Az 1001-es nagyítási hiba kijavítása Windows 10 rendszeren

Elég bosszantó, amikor egy megbeszélés közepén szembesül a Zoom 1001-es hibakódjával, nem igaz? Ne aggódj. Azért vagyunk itt, hogy segítsünk. A közelmúltban kitört járvány fellendítette a Work From Home kultúrát, és még az iskolák és főiskolák is online módra cserélték oktatóikat. A Zoom napjaink egyik legnépszerűbb online videokonferencia-alkalmazása. Ennek ellenére számos hibakód kapcsolódik a Zoomhoz. Az 1001-es zoom hibakód az egyik ilyen. Ez az útmutató segít a hibaelhárításban, mindenféle nyüzsgés nélkül. Szóval, olvass tovább!

Az 1001-es nagyítási hiba kijavítása Windows 10 rendszeren

Ez akkor történik az eszközén, ha az Ön által használt e-mail nem tartozik az Ön fiókjához vagy szervezetéhez. Ennek ellenére számos egyéb ok is okozza a 1001-es nagyítási hibát a Windows 10 számítógépén, például:

  • Internetkapcsolati problémák.
  • A zoom szerverek nem működnek.
  • Elavult Zoom alkalmazás, hálózati adapterek és operációs rendszer.
  • Nem kompatibilis proxy és VPN szolgáltatások
  • Víruskereső és tűzfalblokkoló zoom.
  • Rosszul konfigurált fájlok a Zoomban

Alapvető hibaelhárítási lépések

Az alábbiakban bemutatunk néhány alapvető lépést, amelyeket követve kijavíthatja az említett nagyítási hibát.

I. lépés: Indítsa újra a számítógépet

A Zoomhoz kapcsolódó összes ideiglenes hiba megoldásának általános feltörése a számítógép újraindítása. A lépéseket követve újraindíthatja a számítógépet.

1. Nyomja meg a Windows billentyűt.

2. Kattintson a Power ikonra.

3. Ezután válassza az Újraindítás lehetőséget.

II. lépés: Indítsa újra a Zoom-ot

Ha a számítógép újraindítása nem segít, a Zoom 1001-es hibáját a Zoom újraindításával javíthatja egyszerű és hatékony megoldásként. Íme néhány egyszerű lépés a Zoom újraindításához.

1. Nyomja meg a Ctrl + Shift + Esc billentyűket együtt a Feladatkezelő megnyitásához.

2. Kattintson jobb gombbal a Zoom Meetings folyamatra.

3. Válassza a Feladat befejezése lehetőséget.

4. Indítsa újra a Zoom alkalmazást, és ellenőrizze, hogy nem tapasztalja-e újra ugyanazt a hibát. Ha igen, kérjük, lépjen tovább a következő hibaelhárítási módszerekre.

III. lépés: Ellenőrizze a hálózati sebességet

Az instabil internetkapcsolat az 1001-es Zoom hibakódhoz vezet, továbbá ha akadályok vannak az útválasztó és a számítógép között, az zavarhatja a vezeték nélküli jelet, és időszakos csatlakozási problémákat okozhat. Lefuttathat egy sebességtesztet a megfelelő kapcsolathoz szükséges hálózati sebesség optimális szintjének meghatározásához.

  A Windows 10 rendszerben nem megjelenő WiFi opció javítása

Ha bármilyen internetkapcsolati probléma merül fel, tekintse meg a Hálózati csatlakozási problémák elhárítása Windows 10 rendszeren című útmutatónkat a hibaelhárításhoz.

IV. lépés: Ellenőrizze a Zoom szerverek állapotát

Ha a szerverek nem működnek, akkor az 1001-es Zoom hibakóddal találkozhat. Bármilyen műszaki hiba vagy nagy forgalom a szerver meghibásodásához is vezethet, ami a tárgyalt hibát okozza. Ellenőrizheti a szerver állapotát, és megtekintheti a közösségi médiában, hogy mások is szembesülnek-e ugyanezzel a problémával.

1. Indítsa el kedvenc böngészőjét, és lépjen a Nagyítás állapotoldalára

2. Ellenőrizze, hogy látja-e az Összes rendszer működése üzenetet, és ha valamilyen karbantartási tevékenységet lát, akkor nincs más lehetősége, mint várni.

3. Ha a szerverek újra működnek, próbáljon meg újra csatlakozni, és ellenőrizze, hogy nem tapasztalja-e a hibát.

Itt található az összes lehetséges hibaelhárítási módszer a nagyítási hiba kijavításához.

1. módszer: Futtassa a Hálózati hibaelhárítót

Ez egy szisztematikus folyamat, lépésről lépésre végrehajtva segít kijavítani az 1001-es nagyítási hibát. Olvassa el a Hálózati csatlakozási problémák elhárítása Windows 10 rendszeren című útmutatónkat, hogy megtudja az alapvető hibaelhárítási lépéseket az összes hálózattal kapcsolatos probléma kijavításához a Windows hálózat használatával. Adapter hibaelhárító.

Az útmutatóban említett lépésekkel diagnosztizálhatja a Wi-Fi kapcsolatokat, az Ethernetet és az összes hálózati adaptert Windows 10 rendszerű számítógépén. Végül ellenőrizze, hogy javította-e az 1001-es Zoom hibakódot.

2. módszer: Csatlakoztassa újra a Zoom-fiókot

A korábban tárgyaltaknak megfelelően, ha bármilyen ütközés van az e-mail azonosítója és az új Zoom-fiókja között, a Zoom 1001-es hibakódja lesz. Próbáljon meg újra csatlakozni szervezete Zoom-fiókjához az alábbi utasítások szerint.

1. Navigáljon a böngészőhöz, és keresse fel a Zoom kijelentkezési oldalt. Amikor erre a hivatkozásra kattint, minden Zoom-fiókja leválasztásra kerül a számítógépről.

2. Most jelentkezzen be szervezete tartományába. Az URL-nek valami ilyesminek kell lennie;

https://[organization/domain].zoom.us/signin

3. Ezután erősítse meg e-mail címét.

Megjegyzés: A Beérkezett üzenetek mappájába küldött megerősítő e-mail megnyitásával igazolnia kell e-mail címét.

4. Kattintson a Váltás új fiókra lehetőségre, és fogadja el az összes feltételt.

Mostantól Zoom-fiókja társítva lesz a szervezetével. Ha most nem találkozik hibával, gratulálunk! Kijavította az 1001-es zoom hibakódot.

3. módszer: Frissítse a Windows rendszert

Az operációs rendszer frissítésével is kijavíthatja számítógépén a Zoomhoz kapcsolódó szoftverhibákat. Olvassa el útmutatónkat a Windows 10 legújabb frissítésének letöltéséről és telepítéséről

A Windows operációs rendszer frissítése után ellenőrizze, hogy hiba nélkül tud-e csatlakozni a Zoomhoz.

4. módszer: A proxyszerver letiltása

Ha bármilyen VPN-szolgáltatást telepített vagy proxyszervert használ a számítógépén, olvassa el a VPN és a proxy letiltása Windows 10 rendszeren című útmutatónkat, és hajtsa végre a cikkben leírt lépéseket.

A VPN-kliens és a proxyszerverek letiltása után ellenőrizze, hogy kijavította-e a tárgyalt hibakódot. Ennek ellenére, ha ugyanazzal a problémával szembesül, próbáljon meg csatlakozni egy mobil hotspothoz.

5. módszer: Használja a Google DNS-t

Számos műszaki szakértő azt javasolta, hogy a Google DNS-címek használatával sikerült kijavítaniuk az 1001-es nagyítási hibát. Olvassa el útmutatónkat a DNS-beállítások módosítása Windows 10 rendszerben című témakörében.

  Hogyan nézheti meg, melyik program használja az összes CPU-t a Windows rendszeren

6. módszer: Frissítse a Zoom alkalmazást

A Zoom elavult verziójának használata rengeteg problémát okoz, beleértve az 1001-es Zoom hibakódot. Ezért azt tanácsoljuk, hogy a Zoom frissített verzióját használja az alábbiak szerint.

1. Indítsa el a Zoom alkalmazást, és kattintson a Profilképre.

2. Válassza a Frissítések keresése lehetőséget a legördülő listából.

3. Győződjön meg arról, hogy megkapta a felszólítást, Ön naprakész. Ha bármilyen frissítés folyamatban van, kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat a frissítéshez.

Megjegyzés: Az automatikus zoomfrissítéseket is engedélyezheti, ha bejelöli a Zoom asztali kliens automatikus naprakészen tartása opciót az ábrán látható módon.

Ellenőrizze, hogy javította-e az 1001-es zoom hibakódot.

7. módszer: Frissítse a hálózati illesztőprogramot

Javasoljuk, hogy frissítse a hálózati illesztőprogramokat a hálózati adapterek megbízhatóságának javítása, a kompatibilitási problémák és a nagyítási hibák megoldása érdekében. Ehhez olvassa el útmutatónkat a Hálózati adapter illesztőprogramjainak frissítéséről Windows 10 rendszeren.

8. módszer: Telepítse újra a hálózati illesztőprogramot

Az 1001-es hibakód kijavításához az inkompatibilis illesztőprogramokat újra kell telepíteni. Csak akkor tanácsos az eszközillesztőket újratelepíteni, ha frissítésükkel nem érhető el hibajavítás. Olvassa el az Illesztőprogramok eltávolítása és újratelepítése Windows 10 rendszeren című útmutatónkat az illesztőprogramok Windows 10 rendszerű számítógépére történő újratelepítéséhez.

A hálózati illesztőprogramok újratelepítése után ellenőrizze, hogy kijavította-e a tárgyalt nagyítási hibát.

9. módszer: Hálózati illesztőprogramok visszaállítása

Amikor visszaállítja az illesztőprogramokat, a hardvereszköz összes jelenlegi verziója eltávolításra kerül, és a korábban telepített illesztőprogramok települnek a számítógépére. Ez a funkció nagyon hasznos lesz, ha bármely új illesztőprogram-frissítés nem működik megfelelően a számítógépen. Kövesse az Illesztőprogramok visszaállítása Windows 10 rendszeren című útmutatóban leírt lépéseket az 1001-es zoom hibakód kijavításához.

Miután Windows 10 rendszerű számítógépére telepítette az illesztőprogramok előző verzióját, ellenőrizze, hogy kijavította-e az 1001-es nagyítási hibát.

10. módszer: Javítsa ki a sérült fájlokat

A Windows 10 rendszerű számítógép beépített javítóeszközökkel rendelkezik, mint például az SFC (rendszerfájl-ellenőrző) és a DISM (telepítési képszolgáltatás és -kezelés), amelyek segítenek kijavítani az összes sérült fájlt. Olvassa el a rendszerfájlok javításáról szóló útmutatónkat Windows 10 rendszeren, és kövesse az utasításokat az összes sérült fájl kijavításához.

11. módszer: Futtassa a rosszindulatú programok vizsgálatát

Egy vírus vagy rosszindulatú program támadása hálózati problémákat okoz a számítógépében. Javasoljuk, hogy ellenőrizze számítógépét az útmutatónkban leírtak szerint. Hogyan futtathatok víruskeresést a számítógépemen?

Továbbá, ha el szeretné távolítani a rosszindulatú programokat a számítógépről, tekintse meg a Kártevő eltávolítása a számítógépről Windows 10 rendszerben című útmutatónkat. Miután eltávolította az összes vírust a számítógépről, csatlakozzon a Zoomhoz, és ellenőrizze, hogy nem találja-e újra a Zoom 1001-es hibakódját. .

12. módszer: A víruskereső ideiglenes letiltása (ha alkalmazható)

Ha a számítógépére telepített víruskereső program nem megfelelő, az 1001-es Zoom hibakódot okoz. Olvassa el a víruskereső ideiglenes letiltása Windows 10 rendszeren című útmutatónkat, és kövesse az utasításokat a víruskereső program ideiglenes letiltásához a számítógépen.

  Skype hang-, videó- ​​és képernyőmegosztási hívások rögzítése Windows rendszerben

Ha a víruskereső program számítógépen történő letiltása után nem tapasztalt Zoom csatlakozási problémát, javasoljuk, hogy teljesen távolítsa el a programot a számítógépről.

Olvassa el útmutatónkat az olyan programok kényszerített eltávolításáról, amelyek nem távolíthatók el Windows 10 rendszerben a víruskereső program számítógépről való eltávolításához.

13. módszer: Telepítse újra a Zoom alkalmazást

Ha egyik módszer sem segített, próbálja meg újratelepíteni a Zoom alkalmazást, ha lehetséges. A Zoom újratelepítésekor minden beállítás és konfigurációs beállítás megújul, így nagyobb az esélye annak, hogy sikerül megoldani a problémát.

1. Nyomja meg a Windows billentyűt, írja be a Vezérlőpult parancsot, és kattintson a Megnyitás gombra.

2. Állítsa be a Nézet > Nagy ikonok lehetőséget, majd válassza a Programok és szolgáltatások beállítást.

3. Most a listában kattintson a Nagyítás lehetőségre, és válassza az Eltávolítás opciót.

4. Ezután erősítse meg a felszólítást, ha van ilyen, és várja meg, amíg az alkalmazás eltávolításra kerül az eszközről. Ezután indítsa újra a számítógépet.

5. Látogassa meg a Zoom hivatalos letöltési oldalát, és kattintson a Letöltés gombra az ábrán látható módon.

6. Most indítsa el a ZoomInstaller fájlt.

7. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat a telepítés befejezéséhez a számítógépen.

14. módszer: Lépjen kapcsolatba a Zoom ügyfélszolgálatával

Ha ez nem működik, próbálja meg felvenni a kapcsolatot a Zoom támogatási oldalával, és ellenőrizze, hogy nem találja-e újra a hibát. Ennek ellenére, ha nem sikerült javítani a Zoom 1001-es hibáját, jobb, ha felveszi a kapcsolatot az internetszolgáltatóval (ISP), hogy segítséget kérjen.

Professzionális tipp: Hogyan adhatja hozzá a zoomot megbízható webhelyként

Előfordulhat, hogy a Windows 10 rendszerű számítógépe bizonyos webhelyeket nem biztonságosnak tekinthet a magánélet és a biztonság biztosítása érdekében. A probléma megoldásához adja hozzá a Zoomot megbízható webhelyként számítógépén az alábbi utasítások szerint.

1. Indítsa el a Vezérlőpultot a Windows keresőjéből.

2. Ezután állítsa be a Nézet > Nagy ikonok lehetőséget, majd kattintson az Internetbeállítások elemre.

3. Az Internet tulajdonságai ablakban váltson át a Biztonság fülre, és kattintson a Megbízható webhely szimbólumára, majd a kiemelt webhelyekre.

4. A következő ablakban a következő URL-t és más nagyítási oldalakat adhatja hozzá a Webhely hozzáadása a zónához: mezőben a Hozzáadás opcióval.

https://zoom.us/

Megjegyzés: Nem találja a Hozzáadás gombot, nézze meg, miért?

5. Zárja be a Megbízható helyek ablakot, és kattintson az Alkalmaz és az OK gombra az Internet tulajdonságai ablakban a módosítások mentéséhez.

***

Reméljük, hogy ez az útmutató hasznos volt, és kijavította a Zoom 1001-es hibakódját Windows 10 PC-n. Ossza meg velünk, melyik módszer vált be a legjobban az Ön számára. Továbbá, ha bármilyen kérdése/javaslata van ezzel a cikkel kapcsolatban, akkor nyugodtan tegye fel a megjegyzés rovatba.