A Zettlr markdown szerkesztő telepítése Linuxon

A Zettlr egy fantasztikus leértékelés szerkesztő Linux, Mac és Windows rendszerekhez. Rengeteg igazán hasznos funkcióval rendelkezik, mint például a YAML támogatása, az idézetek, a LaTeX támogatása stb. Ebben az útmutatóban a Zettlr Linux rendszeren való beállítását mutatjuk be.

Ubuntu telepítési útmutató

A Zettlr markdown szerkesztő remekül működik Ubuntun, de nem szerepel az Ubuntu hivatalos szoftvertáraiban. Ehelyett, ha az alkalmazást az Ubuntu rendszerén szeretné használni, le kell töltenie a hivatalos DEB-csomagot, és manuálisan telepítenie kell.

A legújabb Zettlr DEB csomag beszerzéséhez, menjen a hivatalos letöltési oldalra. Miután a Zettlr hivatalos letöltési oldalán található, keresse meg a Debian logót, és kattintson rá az egérrel. Ha ezt a gombot választja, a DEB csomag letöltődik a számítógépére.

Miután letöltötte a legújabb Zettlr DEB csomagot a számítógépére, használja a CD parancsot, és lépjen a „Letöltések” könyvtárba.

cd ~/Downloads

A „Letöltések” könyvtárba kerülve megkezdődhet a DEB csomag telepítése. Az alábbi apt install paranccsal telepítse a Zettlr-t.

sudo apt install ./Zettlr-*.deb

Debian telepítési utasítások

A Zettlr támogatja a Debian-t DEB-csomagon keresztül, így az alkalmazást meglehetősen egyszerűen üzembe helyezheti a számítógépén. A telepítés megkezdéséhez lépjen a következőre: Zettlr letöltő weboldal.

  Szerzői jogi vagy védjegyszimbólum beszúrása a Wordbe

A hivatalos webhelyen keresse meg a „Debian” logót, és kattintson rá az egérrel. Ha ezt a gombot választja, a Zettlr DEB csomag letöltődik a számítógépére. Innentől kezdve használja a CD parancsot, és lépjen a „Letöltések” mappába.

cd ~/Downloads

A „Letöltések” mappába való belépés után a dpkg -i paranccsal telepítse a Zettlr DEB csomagot a Debian PC-re.

sudo dpkg -i Zettlr-*.deb

Most, hogy a Zettlr DEB csomag telepítve van, ki kell javítania a telepítési folyamat során fellépő függőségi problémákat. A függőségeket az apt-get install -f paranccsal javíthatja ki.

sudo apt-get install -f

Arch Linux telepítési útmutató

A Zettlr alkalmazás elérhető az Arch Linux számára az AUR-ban. A telepítési folyamat elindításához használja a pacman parancsot, és telepítse a „git” és „base-devel” csomagokat.

sudo pacman -S git base-devel

Most, hogy a két csomag telepítve van, be kell állítania a Trizen AUR segédprogramot. Ez a program jelentősen megkönnyíti a Zettlr alkalmazás telepítését a számítógépre. A Trizen alkalmazás működéséhez írja be az alábbi parancsokat.

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git
cd trizen/
makepkg -sri

Végül a Trizen AUR helper beállítása után használja a trizen -S parancsot a Zettlr legújabb kiadásának telepítéséhez a számítógépére.

trizen -S zettlr

Fedora telepítési útmutató

A Zettlr egy letölthető RPM-csomagfájlon keresztül támogatja a Fedora Linuxot. Ha Fedora-t használ, és szeretné telepíteni az alkalmazást a rendszerére, először lépjen a hivatalos letöltési oldal. Ha ott van, válassza ki a Fedora logót az RPM-csomagfájl letöltéséhez.

  Spotify QR-kódok megosztása és beolvasása számokhoz és rádióállomásokhoz

Miután letöltötte a legújabb Zettlr RPM csomagfájlt a számítógépére, megkezdődhet a telepítés. A CD paranccsal vigye át a terminált a „Letöltések” mappába. Ezután telepítse a Zettlr-t az alábbi dnf install paranccsal.

cd ~/Downloads

sudo dnf install Zettlr-*-x86_64.rpm

OpenSUSE telepítési utasítások

A Zettlr az OpenSUSE rendszeren egy letölthető RPM-csomagfájlon keresztül működik. Ha Suse-t használ, és működésbe kell hoznia az alkalmazást, tegye a következőket. Első, menjen a hivatalos Zettlr letöltési oldalra. Az oldalon kattintson a Fedora logóra a fájl letöltéséhez.

Amint a Fedora RPM csomagfájl letöltése befejeződött, kezdődhet a telepítés. A CD paranccsal lépjen a „Letöltések” mappába. Ezután használja a zypper install parancsot a Zettlr RPM csomag telepítéséhez.

cd ~/Downloads

sudo zypper install Zettlr-*-x86_64.rpm

AppImage telepítési utasítások

A Zettlr rendelkezik egy AppImage kiadással. Tehát, ha használni szeretné az alkalmazást a Linux rendszerén, de nem használja az Ubuntu, Debian, Arch Linux vagy az ebben az útmutatóban tárgyalt többi Linux operációs rendszert, akkor is képes lesz rá.

  A HTC Sense időjárás és óra widget beszerzése Androidon

A telepítés megkezdéséhez lépjen a következőre: hivatalos Zettlr letöltési oldal. Az oldalon keresse meg az AppImage ikont, és töltse le a legújabb 64 bites kiadást számítógépére.

Amikor az AppImage fájl letöltése befejeződött, a makedir paranccsal hozzon létre egy mappát „AppImages” néven. Ez a mappa fogja tárolni a Zettlr AppImage fájlt.

mkdir -p ~/AppImages/

Az új mappa létrehozása után használja az mv parancsot, és helyezze el a Zettlr AppImage fájlt a mappába.

mv Zettlr-*-x86_64.AppImage ~/AppImages/

A cd paranccsal lépjen az „AppImages” mappába.

cd ~/AppImages/

Frissítse az AppImage fájl engedélyeit a chmod segítségével.

sudo chmod +x Zettlr-*-x86_64.AppImage

Végül futtassa a programot a ./Zettlr-*-x86_64.AppImage paranccsal.

./Zettlr-*-x86_64.AppImage