a legtöbbet hozza ki a hardverből.

  A vetett árnyék testreszabása a Windows 10 rendszerben

Ha megvásárolja a fizetős verziót, élvezni fogja az alkalmazás Windows 10 specifikus optimalizálási képességeit.

2. WTFast

WTFast hasonló a Game Fire 6-hoz, kivéve, hogy ez az alkalmazás kifejezetten online játékokhoz készült. Kezeli a késleltetést vagy az internetsebességet és a játékszerverekhez való kapcsolódást. Ha magas ping-problémái vannak, annak ellenére, hogy stabil és gyors internetkapcsolata van, érdemes megnézni ezt az eszközt. Fizetett, és nem egyszeri kifizetés; az alkalmazás előfizetéses modellen működik, és rendszerenként működik, azaz az előfizetés ára attól függően változik, hogy hány rendszereken tervezi használni az alkalmazást. Ingyenes próbaverziót kínál, ezért próbálja ki, mielőtt előfizet.

3. Razer Cortex Boost

Az Razer Cortex Boost a Razer, a játékosokat célzó CPU- és GPU-chipeket gyártó alkalmazás. Az alkalmazás ingyenes, és nem számít, hogy a rendszeren megtalálható-e a Razer hardvere vagy sem. Intel CPU-kkal és AMD vagy Nvidia GPU-kkal fog működni. Előfordulhat, hogy a teljesítménynövekedés nem ugyanaz, mint amit Razer hardver futtatásakor kapna, de észre fogja venni a különbséget. Az alkalmazások támogatják a kiválasztott játékokat, és látni fogja, hogy a népszerű címek többnyire támogatottak.

  Hogyan lehet megakadályozni az alvást a Windows 10 rendszeren

Az alkalmazás emellett részletes betekintést nyújt a játék teljesítményére; leképezi a játékban kapott FPS-t. Használhatja a rendszerén lévő bármely alkalmazás teljesítményének növelésére, nem csak a játékokra.

4. Wise Game Booster

Wise Game Booster egy ingyenes alkalmazás, amely képes kezelni a rendszer folyamatait, kezelni a hálózati tevékenységeket, és kilépni a szükségtelen alkalmazásokból, hogy a játék teljesítményét növelje. Nem olyan erős, mint a Game Fire 6, de ha kisméretű eszközre van szüksége a folyamatok kezeléséhez, ez az alkalmazás jó választás.

5. MSI Afterburner

MSI Afterburner egy túlhúzó eszköz. Használhatja a CPU és a GPU túlhajtására is. Miután ezeket a hardverösszetevőket túlhajtottuk, játékai több energiát és többet tudnak kihozni belőlük. Az alkalmazás nem kezeli a rendszerfolyamatokat, és nem tartja egyensúlyban a rendszererőforrások felhasználását. Az MSI Afterburner a hardver módosítására szolgál. Miután túlhajtotta a hardvert, más gyorsítószoftvereket is futtathat.

A túlhajtás azonban komoly üzlet, ezért ha nem tudod, mit csinálsz, ragaszkodj a listán szereplő többi alkalmazáshoz.

Következtetés

A rendszeren futó rendszer vagy játék teljesítményének növelése korlátozott. A hardver alapvetően korlátozza a dolgokat, ezért tartsa ezt szem előtt, amikor játszik. Nyomatékosan javasoljuk, hogy használja ezen alkalmazások próbaverzióit, mielőtt megvásárolna egyet, és ellenőrizze, megéri-e a vásárlás.