A Windows offline frissítése a hordozható frissítéssel

Ha van egy számítógép, amely elszigetelt környezetben van, ahol nem fér hozzá az internethez, akkor a frissítés lehetetlennek tűnhet. Szerencsére van egy program, amellyel letöltheti a szükséges Windows-frissítéseket egy internet-hozzáféréssel rendelkező számítógépre, majd telepítheti azokat az offline számítógépre. Ezt Portable Update-nek hívják, és megmutatjuk, hogyan kell használni.

1. Töltse le és telepítse a hordozható frissítést

A dolgok elindításához csatlakoztatnia kell számítógépét az internethez, és le kell töltenie Hordozható frissítés, amely ZIP fájlban lesz. Menjen oda, ahol letöltötte a ZIP-fájlt, csomagolja ki, és helyezze a kibontott mappát egy USB-meghajtóra, például egy flash meghajtóra vagy egy külső merevlemezre.

  Javítsa ki a Windows Update 0x80070017-es hibakódját

A frissíteni kívánt számítógépnek ugyanazzal a Windows-verzióval kell rendelkeznie, mint amelyen a Portable Update szolgáltatást először használja a frissítési fájlok letöltéséhez. Ez azt jelenti, hogy ha az offline számítógép Windows 11-et használ, akkor a másiknak is Windows 11-et kell használnia.

Ezután kattintson duplán a PortUp.exe fájlra (amikor még csatlakoztatva van a számítógéphez) a hordozható, könnyű alkalmazás elindításához.

A Portable Update elindítása után kattintson a Start gombra az alkalmazáshoz a futtatáshoz szükséges fájlok letöltéséhez. Ez a folyamat nem tart sokáig, és ha kész, az alkalmazásnak teljesen meg kell nyílnia.

2. Keresse meg a frissítési fájlokat

Ezután be kell szereznie a Portable Update alkalmazást, hogy megkeresse a szükséges frissítési fájlokat. Tehát kattintson a Keresés fülre a tetején, majd kattintson a Start gombra a jobb felső sarokban.

  Hogyan javítsuk ki az „Ellenőrizze a Wi-Fi kapcsolatát” hibát a fényképeken a Windows 10 rendszeren

Miután a hordozható frissítés befejezte a keresést, listázza a letölthető elérhető Windows-frissítéseket.

Most, hogy tudja, mi érhető el, ideje letölteni a fájlokat offline telepítéshez.

3. Töltse le a kívánt Windows frissítést

A fájlok letöltéséhez kattintson a tetején a Letöltés fülre, hogy megtekinthesse a letölthető fájlokat, valamint egyéb részleteket, például méretüket és súlyosságukat. Kattintson a letölteni kívánt frissítés jobb oldalán található jelölőnégyzetre (többet is kiválaszthat), majd kattintson a képernyő jobb felső sarkában található Start gombra. Amikor kiválasztja a letölteni kívánt fájlokat, győződjön meg arról, hogy az Állapot oszlopban a Nincs telepítve felirat szerepel.

A letöltés befejeztével eltűnik a listáról. A Portable Update a Windows Update fájlokat a Cache mappába helyezi, ahol a másik számítógépre próbálja telepíteni őket.

Most készen áll a program áthelyezésére az offline számítógépre.

4. Telepítse a kiválasztott Windows-frissítéseket

Húzza ki a hordozható frissítéssel ellátott USB-meghajtót, csatlakoztassa az offline számítógéphez, és indítsa el. Most lépjen a Telepítés fülre, válassza ki az összes telepíteni kívánt letöltést, majd kattintson a jobb felső sarokban található Start gombra. A Portable Update ezután telepíti a frissítéseket.

  Fájlengedélyek módosítása a Windows 10 rendszerben

Miután a Portable Update megtette a dolgát, indítsa újra a Windows számítógépet, hogy az operációs rendszer befejezze a frissítések telepítését a saját oldalán (a szokásos módon).

Telepítse a Windows frissítéseket más módon

A Portable Update segítségével egyszerűen frissítheti offline számítógépét. Mindaddig, amíg megvan a program és az összes szükséges Windows Update fájl, a folyamatnak gyerekjátéknak kell lennie. A legjobb az egészben az, hogy minden olyan számítógépet frissíthet, amely frissítésre szorul, még akkor is, ha rendelkezik internet-hozzáféréssel.