A zárolt mappa beállítása és használata a Google Fotókban iPhone-on

A Google Fotók Locked Folder funkciója az örökkévalóságnak tűnő Androidon elérhető, és bár a cég azt mondta, hogy 2022-ben teszi elérhetővé az iPhone készülékeken, iOS-eszközökön csak most kezdik bevezetni a funkciót. Tehát, ha azon töprengett, hogyan biztosíthatja, hogy személyes fényképeit senki más ne lássa, csak Ön, akkor íme, hogyan állíthatja be és használhatja a Lezárt mappát a Google Fotókban iPhone-on.

Megjegyzés: A Google megkezdte a Zárolt mappa bevezetését az összes iPhone-felhasználó számára, de a funkció eltarthat egy ideig, amíg elérhető lesz iPhone-ján.

Állítsa be a Google Fotók zárolt mappáját

A zárolt mappa beállításához iPhone-ján kövesse az alábbi lépéseket:

  • Nyissa meg a Google Fotókat iPhone-ján, és érintse meg a „Könyvtár” elemet az alsó navigációs sávban. Itt érintse meg a „Segédprogramok” elemet
  9 legjobb hangszoftver rögzítéshez, szerkesztéshez, keveréshez és még sok máshoz

  • Érintse meg a „Zárolt mappa”, majd a „Zárolt mappa beállítása” lehetőséget.

  • Engedélyezze a Google Fotók számára a Face ID (vagy Touch ID) használatát, majd válassza ki, hogy szeretne-e biztonsági másolatot készíteni a Zárolt mappában lévő fényképekről vagy sem.

Megjegyzés: A Zárolt mappában lévő fotók biztonsági mentéskor titkosítva vannak. Ha engedélyezi a biztonsági mentést, más eszközökön is hozzáférhet ezekhez a fényképekhez. Ha azonban úgy dönt, hogy nem készít biztonsági másolatot ezekről a fényképekről, azok csak az iPhone-on lesznek elérhetők.

Ez az, sikeresen beállított egy zárolt mappát a Google Fotókban. Most pedig nézzük meg, hogyan adhat hozzá fényképeket Zárolt mappájához, és ha szükséges, távolítsa el őket.

  Útmutató kezdőknek a mérföldkő diagramról [+6 Templates]

Fényképek hozzáadása a Zárolt mappához

Nyissa meg a Zárolt mappát (Könyvtár -> Segédprogramok -> Zárolt mappa), majd kövesse az alábbi lépéseket.

  • Ha még nem adott hozzá fényképeket, egy nagy „Elemek áthelyezése” gomb jelenik meg a zárolt mappában. Csak érintse meg.

  • Most válassza ki az elrejteni kívánt fényképeket, és érintse meg az „Áthelyezés” gombot.

  • A megjelenő megerősítő párbeszédpanelen érintse meg ismét az „Áthelyezés” elemet. A fotók elrejtése után a Google Fotók egy megerősítő előugró ablakot ad meg; mindössze annyit kell tennie, hogy koppintson a „Kész” gombra

Alternatív megoldásként a következő lépésekkel adhat hozzá fényképeket a Google Fotók rejtett mappájához.

  • Nyissa meg az elrejteni kívánt fényképet, és húzza felfelé az ujját a megosztási lehetőségek megtekintéséhez. Itt érintse meg az „Áthelyezés zárolt mappába” elemet
  A fordítás be- és kikapcsolása a Chrome-ban

  • Erősítse meg szándékát a megjelenő felugró ablakokban, és kész. A fotó átkerül a Google Fotók zárolt mappájába.

Fotók eltávolítása a zárolt mappából

Bármi legyen is az ok, ha el szeretne távolítani fényképeket a Google Fotók Lezárt mappájából, nyissa meg a Zárolt mappát (Könyvtár -> Segédprogramok -> Zárolt mappa), és kövesse az alábbi lépéseket:

  • Válassza ki az elrejteni kívánt fényképeket, majd érintse meg az „Áthelyezés” gombot. Erősítse meg szándékát a megjelenő párbeszédpanelen, és kész.