ASPX fájlok megnyitása

Az ASPX fájlok nem gyakoriak, de ha letölti egy alkalmazás forráskódját, találkozhat velük, és találhat benne egy-két APSX fájlt. A fájltípus a legtöbb végfelhasználó számára szokatlan lehet, de nem nehéz megnyitni az ilyen típusú fájlokat.

nyissa meg az ASPX fájlokat

ASPX fájl

Az ASPX-fájlt egy ASP.Net-et futtató kiszolgáló hoz létre. Ez alapvetően egy weboldal, de a HTML nyelv használata helyett. A fájl feldolgozása és HTML-re való lefordítása akkor történik meg, amikor egy webhely egy modern webböngészőben elolvassa vagy betölti a fájlt.

  Hogyan lehet mentesíteni a webböngésző könyvjelzőit

Ami az ASPX fájl megnyitását illeti, azt meglehetősen egyszerűnek találja. A feladat elvégzéséhez nem kell szervert beállítania vagy bonyolult alkalmazásokat telepítenie.

1. Nyissa meg az ASPX Files – webböngészőt

Az ASPX fájl alapvetően egy dokumentum. Az egyetlen ok, amiért nem tudja megnyitni, az a kiterjesztése. A szövegszerkesztővel megnyitható HTML-fájlokkal ellentétben az ASPX-fájlok megnyitásához PDF-megtekintőre van szükség.

Nyissa meg a File Explorert.
Lépjen a Nézet fülre.
Engedélyezze a „Bővítmények megjelenítése” opciót.
Keresse meg az ASPX fájlt, és válassza ki.
Érintse meg az F2 billentyűt.
Módosítsa az ASPX-et PDF-re.
Erősítse meg a formátum módosítását.
Kattintson a jobb gombbal a fájlra, és nyissa meg egy modern böngészőben, például a Chrome-ban.

  Különböző csengőhangok beállítása minden SIM-kártyához Androidon

2. Használjon webfejlesztő eszközöket

Ha egy ASPX fájl PDF formátumba konvertálása és böngészőben történő megnyitása azt eredményezi, hogy a fájl nem jelenik meg megfelelően, használhat egy webfejlesztő eszközt helyette. Rengeteg webfejlesztő eszközt használhat, de ha ingyenes, könnyen telepíthető és könnyen beállítható eszközt keres, akkor erősen javasoljuk a Notepad++ használatát.

Letöltés és telepítse a Notepad++-t.
Nyissa meg a File Explorer programot, és keresse meg az ASPX fájlt.
Kattintson a jobb gombbal a fájlra, és válassza a Megnyitás lehetőséget a helyi menüből.
A fájl megnyitásához válassza a Notepad++ lehetőséget.

3. Online webfejlesztő eszközök

A webfejlesztéshez használt webalkalmazások lehetővé teszik az ASPX-fájlok megnyitását a böngészőben. Nem kell PDF-be konvertálnia őket. Ehelyett a webalkalmazás képes olvasni az APSX fájlt úgy, ahogy van. Nem kell további alkalmazásokat telepítenie mindaddig, amíg a rendszerére telepítve van egy modern böngésző, például a Chrome vagy a Firefox.

  A vágólap előzményeinek megtekintése a Microsoft Office-ban

Léteznek dedikált ASPX fájlnézegetők, de nem ezek a leglenyűgözőbb online alkalmazások. Próbáld meg használni A File Pro Info ASPX megjelenítője ASPX fájl megnyitásához a böngészőben.

Következtetés

Ha a Microsoft Visual Studio telepítve van a rendszerén, akkor ez a legjobb alkalmazás az ASPX-fájlok megtekintéséhez. Természetesen a Visual Studio sok más dolgot is telepít a rendszerére, hogy segítse a fejlesztést. Ha Ön nem fejlesztő, a Visual Studio telepítése az ASPX-fájlok megtekintéséhez túlzás. Próbálja ki az általunk felsorolt ​​lehetőségek egyikét a sokkal egyszerűbb megközelítés érdekében.