Android törtszámítógép lépésről lépésre megoldásokkal

A matematika még a legragyogóbb elméknek is nehézségeket okozhat. Ha úgy találja magát (vagy valakit, akit ismer) gyakran küszködik a matematikaórával, akkor nem vagy egyedül. A jó oldala pedig az, hogy számos mobilalkalmazás létezik, amelyek segíthetnek a nehéz matematikai előadások során. Az egyik ilyen alkalmazás, amellyel a közelmúltban találkoztam, a DLD Calc, egy ingyenes törtszámítógép Androidra, amely leveszi a terhet a válláról, amikor még a legijesztőbb törtproblémákat is megoldani kell. Az alkalmazás megjeleníti a törteket tartalmazó számítás minden lépését, hogy segítsen az alapvető matematikai tanulóknak kitalálni a saját megoldásaik hibáit. Részletek a szünet után.

Első pillantásra a DLD Cal egy egyszerű számológép-alkalmazásnak tűnik, hozzáadott érték nélkül, de ha mélyebbre kell ásni, látni fogja, hogy ez egy rendkívül praktikus eszköz, amely többre képes, mint hogy választ adjon egy bonyolult számításra. Az különbözteti meg a hagyományos számológéptől, hogy lépésről lépésre megmutatja a teljes megoldást. A DLD Calc elrendezése meglehetősen hasonlít egy szabványos számológép alkalmazáshoz.

  Mit tehetek, ha az alkalmazást nem lehet letölteni Hiba (495) [Android]

Ami a funkcionalitást illeti, ezt az alkalmazást használhatja az összes alapvető számtani számítás elvégzésére, valamint összetett törtek megoldására. Automatikusan rögzíti a bemeneti értéket, és megjeleníti a gombok elrendezése felett.

A számológép minden olyan funkciót kínál, amely bármely szabványos, nem tudományos számológépben megtalálható. Az elrendezés fekvő tájolásra is optimalizált; a billentyűzet automatikusan két csoportra oszlik, a képernyő mindkét oldalán egy-egy csoportra.

Ha megnyomja az Egyenlő gombot, a lépésenkénti megoldás egy külön képernyőn jelenik meg, az alábbi képernyőképen látható módon.

A szerkesztő megjegyzése: Figyelje meg, hogy az alkalmazás a számítás legkisebb és legegyszerűbb lépéseit sem hagyja ki. Nemcsak gyors válaszokat ad nekik a matematikai feladatok gyors végrehajtásához; valójában megtanítja nekik, hogyan juthatnak el maguknak a válaszokhoz.

  A Ne zavarjanak szabályok konfigurálása Android 6.0 rendszerben

Az alkalmazás ingyenesen elérhető a Play Áruházban. Az alábbi linkről letöltheti Android-eszközére.

Telepítse a DLD Calc programot a Play Áruházból