Assist Controller beállítása és használata a PS5-ön

Kulcs elvitelek

  • A PS5 asszisztens vezérlői két kontrollert kötnek össze, és lehetővé teszik, hogy egyként működjenek, így a játék könnyebben elérhető a csökkent mozgásképességűek vagy a fiatal játékosok számára, akiknek extra segítségre van szükségük.
  • A segédvezérlő csatlakoztatásához frissítenie kell a PS5-öt a legújabb verzióra, és DualSense vezérlőt vagy támogatott harmadik féltől származó vezérlőt kell használnia. A funkció működéséhez mindkét vezérlőt ugyanahhoz a felhasználói profilhoz kell csatlakoztatni.
  • Segítővezérlő használata közben nem használhatja a DualSense-funkciókat, például a tapintási visszacsatolást vagy az adaptív triggereket. Ez a kis áldozat azonban lehetővé teszi, hogy valaki könnyebben játsszon és élvezze a kedvenc játékait.

Ha a PS5-ön egy segédvezérlőt használ, akkor két olyan vezérlőt csatlakoztathat, amelyek úgy működnek, mint egy. Ha szeretné használni ezt a praktikus kisegítő lehetőségeket PS5-jén, de nem tudja, hogyan tegye, mi gondoskodunk róla.

Mit csinál egy segédvezérlő a PS5-ön?

A Sony válasza az Xbox másodpilóta funkciójára, hogy egy segédvezérlőt csatlakoztathat a PS5-höz. A segédvezérlő használata egészen más élmény, mint egyszerűen két DualSense vezérlő csatlakoztatása és napi felhívása.

  Mi az a tartományterjesztés? [+ 6 Tools to Track]

Egy második kontroller hozzáadásával egy másik játékos is hozzáadódik, aki kettes játékossá válik. Egy segédvezérlő azonban lehetővé teszi, hogy két különböző vezérlő ugyanazt a felhasználói profilt üzemeltethesse, így a két vezérlő egyetlen vezérlőként viselkedik.

Ez a kisegítő lehetőség különösen a csökkent mozgásképességűek számára hasznos. Az egyik játékos irányíthatja az avatár mozgásának vagy támadásának irányát, míg a másik például átveheti az irányítást a kamera felett.

A fiatal játékosok számára is hasznos, akiknek szükségük van egy kis extra segítségre a szülőktől, hogy legyőzzék egy különösen félelmetes végső főnököt. Rengeteg forgatókönyv létezik, amikor egy segédvezérlő hasznos lehet. Tehát, ha szeretné megtanulni, hogyan használhatja ezt a funkciót PS5-ön, kövesse az alábbi utasításokat.

Hogyan állíthatok be egy segédvezérlőt a PS5-ön?

Mielőtt elkezdené, meg kell jegyezni néhány dolgot. Először is, egy frissítésben bevezették a segédvezérlő csatlakoztatásának lehetőségét a PS5-höz. Tehát, ha még nem engedélyezte az automatikus frissítéseket a PS5-ön, folytassa és frissítse manuálisan a PS5-öt a legújabb verzióra.

Ezenkívül semmilyen vezérlőt nem használhat segédvezérlőként. Csak DualSense vezérlőt vagy más támogatott, harmadik féltől származó vezérlőt csatlakoztathat. Ha rendelkezik DualSense Edge vezérlővel, az csak fő vezérlőként használható, segédvezérlőként nem.

  Hogyan kell játszani a The Room-t Linuxon

Miután bejelölte a fenti négyzeteket, készen áll a kezdésre. A folyamat nagyon hasonlít az Xbox másodpilóta funkciójának beállításához és használatához, tehát ha van tapasztalata ezzel kapcsolatban, akkor ennek intuitívnek kell lennie.

Kezdje egy vezérlő csatlakoztatásával, és jelentkezzen be egy felhasználói profilba. Innen nyissa meg a beállításokat a jobb felső sarokban lévő fogaskerék ikon megnyomásával.

Nyissa meg a Kisegítő lehetőségek beállításait, és görgessen le a Vezérlők részhez.

Érintse meg a Második vezérlő használata a segítséghez lehetőséget, és ellenőrizze, hogy a Segédvezérlő használata kapcsoló be van-e kapcsolva.

Vegye elő a második vezérlőt, kapcsolja be, és válassza ki ugyanazt a felhasználói profilt, amelyhez a fő vezérlő csatlakozik. Nagyon fontos, hogy mindkét vezérlő ugyanahhoz a felhasználói profilhoz legyen csatlakoztatva. Ha nem, akkor a folyamat nem lesz sikeres. A profilkép alatti vezérlő ikonról megtudhatja, hogy a fő vezérlő melyik profilhoz csatlakozik.

Most már használhatod a második kontrollert, hogy bármilyen módon segítsd az első játékost. A jobb felső sarokban lévő akkumulátor ikonra kattintva megtudhatja, hogy a két vezérlő sikeresen csatlakoztatva lett. Ha két akkumulátor van egy helyett, akkor jó.

  A pénzügyi átláthatóság fejlődése

A segédvezérlő használatának leállításához kapcsolja ki az egyik vezérlőt a leválasztáshoz, vagy térjen vissza a beállításokhoz, és kapcsolja ki a Segédvezérlő használata funkciót.

Segítővezérlő használata közben nem használhatja a DualSense funkciókat, például a tapintási visszacsatolást, az adaptív triggereket vagy a vezérlő beépített mikrofonját, de ez egy csekély ár azért, hogy segítsen valakinek játszani és élvezni azokat a játékokat, amelyeket szeret.

A segítő kontroller könnyebbé teszi a játékot

A klasszikus játékvezérlők többnyire nem nagyon hozzáférhetők. Kis gombbemenetekkel rendelkeznek, amelyek nagyon szoros mozdulatokat és karmos fogást igényelnek. Ez a fajta beállítás egyszerűen nem működik sok ember számára, de ez nem jelenti azt, hogy ne élvezhetik vagy megtapasztalhatják a játékot.

Sok akadálymentesítési vezérlő van a piacon, de ezek gyakran drágák, és korlátozzák a dolgozók számát is. A segédvezérlő hozzáadása a PS5-höz egy olcsó és hatékony módja annak, hogy a játékokat olcsóbban elérhetőbbé tegye, különösen akkor, ha már két kontrollere van.