Állítsa be az iOS-billentyűzetet úgy, hogy a használt alkalmazás alapján változtassa meg a színét

A bebörtönzött iPhone mindig felülmúlja a bebörtönzött társait, vagy legalábbis én ebben hiszek. Látod, soha nem a kalózkodásról van szó – sőt, soha nem is volt az – és a rengeteg módosításról, amit elvégezhetsz, ha egyszer megszabadulsz Az Apple által bevezetett korlátozások miatt az egész folyamat megéri. Vegyük például az AdaptiveKeyboardot, amely egy nemrégiben kiadott jailbreak finomítás, amely megváltoztatja az iOS-billentyűzet színét, hogy megfeleljen az adott alkalmazás ikonjának domináns színének, hűvös esztétikai átalakítást adva a gépelési élménynek. Érdekelt? Lássuk, mit kapsz ezzel a csomaggal közvetlenül az ugrás után.

Az AdaptiveKeyboard alapvetően azt az elgondolást követi, hogy az alapértelmezett iOS-billentyűzet, bár kiváló a képernyőn történő gépeléshez, egyszerű és egyszerű, és nagyjából ennyi. Az iPhone fő versenytársától, az Androidtól eltérően az Apple nem engedi meg a fejlesztőknek, hogy sokat változtassanak a billentyűzeten, nem is beszélve arról, hogy olyan alternatív billentyűzettel rendelkezzenek, amely az egész készüléken működik.

Itt jön be a jailbreak forgatókönyve, és láttuk, hogy a Cydián keresztül elérhetővé vált az iOS-hez készült TouchPal. Azonban talán nem vágysz valami egészen másra vagy egyedire, igaz? Lehet, hogy csak egy kis színt szeretne hozzáadni a billentyűzethez, és az AdaptiveKeyboard pontosan ezt teszi. A módosítás azt az alkalmazást vizsgálja, amelyben a billentyűzetet használja, és módosítja a billentyűzet színét, hogy megfeleljen az alkalmazás ikonjának színének. A jobb megértés érdekében tekintse meg az alábbi képernyőképeket.

Abban az esetben, ha az alkalmazás ikonja többféle színt tartalmaz, a billentyűzet a legdominánsabbat választja, így ahogy a Facebook alkalmazás képernyőképen is látható, bár az „f” az ikonon fehér, a domináns szín a kék , és ezt vitte el a billentyűzet.

Az AdaptiveKeyboard egy mindent vagy semmit csomag, így nincs semmilyen beállítás, amelyet konfigurálhat, és a módosítások sem jelennek meg az iPhone Beállítások alkalmazásában. Következésképpen előfordulhatnak olyan esetek, amikor esztétikailag nem tetszik a billentyűzet által örökölt szín, de ezzel együtt kell élnie. Nekem személy szerint nem tetszett az Üzenetek zöld billentyűzete, de nincs lehetőség a leiratkozásra. Talán ez az, amit a fejlesztő meg akar majd vizsgálni.

Az AdaptiveKeyboard elérhető a feltört iPhone-okhoz a Cydia ModMyi tárhelyén keresztül, így nincs semmilyen különleges forrás, amelyet hozzá kell adnia a módosítás megtalálásához. Ez egy kereskedelmi csomag, és 0,99 dollárba kerül a telepítés, ami az igazság kedvéért némileg szükségtelen egy puszta vizuális módosításhoz. Ha pedig a testreszabásban van része, és várja, hogy eszköze kiemelkedjen, akkor az csak egy dollár.