Apple M3 MacBook Air (13 hüvelykes) áttekintése: Miért vásároljon mást?

Kulcs elvitelek

  • Az Apple M3 MacBook Air megtartja az M2 dizájnját, kijelzőjét, kameráját és hangszóróit, a chipre és a teljesítménynövelésre összpontosítva.
  • Lenyűgöző akkumulátor-élettartamának köszönhetően az M3 MacBook Air kiemelkedik a hasonló árú Windows laptopok piacán.
  • A macOS és az Apple ökoszisztéma bevezetéseként az M3 MacBook Air a legjobb egyensúlyt kínálja a teljesítmény, az akkumulátor és a hordozhatóság között.

Az M2 MacBook Air-t az egyik legjobb laptopként emlegették, magasra téve ezzel a versenyt. Az M3 MacBook Air esetében az Apple a „ha nem romlott el, ne javítsd” megközelítést választotta, elsősorban a chip-frissítésre összpontosítva. Más, a MacBook Air árkategóriájába tartozó vagy az alatti laptopok talán egy-két dolgot jobban teljesítenek, de összességében egyetlen laptop sem veri meg az Air teljesítményét, akkumulátorát és hordozhatóságát.

Apple M3 MacBook Air (13 hüvelykes)

A legjobb laptop a legtöbb ember számára

Az M3 MacBook Air megőrizte az M2 modell dizájnját, kijelzőjét, kameráját és hangszóróit, elsősorban a chipfrissítésre összpontosítva. Az új M3 chip csekély teljesítményjavulást biztosít, új médiamotorral a hatékonyabb videostreaming érdekében, és támogatja a hardveresen gyorsított sugárkövetést. A legfigyelemreméltóbb, hogy az akkumulátor élettartama lenyűgöző marad, és képes túlélni egy egész napos intenzív használatot. Bár az M3 MacBook Air nem biztos, hogy jelentős előnyöket kínál a korábbi Apple Silicon Mac-ek felhasználóinak, kiválóan alkalmas belépési pontként a macOS rendszerbe, és továbbra is a teljesítmény, az akkumulátor-élettartam és a hordozhatóság legjobban kiegyensúlyozott kombinációja.

Profik

  • Nagyon vékony és könnyű kivitel
  • Őrülten nagy akkumulátor-élettartam
  • Kiváló hangszórók és webkamera

Hátrányok

  • Az éjfél még mindig ujjlenyomatokat vesz fel
  • Az alapmodell továbbra is 8 GB RAM-mal indul

Ár és elérhetőség

Az M3 MacBook Air széles körben kapható 2024. március 8-tól. Már 1099 dolláros Midnight, Starlight, Space Grey vagy Silver árú laptopot vásárolhat, és a legtöbb elektronikai kereskedőn keresztül, többek között közvetlenül az Apple-től is megvásárolhatja.

Bár ebben az áttekintésben a 13 hüvelykes modellt értékeljük, tudd, hogy a teljes teljesítmény majdnem megegyezik a 15 hüvelykes MacBook Airével. A portok, a specifikációk és alapvetően minden a motorháztető alatt pontosan ugyanaz. Az egyetlen különbség a fizikai akkumulátor, a képernyő és a trackpad mérete.

Műszaki adatok

Operációs rendszer macOS

CPU M3 (8 magos)

GPU M3 (8 vagy 10 magos)

RAM akár 24 GB egységes memória

Tárhely akár 1 TB

Akkumulátor 52,6 wattórás lítium-polimer akkumulátor

Kijelző (méret, felbontás) 13,6 hüvelykes LED-es háttérvilágítású kijelző IPS technológiával; 2560 × 1664 natív felbontás, 224 pixel per hüvelyk

Kamera 1080p FaceTime kamera

Hangszórók Négy hangszórós hangrendszer Spatial Audio és Dolby Atmos támogatással

Színek Starlight, Midnight, Space Grey, Silver

Portok 2 x USB-C, 1 x fejhallgató-csatlakozó, 1 x MagSafe

Súlya 1,24 kg

Mi marad ugyanaz?

Zarif Ali / MakeUseOf

Az M3 MacBook Air ugyanazt a dizájnt, kijelzőt, kamerát és hangszórókat viseli, mint az M2 MacBook Air. Még mindig könnyű szerkezet, 13 hüvelykes Liquid Retina kijelzővel és lenyűgöző hangszórókkal, amelyek támogatják a Dolby Atmos és a Spatial Audio technológiát.

A dizájn továbbra is kiemelkedő tulajdonság, a MacBook Air megőrzi hírnevét a piac egyik legkönnyebb és leginkább hordozható laptopjaként. A laptop súlya mindössze 1,24 kg és 1,13 cm.

Zarif Ali / MakeUseOf

A tartós alumínium unibody ház négy színben kapható: Starlight, Space Grey, Silver és Midnight, a Midnight változat pedig új eloxálási tömítéssel rendelkezik, amely csökkenti az ujjlenyomatokat.

  Merevlemez RAID beállítása az Open Media Vaultban

Miután az elmúlt pár napban használtam a Midnight MacBookot, sajnos még mindig könnyen felveszi az ujjlenyomatokat és a foltokat; az új pecsét kis mértékben csökkenti az ujjlenyomatok megjelenését, de még mindig sokkal szembetűnőbbek, mint bármely más elérhető színárnyalat. Ha ezt a színt választja, erősen javaslom, hogy vigyen fel bőrt, vagy legyen a közelben egy mikroszálas kendő.

Zarif Ali / MakeUseOf

A kijelző továbbra is megegyezik az M2 modellel, a Liquid Retina kijelző P3 széles színtámogatást és egymilliárd szín megjelenítésére képes. Általában a tartalom élénknek tűnik, és a weboldalak szövege borotvaélesnek tűnik. Az M1 Pro meghajtású MacBook Pro-ból származó fő különbség itt a ProMotion és a MicroLED hiánya, ami várható, de ez némileg gyengébb médiafogyasztási élményt jelent, mivel a kijelző nem éri el ugyanazt a kontrasztszintet. és mélyfeketék, mint a MicroLED panel.

A 13,6 hüvelykes képernyő azonban nagyszerű. Bőséges teret biztosít a többfeladatos munkavégzéshez és a tartalomfogyasztáshoz. Ráadásul rendesen fényes is.

Zarif Ali / MakeUseOf

A kamera és a hang tekintetében az M3 MacBook Air továbbra is vezeti a laptopokat kategóriájában. Az 1080p-s kamera három mikrofonos tömbbel párosulva biztosítja, hogy szilárd beállításokat kapjon az online megbeszélésekhez, iPhone-nal párosítva pedig a kézibeszélő kamerájának webkameraként való használata csak fokozza az általános élményt.

A hangszórók tiszta és kiegyensúlyozott hangzást biztosítanak, a Dolby Atmos és a Spatial Audio támogatásával magával ragadó hangélményt biztosítva. A 13 hüvelykes billentyűzet alatt négy hangszóró található, amelyek a laptop zsanérjára sugároznak, ami eltér a MacBook Pro-któl, amelyek hangszórókivágásai vannak a billentyűzet oldalán. Noha a 14 hüvelykes MacBook Pro-m még mindig jobban szól, lenyűgözött, hogy a 13 hüvelykes Air milyen jól bírta a lépést, nagy hangerőnél nincs észrevehető torzítás, és tekintélyes mennyiségű basszus és elválasztás egy ilyen vékony testben.

Zarif Ali / MakeUseOf

Az M3 MacBook Air lényegében ugyanaz a laptop, mint az előző M2 változat. Valójában elolvashatja M2 MacBook Air áttekintésünket, ha alaposabb áttekintést szeretne az eddig tárgyalt összes szempontról. Ehelyett inkább beszéljünk arról, hogy mitől más az idei modell: a teljesítmény, az akkumulátor-élettartam és a csatlakoztathatóság, és mit tesznek lehetővé.

Teljesítmény és kapcsolódás: marginális fejlesztések

A legszembetűnőbb különbség a 2022-es MacBook Air és az idei modell között az M3 chip. Kevésbé marginális, mint azt várná. Ellenőrző egységünk 16 GB RAM-mal és 512 GB tárhellyel van felszerelve, és abszolút repül.

Mielőtt rátérnénk az M3 chipre, ki kell térnünk az alapmodellben található 8 GB RAM-ra. Őszintén szólva, úgy gondolom, hogy a legtöbb hétköznapi felhasználó számára, aki elsősorban olyan feladatokat végez, mint a webböngészés, a videók streamelése, és olyan termelékenységi szoftvereket használ, mint az Office 365 vagy a Notion, az M3 MacBook Air alap 8 GB RAM-ja általában elegendő. Ezek a tevékenységek általában nem igényelnek sok memóriát, így zökkenőmentes teljesítményre számíthat a mindennapi számítástechnikai igényekhez.

Zarif Ali / MakeUseOf

Ez az alap RAM-konfiguráció azonban végül akadályozza a laptop élettartamát. Mivel a szoftverfrissítések egyre igényesebbek, és az új alkalmazások több erőforrást igényelnek, a 8 GB memória korlátozó tényezővé válik a jövőben. Emiatt azt javaslom, hogy az alap RAM-ot 16 GB-ra bővítsd, bár szerintem a 200 dolláros felár 16 GB-ra elég drága.

Az M3 egy 8 magos CPU-val és egy legfeljebb 10 magos GPU-val, valamint egy 16 magos neurális motorral rendelkezik, amely megfelelő löketet biztosít a feldolgozási teljesítményben és a hatékonyságban. Ennek ellenére valószínűleg nem fogja észrevenni az M2-höz képest, hacsak nem végez nagyon konkrét feladatokat.

  A 9 legjobb út a Titans hosting szerverekhez az izgalmas kalandokhoz

Az M3 chip egy GPU-val is rendelkezik, amely új generációs architektúrával rendelkezik, amely hardveresen gyorsított háló árnyékolást és sugárkövetést is tartalmaz. Ez azt jelenti, hogy az M3 MacBook Airnek jobb teljesítményt kell nyújtania a nagy grafikai igényű feladatokban és sugárkövetést használó alkalmazásokban, például bizonyos videojátékokban és 3D renderelő szoftverekben. Játék közben a laptop elég jól teljesít alacsony-közepes beállításokon, de mérsékelném az elvárásaimat, ha bármivel többet szeretne játszani, mint ami az Apple Arcade-on található.

Zarif Ali / MakeUseOf

Az M3 chip azt is jelenti, hogy a laptop mostantól akár két külső kijelzőt is támogat csukott laptopfedél mellett, amit korábban a MacBookokhoz készült Apple Silicon chipek nem támogattak. Ha Ön az a típus, aki az asztalára dokkolja laptopját, ez az új kiegészítés nagyszerű, de ez azt jelenti, hogy perifériákat kell vásárolnia, mivel nem fogja tudni használni laptopja billentyűzetét és trackpadjét két külső monitor mellett. .

Zarif Ali / MakeUseOf

Az Apple kiemelte, hogy az új M3 MacBook Air a „legjobb fogyasztói laptop a mesterséges intelligencia számára”, és valljuk be, senki sem fogja észrevenni, és nem fogja tudni, hogy ez számszerűsíthetően mit jelent, mivel az M1 óta minden Apple Silicon Mac-en van 16 magos neural. Motor. De azt mondom, hogy az AI feladatok és programok, mint például az Adobe Generative Fill vagy Generative Expand, jól működnek ezen a laptopon.

A laptop hardverének utolsó újdonsága a Wi-Fi 6E bevezetése, amely akár kétszer gyorsabb hálózati sebességet kínál a Wi-Fi 6-hoz képest.

A mércék tekintetében ez az alap M3 felülmúlja az M1 Pro MacBook Pro-mat GeekBench 6-on, körülbelül 29%-kal magasabb pontszámot ért el egymagos, és 13%-kal többmagos esetén, 3119 és 12030 pontot ért el egymagos és többmagos esetén. illetőleg.

Zarif Ali / MakeUseOf

Egy M2-es 13 hüvelykes MacBook Airhez képest a tesztek eredményei meglehetősen tisztességesek: az M3 Air 18%-kal magasabb pontszámot ért el egymagos, és 24%-kal többmagos esetén.

Ezek a pontszámok meglehetősen jól tükrözik a használati tapasztalataimat, vagyis kismértékű javulást fog látni a mindennapi feladatokban, mint például a webböngészés, az Office-alkalmazások futtatása, valamint az Adobe Lightroom-on és az Adobe Lightroom-on végzett könnyed fényképszerkesztés. Photoshop. A tesztelés során pedig elhanyagolható különbséget láttam ezekben a konkrét feladatokban.

Az új M3-mal javulást észleltem, amikor egy korábbi feladatból egy PyGame programot futtattam, amely több mint egymillió csúcsot generált a PyCharm-on keresztüli vizualizációként. Ez a program jól mutatta, hogy mennyire jól kezeli magát ez a chip, mert még az én MacBook Pro-mnál is felpörgetheti a rendszert a ventilátorokon, de még az Air ventilátor nélküli kialakítása mellett is nagyon jól kezelte a programot, de sikerült. meleg tapintású.

Zarif Ali / MakeUseOf

Ez azt is jelenti, hogy az M3 Air akkumulátora valamivel jobban lemerül, mint az M1 Pro laptopom ilyen tartós terhelés mellett. De az 5% alatti különbség az akkumulátor százalékában többé-kevésbé elhanyagolható.

Összességében, ha bármelyik korábbi Apple Silicon laptopról érkezik, még az eredeti M1-hez is visszatérve, kétlem, hogy jelentős teljesítménynövekedést tapasztalna az M3 MacBook Airrel. Mindazonáltal nem utasítanám el automatikusan őket, mint inkrementálisakat. Ha figyelembe vesszük a hatékonyság és a csatlakoztathatóság javítását, valamint az olyan funkciók hozzáadását, mint a hardveres gyorsítású sugárkövetés, az M3 MacBook Air sokkal hosszabb ideig biztosítja a folyamatos teljesítményt és a szoftveres támogatást.

  A Google Maps és az Apple Maps használata útközben internetkapcsolat nélkül

Őrült akkumulátor-élettartam

Zarif Ali / MakeUseOf

Ami az akkumulátor élettartamát illeti, kellemesen meglepődtem, amikor láttam, hogy az M3 MacBook Air egy egész napos folyamatos használatot is kibír ilyen kis helyigény mellett. A kontextus kedvéért 100%-ra feltöltöttem a laptopot, és akkumulátorról váltottam át a MacBook Pro-ról, tartottam egy 30 perces Zoom-megbeszélést, elvégeztem néhány benchmarkot, megszerkesztettem a fényképeket ehhez a felülvizsgálathoz Lightroom és Photoshop segítségével, és csak körülbelül 65%-ra tudta leengedni.

Így aztán elvittem az egyetemi campusomra, a PyCharmot használtam egy programozási feladat elvégzésére, a Notion segítségével kezdtem el elkészíteni ezt a felülvizsgálatot, és a szabadnap zárásaként megnéztem az Oppenheimert a hangszórókkal és a maximális fényerővel. Az automatikus fényerő egész idő alatt be volt kapcsolva, és még mindig körülbelül 15% volt hátra. Ekkor a képernyő bekapcsolási ideje valamivel nyolc óra alatt volt.

Valószínűleg ez a nap volt a legintenzívebb nap, amikor valaki ezt a laptopot vásárolja, hacsak nem 4K-s videószerkesztést vagy játékot ad hozzá a keverékhez, de őrültség, hogy mindössze nyolc órányi képernyő-bekapcsolási időt kapjon anélkül, hogy csatlakoztatnia kellene. A jellemzőbb napokon kevesebb kreativitásra összpontosító feladattal, ennek a laptopnak az akkumulátor-üzemideje könnyen átragadhat a következő napra.

Mindezek alapján elmondható, hogy az akkumulátor élettartama sziklaszilárd, és ha a nagyobb, 15 hüvelykes készüléket választja, magabiztosan vészelheti át az intenzív munkanapot anélkül, hogy aggódnia kellene, hogy lemerül-e.

Érdemes megvenni az M3 MacBook Air-t?

Zarif Ali / MakeUseOf

Ha jelenleg egy korábbi Apple Silicon Mac gépet használ, az M3 MacBook Airre való frissítés nehéz lehet. A teljesítménynövekedés elhanyagolható, és nem biztos, hogy elég jelentős ahhoz, hogy azonnali frissítést indokoljon, különösen, ha a jelenlegi laptop továbbra is jól szolgál. Az M3 MacBook Air sok mindent megőrzött abból, ami elődeit nagyszerűvé tette, néhány fokozatos javulással a teljesítményben és a csatlakoztathatóságban.

Azonban úgy gondolom, hogy az M3 MacBook Air belépési pontként jelenik meg a macOS-be és az Apple ökoszisztémába. Azok számára, akik Windows-ról szeretnének váltani, vagy frissíteni szeretnének egy régebbi Intel-alapú MacBookról, ez a laptop lenyűgöző csomagot kínál, amely megtestesíti az Apple új dizájnnyelvét, az őrülten hosszú akkumulátor-üzemidőt és az általános életminőség-javításokat a gyorsabban. Wi-Fi és tárhely.

Diákként számomra az egyik legnagyobb vonzerő a teljesítmény, az akkumulátor-élettartam és a hordozhatóság közötti egyensúly volt, és őszintén szólva, ez az új M3 modell biztosítja, hogy ezek az alapok továbbra is teljesüljenek. Ezt szeretném megismételni: ebben a kategóriában nincs még egy olyan laptop, amely megfelelne az M3 Airnek ezekben a kategóriákban az előző M2 modellen kívül. Őszintén szólva a soron maradó M2-es laptopot is érdemes megfontolni, mert valamivel olcsóbb, ami növeli az értékajánlatot.

Összességében az Apple M3 MacBook Air, bármilyen inkrementális is, továbbra is a legjobb laptop az emberek 95%-a számára.

Apple M3 MacBook Air (13 hüvelykes)

A legjobb laptop a legtöbb ember számára

Az M3 MacBook Air megőrizte az M2 modell dizájnját, kijelzőjét, kameráját és hangszóróit, elsősorban a chipfrissítésre összpontosítva. Az új M3 chip minimális teljesítménynövekedést biztosít, új médiamotorral a hatékonyabb videostreaming érdekében, és támogatja a hardveresen gyorsított sugárkövetést. A legfigyelemreméltóbb, hogy az akkumulátor élettartama lenyűgöző marad, és képes túlélni egy egész napos intenzív használatot. Bár az M3 MacBook Air nem biztos, hogy jelentős előnyöket kínál a korábbi Apple Silicon Mac-ek felhasználóinak, kiválóan alkalmas belépési pontként a macOS rendszerbe, és továbbra is a teljesítmény, az akkumulátor-élettartam és a hordozhatóság legjobban kiegyensúlyozott kombinációja.