A YouTube teljes képernyőjének nem működő Windows 10 rendszerben történő javítása

A YouTube a vezető videómegosztó platform az interneten. Videók széles választékával rendelkezik, és minden felhasználó számára alkalmas. Ráadásul a Google által kezelt megállíthatatlan erővé teszi. Egyetlen cég sem közelíti meg a YouTube-ot, ha megtekintésekről és elkötelezettségről van szó. Az évek során a YouTube sokszor változtatta megjelenését és funkcióit. Számos olyan problémával is szembesült, amelyekről a felhasználók gyakran beszámoltak. Az egyik ilyen probléma a YouTube teljes képernyős problémája, amelyben a YouTube-videók nem játszódnak le vagy töltődnek be teljes képernyőn még a teljes képernyős lehetőség kiválasztása után sem. Bosszantó lehet, ha egy videót részletesen szeretne megnézni, vagy nagyobb képernyőn szeretné élvezni, különösen olyan tartalmak esetében, mint a filmek és dokumentumfilmek. Ha a YouTube teljes képernyős, nem működő Windows 10 problémájával küzd, akkor jó helyen jár. Hasznos útmutatót mutatunk be, amely megtanítja Önnek, hogyan javíthatja ki a YouTube teljes képernyős nem működő problémáját.

Hogyan lehet kijavítani, hogy a YouTube teljes képernyője nem működik a Windows 10 rendszerben

Számos oka lehet a YouTube teljes képernyős problémájának, és ezek közül néhányat az alábbiakban sorolunk fel.

  • Flash lejátszó probléma
  • Sérült gyorsítótár fájlok
  • Probléma a Google-profillal
  • Hosszabbítók által okozott interferencia
  • Elavult Chrome-verzió

Miután megtudta, hogy miért nem működik a YouTube teljes képernyős Windows 10 problémája, nézzük meg azokat a módszereket, amelyek javítják a YouTube teljes képernyős működésének hiányát. Kezdjük az alapvető módszerekkel, majd a vége felé haladunk az összetettebbek felé.

Megjegyzés: A beállítások és opciók a különböző böngészőkben eltérőek lehetnek.

Alapvető hibaelhárítási lépések

Ez néhány alapvető hibaelhárítási módszer, amelyet minden más módszer előtt végre kell hajtania. Előfordulhat, hogy kijavítják a YouTube teljes képernyős működésének hiányát.

  10 dolog, amivel fel kell készíteni a rendszert a Windows 10 funkciófrissítésre

1. Indítsa újra a böngészőt: Néha a böngésző kisebb hibái a YouTube teljes képernyős beállításának hibás működését okozhatják. Ezt úgy javíthatja, ha bezárja a böngészőt, majd újra megnyitja. Frissíti a böngészőt, és megoldhatja a problémát.

2. Jelentkezzen ki a Google Fiókból: Bizonyos esetekben ez a probléma bizonyos Google-profilok és azok privát beállításai miatt merülhet fel. Ennek ellenőrzéséhez jelentkezzen ki Gmail-fiókjából, és próbálja meg lejátszani a YouTube-videót teljes képernyőn a böngészőjében. Lehet, hogy megoldja a problémát.

3. Indítsa újra a számítógépet: A számítógép újraindítása számos rendszerhibát és egyéb kisebb hibát megoldhat. Lehet, hogy megoldja ezt a problémát. A számítógép újraindításához kövesse a Windows PC újraindítása vagy újraindítása című útmutatónkat.

4. Frissítse a Google Chrome-ot: Ha a Chrome elavult verzióját használja, számos probléma, például a YouTube teljes képernyős problémája fordulhat elő. A Chrome rendszeresen frissítéseket ad ki a problémák megoldására és a hibák eltávolítására. Javasoljuk, hogy frissítse böngészőjét a Google Chrome frissítése című útmutatónk követésével.

1. módszer: Törölje a böngésző gyorsítótárát

Sok felhasználó arról számolt be, hogy a böngészési előzmények törlésével meg tudták oldani ezt a problémát. Törli a böngészőadatokat és egyéb gyorsítótár-fájlokat, amelyek ezt a problémát okozhatják, ha sérültek. Kijavíthatja a YouTube teljes képernyős beállításának nem működő problémáját, és ezt megteheti az útmutatónk követésével.

Megjegyzés: Ha meg szeretné győződni arról, hogy a problémát sérült gyorsítótár-fájlok okozzák-e, futtassa a YouTube-ot böngészője inkognitómódjában, és próbálja meg a YouTube-videót teljes képernyőn futtatni. Ha működik, akkor folytathatja az alábbi útmutatóval: Hogyan törölheti a gyorsítótárat és a cookie-kat a Google Chrome-ban

2. módszer: Módosítsa a Flash Player és a tartalombeállításokat

A Chrome régi verziójával rendelkező felhasználók szembesülhetnek ezzel a problémával, mivel két flash-lejátszóval rendelkezik. Ez a két flash-lejátszó hatással lehet egymás teljesítményére, és a YouTube teljes képernyős beállításai nem megfelelően működnek. Ezt egy flash lejátszó letiltásával javíthatja, és ezt az alábbi lépések végrehajtásával teheti meg.

1. Nyomja meg a Windows billentyűt, írja be, hogy Google Chrome, és kattintson a Megnyitás gombra.

  HEIC képek megnyitása és megtekintése Windows 10 rendszeren

2. Írja be a chrome://plugins parancsot a címsorba, és nyomja meg az Enter billentyűt.

3. Keresse meg a pepflashplayer.dll fájlt, majd kattintson a mellette található Letiltás gombra. Letiltja ezt a flash lejátszót.

Meg kell oldania a problémát. Ha a Chrome újabb verzióját használja, akkor előfordulhat, hogy ez a probléma, mert a Chrome letilt bizonyos tartalmak megjelenítését. Megoldhatja ezt a problémát, ha engedélyezi a Chrome számára a védett tartalom lejátszását. Ehhez kövesse az alábbi lépéseket.

1. Írja be a chrome://settings/content/ parancsot a címsorba, és nyomja meg az Enter billentyűt. Megnyílik az Adatvédelem és biztonság szakasz a Chrome Beállítások ablakában.

2. Görgessen le, és kattintson rá a Speciális tartalombeállítások lehetőségre.

3. Kattintson a Védett tartalomazonosítók lehetőségre a kibontásához.

4. A Védett tartalomazonosítókon belül győződjön meg arról, hogy a Webhelyek lejátszhatják a védett tartalmat, és a Webhelyek használhatják az azonosítókat a védett tartalom lejátszásához opció be van jelölve.

Megjegyzés: Ha továbbra is szembesül a problémával, próbálja meg letiltani a Hardveres gyorsítás opciót a Chrome-ban. Ezt úgy teheti meg, hogy nyissa meg a chrome://settings/system oldalt, és kapcsolja ki a hardveres gyorsítás használata opciót, ha elérhető.

3. módszer: A bővítmények letiltása

A Chrome számos olyan bővítményt kínál, amelyek funkciókat adhatnak hozzá, és hatékonyabbá tehetik. Néha azonban bizonyos bővítmények zavarhatják a Chrome bizonyos funkcióit, és problémákat okozhatnak, például ha nem töltik be a YouTube-videókat teljes képernyőn. Ezt a bővítmények letiltásával oldhatja meg, és ehhez kövesse az alábbi lépéseket.

1. Nyissa meg a Google Chrome böngészőt.

2. Lépjen a Címsorba, írja be a chrome://extensions/ parancsot, majd nyomja meg az Enter billentyűt. Látni fogja az összes Chrome-ba telepített bővítményt.

3. Egyenként kapcsolja ki őket a letiltáshoz. Például a Request X bővítmény ki van kapcsolva, és le van tiltva.

4. Miután az összes bővítményt letiltotta, ellenőrizze, hogy a probléma megoldódott-e. Ha le tudta játszani a YouTube-videókat teljes képernyőn, akkor egyesével kezdje el engedélyezni a bővítményeket.

  5 népszerű Windows-játék, amely Linuxon működik

5. Ha a probléma egy adott bővítmény engedélyezése után jelentkezik, letilthatja, és az összes többi bővítményt engedélyezve hagyhatja.

4. módszer: Telepítse újra a Google Chrome-ot

Ha egyik módszer sem működött az Ön számára, akkor ez az utolsó lehetőség a YouTube teljes képernyős működése hiányának javítására. A Google Chrome újratelepítése megszünteti a böngészővel kapcsolatos problémákat, és a Chrome új verzióját kaphatja meg meglévő problémák nélkül. Ehhez kövesse az alábbi útmutatónkat.

Megjegyzés: A Chrome újratelepítése előtt készítsen biztonsági másolatot könyvjelzőiről, jelszavairól és egyéb fontos adatairól.

1. Nyomja meg a Windows billentyűt, írja be az alkalmazásokat és funkciókat, majd kattintson a Megnyitás gombra.

2. Keressen rá Króm a Keresés ebben a listában mezőben.

3. Ezután válassza ki a lehetőséget Króm és kattintson a kiemelten látható Eltávolítás gombra.

4. Ismét kattintson az Eltávolítás gombra a megerősítéshez.

5. Most nyomja meg a Windows billentyűt, írja be a %localappdata% parancsot, majd kattintson a Megnyitás gombra az AppData Local mappába lépéshez.

6. Nyissa meg a Google mappát dupla kattintással.

7. Kattintson jobb gombbal a Chrome mappára, és válassza ki a Törlés opciót az alábbiak szerint.

8. Ismét nyomja meg a Windows billentyűt, írja be a %appdata%, majd kattintson a Megnyitás gombra az AppData Roaming mappába lépéshez.

9. Ismét lépjen a Google mappába, és törölje a Chrome mappát a 6–7. lépések szerint.

10. Végül indítsa újra a számítógépet.

11. Ezután töltse le a Google Chrome legújabb verzióját az ábra szerint.

12. Futtassa a telepítőfájlt, és kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat a Chrome telepítéséhez.

***

Reméljük, hogy ez az útmutató hasznos volt, és sikerült kijavítania a YouTube teljes képernyős működését, amely a Windows 10 rendszerben nem működik. Ossza meg velünk, melyik módszer vált be a legjobban az Ön számára. Ha bármilyen kérdése vagy javaslata van, nyugodtan tegye fel a megjegyzés rovatba.