Az 5 legjobb eszköz a szerkesztett képek észleléséhez

Nehéz kitalálni, hogy egy kép elrontott-e, de van néhány praktikus ingyenes eszköz, amely segíthet. Ezek az eszközök megkönnyítik a képek mögött rejlő igazság feltárását, így meg tudja állapítani, hogy mi a valóság és mi nem. Az alábbiakban bemutatjuk a szerkesztett képek észlelésének legjobb eszközeit, és bemutatjuk, hogyan működnek.

Az Image Edited egyértelműen jelzi, ha a feltöltött képet szerkesztették. Miután áthúzta/dobja a fényképet, vagy feltölti az eszközbe, a következő ítéletek egyikét fogja látni; Igen, valószínűleg és nem.

Meg tudja azonosítani az általános szerkesztési technikákat, mint például a vágás, átméretezés, forgatás, klónozás, gyógyítás, elmosódás, élesítés, színbeállítás stb.

Az egyértelmű ítéleten kívül megjelenítheti a képéhez tartozó teljes nyers EXIF-adatot, például a kamera modelljét, dátumát, helyét és egyebeket. Ezenkívül egy listát is tartalmaz azon szoftverekről, amelyekkel a kép esetleg módosult. Mindezek a funkciók ingyenesek, de ha részletes elemzésre vágyik, lépjen kapcsolatba az Image Edited csapatával az árakkal kapcsolatban.

Az eszköz teszteléséhez letöltöttünk egy állományképet, és egy fotószerkesztővel manipuláltuk azt. Az alábbi fotó előtt (balra) és utána (jobbra) láthatja:

Ezután feltöltöttük a szerkesztett képet a Képszerkesztőbe. Íme az eredményeink:

A Fake Image Detector hibaszint-elemzést (ELA) hajt végre, hogy megtalálja az ellentmondásokat a feltöltött kép tömörítési szintjében. A kép metaadatait is figyelembe veszi annak ellenőrzéséhez, hogy a képet manipulálták-e.

A felület meglehetősen egyszerű és felhasználóbarát. Mindössze annyit kell tennie, hogy feltölti a képet a számítógépéről, és kattintson a Beolvasás most gombra. Néhány másodpercen belül meglesz az eredmény. Vegye figyelembe, hogy az eszköz fejlesztői szerint a pontosság 60 és 70 százalék között van.

  11 legjobb drótvázas eszköz UX-tervezők számára

Íme az általunk feltöltött manipulált kép eredménye:

A FotoForensics az egyik legnépszerűbb választás, és különböző típusú adatokat, például JPEG-et, ELA-t és metaadatokat használ a kép eredetiségének meghatározására. Kicsit másképp működik, mint a legtöbb online eszköz.

Amikor feltölt egy képet, és megkéri a FotoForensics-et, hogy elemezze, a folyamat a hibaszint elemzéssel (ELA) kezdődik. A kezdeti eredmény az Ön által megadott eredeti kép mellett jelenik meg. Ha a feltöltött képet manipulálták vagy bármilyen módon megváltoztatták, az elemzett eredményben színek jelennek meg. De ha érintetlen, eredeti fotóról van szó, akkor az elemzett kép csak fehér színű lesz.

Ezenkívül a FotoForensics számos alternatív elemzési módszert kínál, amelyeket a bal oldali menüből érhet el a pontosabb elemzés érdekében. Ez hasznos lehet, ha az egyik legjobb online AI fotószerkesztő által készített képpel foglalkozik.

Így elemezte a manipulált fotónkat:

A Ghiro egy másik eszköz, amely különféle módszereket kínál a fotók elemzésére. Ezek közé tartozik, de nem kizárólagosan, az ELA, a hash kivonat generálása, a hash lista egyeztetése, az aláírás motor és a karakterláncok kinyerése.

A hash kivonat generálásával az eszköz egyedi kódot hoz létre a képhez az adatai alapján, amely azután a kép állapotának észlelésére használható. A hash lista egyezésénél csak Önnek van a kép kódja; megadhat egy kódlistát, és megkeresi az összes olyan képet, amely megfelel ezeknek a kódoknak.

  Az Open Broadcaster (OBS) telepítése az Ubuntuban

A karakterlánc-kivonás lehetővé teszi az eszköz számára, hogy megtalálja a képen elrejtett összes szöveget, például URL-eket, neveket vagy dátumokat, és azonosítson minden szokatlant. A signature engine módszer megmutatja a képpel kapcsolatos legfontosabb információkat, például hol készült, milyen kamerát használtak, mi volt a fókuszpont stb.

A Ghiro használatakor fel kell töltenie a képet egyik projektjeként. A hozzáadott képeket az eszköz Képek részében ellenőrizheti.

Érdemes megjegyezni, hogy a Ghiro letöltést és telepítést igényel az eszközön. Ez egy Linux-eszköz, tehát ha más operációs rendszert, például Windowst használ, a futtatásához rendelkeznie kell egy virtuális géppel, például a QEMU-val vagy a VirtualBox-szal.

Íme az eredmények, amelyeket Ghiro adott nekünk a manipulált képünkhöz:

A JPEGsnoop egy másik letölthető program, de csak Windows-felhasználók számára. Amikor feltölt egy képet elemzésre az eszközben, a JPEGsnoop azonnal megjeleníti az alapvető fejléc-információkat, például a méreteket és a tömörítési módot. Ez az első bepillantás a kép sminkjébe.

Ezután mélyebbre áshat a kép tömörítési beállításaiban, bemutatva a kvantálási táblázatokat és a Huffman táblázatokat. Egy érdekesebb elemzéshez felfedezheti a diszkrét koszinusztranszformációs (DCT) együtthatókat, amelyek vizuálisan ábrázolják a kép felosztását és tömörítését.

Az egyik nagyszerű funkció a hisztogram, amely a pixelértékek grafikonját adja meg. Ez segít felfedezni a képen lévő furcsa dolgokat, amelyek szerkesztések vagy módosítások lehetnek.

  Miért kattint duplán az egerem?

Íme az eredményeink:

A manipulált képek azonosításának egyéb módjai

Míg a speciális detektíveszközök használata hasznos lehet a képszerkesztések észleléséhez, van néhány más módszer is, amelyet manuálisan is megtehet.

Kezdje azzal, hogy jól, közelről nézze meg a képet. Keress bármit, ami nem stimmel, mint például a furcsa színváltozások vagy a háttérhez nem illő dolgok. A szerkesztett képek szélei gyakran homályosak, vagy úgy néznek ki, mintha kivágták volna és beillesztették őket, így a nagyítás segíthet megtalálni ezeket az alattomos szabálytalanságokat.

Ha tömeget ábrázoló fotóval van dolgunk, ügyeljen a másolási és beillesztési munkákra. Útmutatónk van a szerkesztett képek manuális észlelésének különböző módjairól, amely mélyen belemerül ezekbe a technikákba, hogy segítsen Önnek a manipulált képek észlelésében igazi profivá válni.

Különböztesse meg a tényt a fikciótól

A hamis képérzékelők segítségével megfejtheti a pixelek mögött meghúzódó valós történeteket, és elkerülheti, hogy álhírek, csalások vagy szerkesztett képeket használó álhírek essenek. Segíthetnek abban is, hogy digitális nyomozóvá váljon, és többet tudjon meg egy kép történetéről és kontextusáról, vagy fejlessze saját szerkesztési készségeit. Próbálja ki ezeket az eszközöket, és győződjön meg saját szemével.