Alkalmazások elrejtése Androidon

Kulcs elvitelek

 • Tartsa távol személyes alkalmazásait a kíváncsi szemek elől, ha elrejti őket Androidon.
 • A Samsung készülékek lehetővé teszik az alkalmazások natív elrejtését, de valaki továbbra is megtalálhatja őket a Beállítások alkalmazás vagy a Google Keresés modulja segítségével. Egyes Android telefonok, például a Google Pixel 8, csak a rendszeralkalmazások letiltását teszik lehetővé.
 • Univerzális megoldásként fontolja meg a harmadik féltől származó indítóprogramokat, mint például a Nova vagy a Microsoft Launcher, amelyek elrejthetik és testreszabhatják az alkalmazások láthatóságát Android rendszeren.

A privát alkalmazásai elrejtése kiváló módja annak, hogy extra biztonsági réteget adjon okostelefonja képernyőzárához vagy biometrikus hitelesítéséhez. Megmutatjuk, hogyan rejthet el Android-alkalmazásokat különféle módszerekkel, így biztos lehet benne, hogy senki más nem férhet hozzájuk.

Alkalmazások elrejtése Samsung telefonon

Minden Samsung telefon lehetővé teszi a telepített alkalmazások elrejtését az alkalmazásfiókból. A folyamat is viszonylag egyszerű.

 • Nyomja meg hosszan egy üres területet Samsung készüléke kezdőképernyőjén. Érintse meg a Beállítások elemet az alul megjelenő menüben.
 • Görgessen le, és válassza az Alkalmazások elrejtése a kezdőképernyőn és az Alkalmazások képernyőn lehetőséget. Ezután válassza ki az elrejteni kívánt alkalmazásokat.
 • A módosítások alkalmazásához érintse meg a Kész gombot.
 • Most látni fogja, hogy az összes kiválasztott alkalmazás eltűnt Galaxy telefonja alkalmazásfiókjából.

  Egy jó dolog a Samsung megvalósításában, hogy a rejtett alkalmazások akkor sem jelennek meg, ha az alkalmazásfiókból keresed őket. Ezek azonban megjelennek más, harmadik féltől származó univerzális keresőalkalmazások keresési eredményei között és a Beállítások > Alkalmazások alatt.

  A Samsung nem kínál rejtett alkalmazásfiókot, amely gyors hozzáférést biztosít a rejtett alkalmazásokhoz. Emiatt a hozzájuk való hozzáférés egy házimunka. Bármikor használhatja a Google Keresés modulját vagy bármely más univerzális keresőalkalmazást a probléma megkerülésére. Ne feledje, hogy számos más módon is megtalálhatja a rejtett alkalmazásokat Androidon.

  Tiltsa le az alkalmazásokat Androidon, hogy elrejtse őket

  Az olyan telefonokon, mint a Google Pixel 8, nincs natív lehetőség az alkalmazások elrejtésére. Ennek eléréséhez bármikor használhat harmadik féltől származó indítót vagy alkalmazást. Ha azonban nem érzi kényelmesen valamelyiket, fontolja meg az alkalmazás letiltását, hogy elrejtse az alkalmazásfiókból.

  Az egyetlen bökkenő az, hogy ez a módszer csak a telefonra előre telepített rendszeralkalmazásoknál működik. Az alábbi lépésekkel nem rejtheti el a Play Áruházból letöltött alkalmazásokat.

 • Nyissa meg az alkalmazásfiókot Android-telefonján, és görgessen az elrejteni kívánt alkalmazáshoz.
 • Nyomja meg hosszan az alkalmazás ikonját, és válassza az Alkalmazásinformáció lehetőséget a helyi menüből. Alternatív megoldásként navigálhat a Beállítások > Alkalmazások menüpontra, és érintse meg az alkalmazás nevét a listában.
 • Koppintson a Letiltás elemre, és erősítse meg a műveletet az Alkalmazás letiltása elemre koppintva a megjelenő párbeszédpanelen.
 • Ezzel elrejti az alkalmazást Android-telefonja alkalmazásfiókjából. A hátránya az, hogy csak akkor használhatja az alkalmazást, ha újra engedélyezi.

  Android-alkalmazások elrejtése a Nova Launcher segítségével

  Ha az Android-eszköz alapértelmezett indítója nem kínálja fel a telepített alkalmazások elrejtésének lehetőségét, akkor harmadik féltől származó indítót kell használnia, például a Nova-t. Miután telepítette a Nova Launcher programot a Google Play Áruházból, állítsa be alapértelmezett indítóként Android-eszközén, és kövesse az alábbi lépéseket:

  Letöltés:Nova Launcher (Ingyenes, prémium verzió elérhető)

 • Nyissa meg a Nova Launcher beállításait egy kétujjas felfelé mozdulattal a kezdőképernyőn. Alternatív megoldásként hosszan megnyomhatja a Kezdőképernyő egy üres részét, és megérintheti a Beállítások elemet.
 • Válassza az Alkalmazásfiók lehetőséget, és görgessen le az aljára.
 • Érintse meg az Alkalmazások elrejtése lehetőséget az Alkalmazások kategória alatt.
 • Megjelenik az eszközön lévő összes alkalmazás listája. Válassza ki az elrejteni kívánt Android-alkalmazásokat az alkalmazásfiókból. Menjen vissza a módosítások mentéséhez.
 • Sajnos ennek a módszernek megvannak a maga korlátai. Ha bármilyen univerzális keresőalkalmazást vagy a Nova beépített alkalmazáskeresőjét használja, a rejtett alkalmazás megjelenik a találatok között. A rejtett alkalmazás listáját az Android-eszköz Beállítások > Alkalmazásai alatt is megtalálhatja.

  Ha van OnePlusod, nincs szüksége harmadik féltől származó indítóra az alkalmazások elrejtéséhez. A OnePlus OxygenOS natív lehetőséget kínál az alkalmazások elrejtésére, és a rejtett alkalmazásokat jelszóval védheti a további biztonság érdekében.

  Használja a Microsoft Launchert az alkalmazások elrejtéséhez

  Hasonlóképpen, a Microsoft Launcher lehetővé teszi az alkalmazások elrejtését Android-eszközén. A Nova Launcherrel összehasonlítva a Microsoft Launcher a telepített alkalmazások elrejtésére kiválóan képes, mivel jelszóval védheti őket.

  Letöltés:Microsoft Launcher (Ingyenes)

 • Nyomja meg hosszan a kezdőképernyő egy üres részét. Ezután érintse meg a Launcher Settings elemet a felugró menüben.
 • Lépjen a Kezdőképernyő > Rejtett alkalmazások elemre.
 • Koppintson az Alkalmazások elrejtése elemre, és válassza ki az elrejteni kívánt alkalmazásokat. Ezután koppintson a Kész elemre.
 • Most térjen vissza a Rejtett alkalmazások menühöz, és érintse meg a Beállítások ikont a jobb felső sarokban.
 • Engedélyezze a Jelszó beállítása kapcsolót, hogy négyjegyű PIN-kóddal védje rejtett alkalmazásait.
 • Kapcsolja be a Gyors hozzáférés a dokkolóban funkciót, ha gyorsan meg szeretné tekinteni rejtett alkalmazásait.
 • Most kétszer felfelé csúsztathat a dokkon, hogy egy rejtett panelt jelenítsen meg, amelyen hozzáférhet a rejtett alkalmazásokhoz. Ha a jelszavas védelem engedélyezve van, először meg kell adnia a négyjegyű PIN-kódot.

  Az alkalmazások elrejtésének előnyei és hátrányai Androidon

  Ha elrejt egy alkalmazást Android-eszközén, akkor az nem jelenik meg az alkalmazásfiókban. Néha egy másik rejtett alkalmazásfiókhoz kell hozzáférnie a rejtett alkalmazások megnyitásához.

  Egyes telefonok csak az alkalmazások elrejtését teszik lehetővé, és nem kínálnak semmilyen módot az újbóli elérésére, míg mások zárolják a rejtett alkalmazásokat, hogy ne legyenek könnyen elérhetők.

  Ha Android-eszközén előre telepített bloatware található, amelyet nem lehet letiltani, a tisztább megjelenés érdekében elrejtheti őket az alkalmazásfiókból. A nagyobb biztonság érdekében elrejtheti banki alkalmazásait, jelszókezelőjét és egyéb, érzékeny információkat tartalmazó alkalmazásokat.

  Karlis Dambrans/Shutterstock

  Egyes Android telefonok lehetővé teszik a telepített alkalmazások natív elrejtését. Ha telefonja nem rendelkezik ezzel a funkcióval, használhat harmadik féltől származó indítót, például a Novát vagy a Microsoft Launchert. A harmadik féltől származó indító lehetővé teszi az alkalmazásikonok módosítását is az Android testreszabhatósága érdekében.

  Mindig rejtse el a kritikus vagy érzékeny adatokat tartalmazó alkalmazásokat a telefonján, hogy megakadályozza, hogy bárki illetéktelenül hozzáférjen. Bár nem bolondbiztos, a megvalósítás még mindig elég jó ahhoz, hogy megakadályozza, hogy egy érdeklődő barát vagy családtag könnyen hozzáférjen a megfelelő technikai know-how nélkül.