Adobe Creative Cloud – megéri?

Az Adobe kreatív felhője az alkotók paradicsoma, és ellopható, ha minden alkalmazásához (vagy a legtöbb) rendelkezik a használati esetekkel.

Az Adobe általában nagyszerű abban, amit csinál, ezért számos iparági szakember első számú választása.

Azok, akik tagadják a felsőbbrendűségét másokkal szemben, ezt leginkább az árcédulája és az összes alkalmazáshoz nem elérhető nagy teljesítményű ingyenes szint miatt teszik.

És részben igazuk van. Ez drága és túlzás a kezdőknek.

Az Adobe Creative Cloudra való előfizetés azonban kiváló lehetőség, ha néhánynál több Adobe-alkalmazást használ. Arra jövünk. Először azonban érdemes megnézni, hogy mit hoz az Adobe alkalmazáscsomagja.

Adobe Creative Cloud

A Creative Cloud az Adobe alkalmazás- és felhőszolgáltatás-csomagja, amely segít Önnek a fényképek és grafikai szerkesztésben, videókészítésben, felhasználói felület- és UX-tervezésben és még sok másban.

Jelenleg a csomag több mint 20 alkalmazást tartalmaz, köztük:

 • Photoshop
 • Illusztrátor
 • Premiere Pro
 • Adobe Express
 • Acrobat pro
 • InDesign
 • Utóhatás
 • Élő
 • Meghallgatás stb.

Emellett 100 GB felhőtárhelyet kap, hogy bárhol elérje projektjeit.

Lehet, hogy ez több, mint amit kér, vagy amire szüksége van, de ez az egyik legjobb kreatív csomag, ha van elegendő sávszélessége a munkához.

Tehát merüljünk el mélyebben ebben az alkalmazáscsomagban, és nézzük meg, mit kínálnak az alkalmazások külön-külön.

Photoshop

Az Adobe számára a Photoshop volt az egyik első olyan alkalmazás, amely komoly üzleti életbe vitte. Annyira sikeres lett, hogy az emberek gyakran használják a nevét a folyamat szinonimájaként: ez a kép photoshopoltnak tűnik. (Te fogadj!)

Az Adobe Photoshop részlegének meglátogatása megmutatja, milyen erős a csomag. Ezenkívül a YouTube számtalan Photoshop-oktatóanyagnak ad otthont, köszönhetően folyamatosan bővülő közösségének.

Dióhéjban, ha meg tudod csinálni ecsettel, akkor valószínűleg az Adobe Photoshop segítségével lehetséges.

Nézzünk meg néhány jellemzőt:

 • Háttér módosítása
 • Az objektum eltűnik
 • Színezd ki
 • Maszkolás
 • Sky csere

Az előre beállított értékeken kívül Photoshop ecsetekkel is megbabonázhatja közönségét, beleértve a ceruzát, a szenet és a tintát. Ez nagyon hasonlít a digitális festészethez, és segít emberré válni, hogy megadja azt a nagyon szükséges személyes érintést.

Számos egyedi ecset és effektus létezik, amelyek segítenek valami valódi vászonfestményhez hasonlót létrehozni.

Végül a Photoshop nem korlátozódik a képekre. Alapfokú videószerkesztéssel is jól működik.

  Ezekkel az alkalmazásokkal és webhelyekkel egyszerű hálaadási recepteket találhat

Olvassa el még: A Photoshop legjobb alternatívái

Illusztrátor

Sok felhasználó összetéveszti az Illustratort és a Photoshopot. És bár megosztanak bizonyos képességeket, használati eseteik teljesen eltérőek.

Egyszerűen fogalmazva, a Photoshop raszteres képeken működik, míg az Illustrator a vektoros tartományhoz. A raszteres képek képpontokból állnak, és pixelesnek tűnhetnek, ha egy bizonyos ponton túl nagyítanak.

A vektoros művészet azonban tökéletes formában marad (például éles határok), függetlenül attól, hogy milyen méretre feszíti ki. Ez az attribútum teszi a vektort a logótervezés, animációk, hátterek, bannerek, poszterek, videojáték-művészetek stb.

Jelenleg az Adobe Illustrator a Creative Clouddal együtt érkezik, és nincs külön előfizetése.

Olvassa el még: A legjobb Illustrator alternatívák

Acrobat Pro

Ez az egyik zászlóshajó Adobe-termék, korlátozott funkcionalitású örökké ingyenes verzióval.

A fizetős előfizetés kimerítő listát tartalmaz a pdf-ekkel használható dolgokról; ezek közül néhány:

 • Szöveg és képszerkesztés
 • eAláírás és aláírások kérése
 • Biztonságos PDF-fájlok jelszavakkal
 • PDF összehasonlítás
 • Oszd meg és kommenteld
 • Integráljon felhőtárhelyet, például a Google Drive-ot
 • Egyesítés, felosztás és tömörítés
 • Adjon hozzá hangot, videót stb.

Számtalan további funkció teszi az Acrobat Pro-t kulcsfontosságú eszközzé minden dokumentumban gazdag felhasználó vagy vállalkozás számára.

Ezenkívül más Adobe-eszközökkel (Photoshop, Illustrator és InDesign) készített fájlokat PDF-fájlokká konvertálhat.

Olvassa el még: Mit kell figyelembe venni az Adobe Acrobat alternatíva kiválasztásakor.

Premiere Pro

Ez egy olyan eszköz, amelyet a professzionális filmesek régóta használnak. A Photoshophoz hasonlóan a Premiere Pro is hatalmas felhasználói bázissal büszkélkedhet, amely készen áll arra, hogy a kezdőket útmutatókkal segítse.

Ez a teherautó tele van olyan funkciókkal, amelyek segítségével könnyedén hozhat létre szemet megragadó hatásokat.

Néhány dolog, amit a Premiere Pro segítségével tehet:

 • Animáció és mozgó grafika
 • AI-alapú hangszerkesztés
 • Színkorrekció és osztályozás
 • Automatikus feliratok
 • Együttműködés

Ezenkívül a videót úgy állíthatja be, hogy tökéletesen illeszkedjen a különböző platformokhoz, ami segít csökkenteni a felesleges munkát. Sőt, az Adobe hatalmas állománykönyvtára grafikáival, effektusaival, zenéivel stb.

De mivel bármilyen videószerkesztő alkalmazás elsajátítása nehézkes lehet, beépített oktatóanyagokat kap.

Támogatja az automatikus feliratozást és a natív exportálást a népszerű közösségi platformokra, beleértve a YouTube-ot, a Facebookot, a Twittert stb.

Összességében ez az egyik legjobb videószerkesztő a piacon, amelyet az Adobe kiváló támogatása támogat.

Adobe Express

Az Adobe Express számos eszközt kínál a képek, videók és dokumentumok útközbeni szerkesztéséhez. A legtöbb eszköz ingyenes Adobe-fiókkal érhető el.

Ez azonban nem csak ezekről a fájlkonverziós és -módosító eszközökről szól. Ez egy „kifejezett” módszer a figyelemre méltó tartalom létrehozására, beleértve a bannereket, logókat, közösségi bejegyzéseket, hirdetéseket stb.

  Egy egyszerű [But Comprehensive] Útmutató

Az Expresst az Adobe állománykönyvtára is támogatja a jogdíjmentes eszközökhöz, beleértve a képeket, a betűtípusokat stb.

De bár az Adone Express nagy része ingyenes, van fizetős verziója is. Ez felszabadítja az összes médiaeszközt, prémium eszközöket és sablonokat, egy kattintással a márkaépítést és az utólagos ütemezést a közösségi médiában.

InDesign

Az Adobe InDesign a nyomtatott médiával foglalkozó magazinok számára készült. Az ötlet az, hogy lenyűgöző borítókat és tartalmat készítsenek bármely kiadó számára, hogy kitűnjenek a piacot elárasztó „általános” tervek közül.

Azonban azt látom, hogy az InDesign szinte bárkivel és bármivel csodákat művel. Néhány felhasználási eset a következő:

 • Szórólapok és plakátok
 • Képeslapok
 • e-könyvek és prospektusok
 • Önéletrajz és kísérőlevél
 • Előadás stb.

Ezen túlmenően az InDesign natív együttműködési képességekkel is segíti Önt az áttekintésekben és a visszajelzésekben, és mindenkit, aki fontosnak tartja, naprakészen tudja tartani.

Kompatibilis a legújabb fájlformátumokkal, mint például a HEIC, JP2K és WebP, és olyan funkciókkal van feltöltve, mint az Auto Style, hogy gyorsan és minimális húzással elvégezhető legyen.

Utóhatás

Az Adobe After Effects egy eszköz lenyűgöző mozgógrafikák és animációk készítésére. Ha szereti a hollywoodi filmeket, nagy eséllyel látott már valamit az After Effects segítségével.

A következőkben használják:

 • Szöveges animáció
 • VFX
 • Rotoszkópos vizsgálat
 • Mozgáskövetés stb.

Ahogy a név is mutatja, az After Effects egy utómunkálati eszköz. Gyakran használják olyan elemek felvételére vagy eltávolítására, amelyek eredetileg nem voltak ott.

Ezenkívül az alkotók gyakran támaszkodnak az After Effectsre, hogy mesterséges időjárási hatásokat (eső, tűz stb.), grafikus pörgést és forgatásokat idézzenek elő, és több száz, más neves tervezők által készített effektust használnak.

A rotoszkópos vizsgálat lényege, hogy eltávolítja a nem kívánt elemeket a videóból, és máshol felhasználja azokat a tartalomtudatos kitöltésével. Hasonlóképpen, a mozgáskövetést bármely videóban lévő mozgó objektumok követésére használják, és mesterséges elemekkel egészítik ki.

Élő

Animációk mindenhol vannak. Filmek, hirdetések, közösségi média, tévé stb., nevezzük, és alig van olyan közönségnek szánt médiaplatform, amelynél ne lenne legalább egy kis áradat ebből a műfajból.

Az Adobe Animate megfelel ennek a tájnak, és egy 2D-s animációs eszköz, amely tele van olyan funkciókkal, amelyek előnyeit lenyomhatja ebben az animáció által uralt korszakban.

Az Animate támogatja a képkockánkénti alkotásokat, hogy életre keltsék karaktereidet, és olyan dolgokat csináljanak velük, mint például a beszélgetés, a séta vagy bármi, amit csak el tudsz képzelni.

  Mi az a tűzfal? – Bevezető útmutató

Az Animate legjobb felhasználási módja a játékjelenetek és karakterek létrehozása. Ezt követően ezeket kombinálhatja a megfelelő hanganyaggal, és megoszthatja őket kiterjesztett valóság élményként.

Az Animate segítségével azonban tartalmat is létrehozhat hirdetésekhez, filmekhez, közösségi médiához, rajzfilmekhez, webdesignhoz stb.

Emellett támogatja a natív kódolást is a végső tervezési rugalmasság érdekében. Végül az Animate támogatja az exportálást többféle formátumban, például HTML5 Canvas, WebGL, Flash/Adobe AIR és SVG.

Meghallgatás

Az Audition az Adobe kísérlete, hogy egy szeletet szerezzen a hangszerkesztő iparágból. Ez a szoftver jól jöhet podcastok, videók, játékok, zene stb. hangeffektusainak módosításához.

A legtöbb Adobe-termékhez hasonlóan az Audition is rengeteg előre beállított effektust tartalmaz, kezdve a komikus hangoktól, az autók kürtjétől, a tömeg zajától, a puskalövésektől, a nevetéstől, a füttytől és egyebektől.

Az Audition azonban főként a hangmódosításról szól. Jól integrálható a legtöbb használt audioberendezéssel vagy beépülő modullal. Ezenkívül réteges kompozíciókat hozhat létre a többsávos szerkesztővel, vagy használhatja a hullámforma-szerkesztőt a hang amplitúdójának szabályozására.

Az Audition emellett lehetővé teszi, hogy megszabaduljon a bosszantó háttérinterferenciáktól, és támogatja a hanghullámok vizuális szerkesztését a jobb teljesítmény érdekében. Nem csak ez, ez a hangszerkesztő több mint 50 effektussal és mini-eszközzel rendelkezik, hogy a végső renderelést a kívánt módon készítse el.

Összességében az Adobe minden hanggal csodákra késztette ezt az eszközt, és ezt külön-külön vagy a kreatív felhőcsomaggal is ellenőrizheti.

Egyéb alkalmazások

Bár néhány Adobe Creative Cloudról beszéltünk, ez nem korlátozódik ezekre az alkalmazásokra. Ehelyett több is van benne, többek között:

Adobe Stock: Jogdíjmentes médiaelemek könyvtára, beleértve a képeket, hangokat, videókat, vektorgrafikákat, illusztrációkat stb.

Lightroom: Könnyű eszköz az alapvető képszerkesztéshez.

Karakteranimátor: Keltse életre az animált karaktereket egyéni hanggal, mozgással és gesztusokkal.

Dreamweaver: Olyan szoftver interaktív kódoló motorral, amely támogatja a HTML-t, JavaScriptet, CSS-t stb., a hihetetlenül gyors webtervezés érdekében.

Most pedig a millió dolláros kérdéshez…

Miért az Adobe Creative Cloud?

Nézze meg, nincs finom vonal az Adobe-alkalmazások között. Megosztoznak bizonyos képességeikben, és együtt dolgoznak. Ennek ellenére nincs értelme a Creative Cloudra előfizetni, ha csak egyetlen Adobe-alkalmazásra vágyik.

De tegyük fel, hogy az egyik alkotó munkafolyamata az After Effectsről (20,99 USD/hó), az Illustratorról (10,49 USD/hónap) és az InDesignról (20,99 USD/hónap) szól, a teljes havi számlával 52,47 USD/hó.

Most ez a szakember ragaszkodhat ehhez a háromhoz, vagy hozzáadhat még néhány dollárt, és havi 54,99 dollárért megkapja a teljes csomagot.

Tessék, itt van. Ha sok Adobe-eszközre vágyik, ellenőrizze a végső összeget, és nézze meg, hogy szeretné-e helyette a teljes csomagot.

PS: Nézze meg ezeket az ingyenes Adobe szoftvereket.